Fijner pieken met behulp van de wetenschap
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Afbeelding
 

Wie is de nieuwe Bokito? Hoe gorilla’s een nieuwe leider kiezen

Een jaar geleden stief Bokito. Deze wereldberoemde gorilla was de leider van de apenkolonie van Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Wie vult zijn plekje op de top van de apenrots?

Grijpt een andere zilverrug de macht?
 
 
 
Afbeelding
 

Quest Kort: wetenschapsnieuwtjes voor bij de koffie

Mensen blijken uitstekende kippenfluisteraars

Zin om een carrièreswitch te maken? Word kippenfluisteraar. Want kippen verstaan is zo moeilijk niet, blijkt uit nieuw onderzoek.

Tok tok tok (vertaling: zo spreek je kips)
 
 
 
Afbeelding
 

Ga op ruimtereis met de onlinecursus 'Ontdek het heelal'

Wil jij meer leren over sterrenkunde en hoe je het heelal zelf kunt waarnemen? Dan is de nieuwste cursus van Quest Academie op jouw lijf geschreven. In Ontdek het heelal kom je erachter hoe het heelal eruitziet en waarom dat zo is. Nederlandse topwetenschappers delen in video’s de meest recente inzichten over de ruimte met je. Naast de basisprincipes van de sterrenkunde krijg je een hoop praktische tips om zelf sterren te spotten.

Dat ontdek ik graag!
 
 
 
Afbeelding
 

Vanaf nu wekelijks op quest.nl: Kuipers & de kosmos

'Tijdens een zonsverduistering voelt het alsof ik even terug ben in de ruimte'

Tijdens zijn ruimtereizen voelde André Kuipers zich onderdeel van de kosmos. Terug op aarde is er maar één situatie waarin hij datzelfde gevoel ervaart: tijdens een totale zonsverduistering. Daarom ‘spaart’ Kuipers naar eigen zeggen zonsverduisteringen. Aanstaande maandag 8 april voegt hij een nieuw exemplaar toe aan zijn collectie: de eclips in Texas.

Wat maakt een eclips kosmisch?
 
 
 
Afbeelding
 

Premium

Met deze 10 wetenschappelijke tips piek je nog fijner in bed

Hoe vergroot je je plezier onder de lakens? Dat zochten wetenschappers voor je uit. Hun tips zette Quest voor je op een rijtje.

Welke tip brengt jou de beste hoogtepunten?
 
 
 
Afbeelding
 

Dit Quest Premium-stuk is het best gelezen artikel van vorige keer

Waarom zijn sommige mensen zo vreselijk onhandig?

Een glas op een tafelrand, dat móet wel misgaan met een onhandig persoon in de buurt. Een blunder kan iedereen overkomen, maar sommige stumpers lijken wel voor het ongeluk geboren. Ook redacteur Pepijn is soms best onhandig, zegt-ie zelf. Voor Quest zocht hij uit waarom sommige mensen zo klunzig zijn.

En is er iets aan te doen?