Nieuwsbrief Teylers Museum

29 mei 2024

Betoverende lantaarnshows

Beleef in Teylers Museum de magische beelden van de tophit van de 19de eeuw: de toverlantaarn. Op zondag 2, 9, 16 en 23 juni geeft het Christiaan Huygens Theater een aantal korte voorstellingen voor jong en oud met authentieke apparatuur en originele toverlantaarnplaatjes, zoals je die in De Grote Illusie in de vitrine ziet. In een geheimzinnige donkere ruimte van het museum komt de toverlantaarn tot leven. Lees meer.

Nieuwe website gelanceerd

Teylers Museum is live met een gloednieuwe website! Vind mooie collectieverhalen, bekijk onze topstukken en duik in het ontstaan en de geschiedenis van Teylers Museum. Neem vooral een kijkje.

Vier de zomer in Teylers

Voor het derde jaar op rij vieren we dit jaar de zomer in Teylers! Van 6 juli t/m 1 september is het oudste museum van Nederland weer in zomerse sferen en bruist het in de zalen van de activiteiten voor jong en oud. Bezoek De Grote Illusie, doe mee aan een workshop, rondleiding, demonstratie of college en ontdek  meer over de leefwereld en tijdgenoten van de triceratops. Lees meer.



Triceratops

Deze zomer komt de grootste triceratops van Naturalis naar Haarlem. Van 1 juli t/m 14 augustus is zijn skelet te zien in de Bibliotheek Haarlem Centrum. In Teylers Museum kun je je de hele zomer lang (6 juli t/m 1 september) verdiepen in deze reusachtige dino en zijn wereld. De historische Gehoorzaal op de eerste verdieping, die normaliter geen onderdeel is van je museumbezoek, verandert in een expeditiegebied, waar je onderzoek kunt doen. Lees meer.

Herinnering: twee symposia

Er zijn nog plekken vrij bij twee interessante symposia in Teylers Museum:
- Vrijdag 7 juni - Papierkunst voor het publiek (i.s.m. Delineavit et Sculpsit). Over de opkomst van institutionele verzamelingen prent- en tekenkunst in Nederland en België, ca. 1780-1900.
- Vrijdag 21 juni - Illusie of werkelijkheid? (i.s.m. het Rathenau Instituut). Over de kansen en uitdagingen van hedendaagse immersieve technologie.