NT e-mail
 
23-05-2022
 
 
 
LAATSTE NIEUWS
 
#
 
‘Betrouwbaarheid binnenvaart bepalend voor modal shift’
 
Een harde voorwaarde voor een succesvolle lijndienst voor containervervoer via de binnenvaart, is dat het schip voor meer dan driekwart gevuld is. Ook moet er minimaal drie keer per week worden gevaren. Als daar niet aan wordt voldaan, verschuift het transport naar de weg. De succesfactoren werden benoemd bij de officiële ondertekening van twee lijndiensten:...
 
 
 
BESTEMMINGEN
 
#
 
DHL opent eerste stadshubs voor zero-emissie pakketdistributie
 
DHL Parcel heeft in Almere en Zoetermeer zijn eerste hubs voor emissievrije stadsdistributie geopend. De pakketbezorger gaat vanaf de nieuwe locaties negentig ritten per dag uitvoeren met elektrische voertuigen.
 
 
 
 
MODALITEITEN
 
#
 
Aponte (MSC) verdubbelt vermogen en bestormt top 100 rijkste mensen op aarde
 
Gianluigi Aponte, de 81-jarige voorzitter van de Zwitsers/Italiaanse rederij MSC, heeft dankzij de ‘shipping boom’ van de afgelopen twee jaar zijn vermogen meer dan verdubbeld en een stevige positie veroverd in de top 100 van rijkste mensen op aarde.
 
 
 
#
 
Ondernemers willen dat vrijstelling bpm op bestelwagens blijft
 
Ondernemers moeten vrijgesteld blijven van de belasting op de aanschaf van bestelwagens, anders komen ze voor ‘onredelijk’ veel hogere kosten te staan. Dat stellen werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland.
 
 
 
 
ECONOMIE
 
#
 
Hoyer Group zag weer groei in 2021
 
Hoyer Group wist zijn omzet en resultaat in 2021 flink op te voeren. Daarmee is de bulkvervoerder de klap van coronajaar 2020 te boven.
 
 
 
#
 
Nederland in kopgroep ‘maritieme vergroeners’
 
Nederland zit in de kopgroep van Europese landen die hun scheepvaartsector willen verduurzamen. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van de Europese milieu- en klimaatkoepel Transport and Environment (T&E).
 
 
 
#
 
Schenker Italië onder toezicht om mogelijke inmenging maffia
 
Schenker Italiana is door de rechtbank in Milaan onder toezicht gesteld vanwege mogelijke inmenging door maffiaorganisatie ‘Nrangheta.
 
 
 
#
 
Tesla zet aanbetalingen voor elektrische truck Semi weer open
 
Tesla heeft de pre-orders voor zijn elektrische truck, de Semi, weer opengezet. Klanten in Nederland, de VS en het VK kunnen een plekje op de wachtlijst verwerven voor 17.000 euro. Tesla-baas Elon Musk belooft dat de in 2017 aangekondigde vrachtwagen nu dan daadwerkelijk in 2023 van de band zal rollen.
 
 
 
#
 
STL: ‘Arbeidsmarktontwikkelingen vragen om wendbaar personeelsbeleid’
 
De arbeidsmarkt in de sector transport- en logistiek is krap. De laatste cijfers geven aan dat er op dit moment zo’n 9.000 vacatures zijn voor vrachtwagenchauffeurs. En ruim 16.000 vacatures voor logistiek medewerkers. En dat blijft zo de komende jaren. Hoe speel je daar als bedrijf op in? Dat kan bijvoorbeeld door het meer benutten...
 
 
 
#
 
DHG koopt terminal van 31 hectare in Vlissingen
 
Vastgoedontwikkelaar DHG heeft een terminal van 31 hectare in Vlissingen verworven. Het terrein heeft een spooraansluiting, een kade met een diepgang van 13 meter en biedt 55.000 vierkante meter ruimte voor havenloodsen.
 
 
 
#
 
Jaap Bruining nieuwe ceo DB Schenker Benelux
 
Jaap Bruining is benoemd tot nieuwe ceo bij DB Schenker in de Benelux. Hij heeft ruim twintig jaar managementervaring in de logistiek en werkte onder andere bij CEVA Logistics, Xenos, Kuehne + Nagel en forwarder Coyote Logistics.
 
 
 
#
 
IMF waarschuwt voor versplintering wereldeconomie door oorlog
 
De oorlog in Oekraïne kan leiden tot een wereldwijde versplintering waarbij decennia van integratie en het opbouwen van economische banden kunnen worden tenietgedaan. Daarvoor waarschuwt het Internationaal Monetair Fonds (IMF), dat ook rept van een wereld die armer en gevaarlijker wordt.
 
 
 
#
 
Tijdelijk geen invoerrechten EU voor Oekraïense export
 
Het Europese Parlement heeft besloten de douaneprocedures voor een aantal Oekraïense producten tijdelijk buiten werking te stellen om er zo voor te zorgen dat goederen sneller getransporteerd kunnen worden.
 
 
 
www.nt.nl redactie@nt.nl
 
Afmelden 010-280 10 00
 
 
© 2022 ProMedia NT Alle rechten voorbehouden.
 
Nieuwsblad Transport - Weena 505 B18 - 3013 AL Rotterdam