Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 6 juni 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
‘Kwaliteit accountantscontrole relatief eenvoudig te verbeteren’
De kwaliteit van de accountantscontrole kan met drie relatief kleine ingrepen worden verbeterd, betoogt Christian Peters, die op 13 juni promoveert aan Tilburg University: lastiger controletaken meer prioriteit geven, leren en innoveren bevorderen en een andere houding aannemen ten opzichte van nieuwe technologieën in de accountantscontrole.
Lees verder »
Belastingschuld moet worden afgelost: ‘Ondernemers dachten dat het zo’n vaart niet zou lopen’
De Belastingdienst begint volgende maand met het innen van coronaschulden bij ondernemers die nog niets hebben afgelost of achterlopen met betalen. Veel van hen hebben de situatie onderschat of dachten zelfs dat van uitstel afstel zou komen, meldt de NOS.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Nieuwe software voor urenregistratie, planning en facturatie? Download deze vragenlijst pakketselectie

Wat is de beste software voor jouw kantoor? Stel de juiste vragen, boek een demonstratie en kom erachter. Wij hebben alvast een lijst van vragen voor jou opgesteld, die je kunt gebruiken bij de softwareselectie.

Download Hulp Pakketselectie »
Tijd voor de AI-officer?
In de wereld van de kunstmatige intelligentie (AI) gaat over een jaar of tien zo’n 1,2 biljoen euro om, volgens persbureau Bloomberg. Vorig jaar was dat nog een kleine 40 miljard. Met dat in het vooruitzicht moeten bedrijven serieus werk gaan maken van het instellen van een speciale AI-officer om de negatieve effecten binnen de […]
Lees verder »
Meeste bedrijven berekenen kostenstijgingen niet volledig door
Driekwart van de bedrijven zegt de sterke kostenstijgingen van afgelopen jaar niet (geheel) te kunnen doorberekenen aan klanten, aldus het CBS. Belangrijkste reden daarvoor is dat ondernemers vrezen voor hun concurrentiepositie. Ondertussen stellen veruit de meeste bedrijven dat hun schuldenlast niet zwaarder is dan een jaar geleden. Voor een op de twintig is de schuldenpositie […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wil je meer weten over de complexe maar zeer boeiende wereld van lijfrenten?

Laat je dan op 27 juni in 2 uur online bijpraten door Erik van Toledo over de laatste fiscale ontwikkelingen op het gebied van lijfrenten. Na afloop kun jij veel voorkomende praktijkdossiers op dit gebied moeiteloos, snel en efficiënt afhandelen en je cliënt optimaal adviseren.

Lees verder »
Lifestyle en carrière I Loonkloverij
Steeds meer organisaties pakken de loonkloof tussen mannen en vrouwen aan. In Nederland gingen bedrijven als APG, Aegon en PwC als eerste met de billen bloot. Het blijkt nog behoorlijk ingewikkeld de cijfers te interpreteren, omdat we werken met een ongecorrigeerde en een gecorrigeerde versie.
Lees verder »
‘Belastingparadijs’ Meppel verhoogt OZB op aangeven van accountant BDO
Meppel wordt ook wel gekenschetst als ‘het belastingparadijs van Drenthe’: nergens in de provincies zijn de gemeentelijke lasten zo laag. Daar komt nu een einde aan, mede dankzij BDO. De gemeente-accountant adviseerde B&W afgelopen voorjaar om de belastingtarieven op te schroeven in verband met de magere financiële positie van de stad.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Hoe je indicatoren gebruikt om afwijkingen automatisch te signaleren

Indicatoren in een boekhoudprogramma maken het leven voor jou als boekhouder of accountant een stuk makkelijker. Ze helpen om de financiële gegevens voor je klanten snel en foutloos te verwerken. Met enkele voorbeelden laten we zien hoe Continuous Monitoring helpt om veranderingen en onjuistheden in de administratie automatisch te signaleren.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
De toegevoegde waarde van de accountant als copiloot

Als accountant fungeer je steeds meer als copiloot voor je cliënten, als strategische partner die helpt hun bedrijf vooruit te stuwen. Maar wat is precies jouw toegevoegde waarde als copiloot?

Lees verder »
Beursgenoteerde bedrijven sneller met gecontroleerde cijfers
TomTom was dit voorjaar het beursgenoteerde bedrijf dat het snelste met de gecontroleerde jaarcijfers over de brug kwam: 34 dagen na het afsluiten van het boekjaar. Over het algemeen komen beursbedrijven sneller met hun cijfers dan vorig jaar, constateert BrightStone Group in het jaarlijkse Financial Close Trendonderzoek.
Lees verder »
RVO: technische problemen rond Gecombineerde opgave
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) wijst agrarisch ondernemers erop dat er technische problemen speelden rond de Gecombineerde opgave. Die leidden ertoe dat bij de eco-regeling mogelijk een verkeerde gehaalde waarde (brons, zilver of goud) is vermeld in de opgave. De problemen zijn inmiddels opgelost, maar controleren is verstandig.
Lees verder »
Bedrijven willen elektriciteitsverbruik niet beperken
Netbeheerders dachten op dagen waarop het stroomnet overbelast is, aan te kunnen kloppen bij bedrijven. Die zouden dan hun verbruik wat kunnen minderen om anderen meer ruimte te geven. Maar dat zijn ondernemers niet van plan, concludeert het FD uit een eigen inventarisatie.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Personalia: Wolters Kluwer benoemt Bas Kniphorst in tax- en accountingdivisie
Kabinet legt concurrentiebeding aan banden
CBS ziet omzet accountancy en administratie nog steeds flink groeien
Afhandeling tuchtklacht frauderende gemeenteambtenaar tegen KPMG’ers voldeed niet aan Wtra
OPLEIDINGEN
E-learning De vaststellingsovereenkomst bij de beëindiging van een dienstverband
Extendum
30 juni 2023
Vaktechnische Actualiteiten (4)
Fiscount
4 september 2023
Online Excel Expert-training voor de accountant: data analyseren met (draai)tabellen
Accountancy Vanmorgen
12 september 2023
VACATURES
Belastingadviseur
Flynth
Heerhugowaard
Assistent-Accountant controlepraktijk (beginnend)
KRC Van Elderen
Zwolle
Gevorderd assistent accountant • Dordrecht
WEA Deltaland
Dordrecht
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN