AEX: 898,63 Dow Jones: 43.239 Dollar: 1,084 Goud: 2,709.64 Bitcoin: 62.752

De trein is vertrokken. En het is een TGV (Jack Hoogland)

Nadat uraniumaandelen afgelopen maand weer stevig in de lift zaten, knalden koersen deze week extra hard omhoog.

De reden is het bericht in onderstaande tweet, dat uitgebreide media-aandacht kreeg.

Amazon investeert direct in de ontwikkeling van kleine reactoren en wil 5 GW aan elektriciteit produceren met kernenergie.

Eén bedrijf gaat dus het equivalent van 5 grote kerncentrales bouwen!

Zoals onderstaand CNBC-artikel laat zien, is het nu voor héél Wall Street duidelijk dat Amerika’s grootste techbedrijven allemaal voor kernenergie kiezen.

Dit zijn niet alleen de grootste techbedrijven, maar vooral de bedrijven waar Amerikanen het meest trots op zijn.

Als al deze bedrijven investeren in kernenergie, dan gaan Amerikaanse beleggers dat ook massaal doen.

Ook verscheen deze week de 'World Energy Outlook' van het Internationale Energie Agentschap.

Zij verwachten dat er tot 2035 wereldwijd jaarlijks 15 tot maar liefst 45 grote kerncentrales bij gaan komen. Zie deze grafiek.


Het aantal kerncentrales stijgt niet alleen, maar stijgt ook steeds sneller.

Uraniumaandelen zijn nu snel aan het stijgen, en hebben...

Fysiek Goud kopen

Het is verstandig om je spaargeld uit de euro te halen en in goud of zilver te stoppen. Maar bij wie dan? Kijk hier voor een betrouwbare Nederlandse aanbieder.

Index beleggen in crypto's

Je kan, als je vertrouwen hebt in een wederopstanding van de cryptosector, in een mandje van de meest populaire 25 crypto's beleggen. Korting code "Beursbox"!

Marktbeeld 18 okt 2024

  • De video die ik samen met mijn jongste dochter gemaakt heb staat online! Je kan deze hier zien.

  • Gisteren vergeten de link naar het besparen op KPN en Ziggo aanklikbaar te maken. Stomme fout van me. Bij deze. Als je een verlopen contract hebt, dan is er grote korting mogelijk. Op basis van No Cure, No Pay kan deze onderneming je flink wat geld besparen. Klik hier

  • Vraagje aan accounthouders NEO Finance. Voor de presentatie zouden we graag een screenshot van je totalen op de Investeringsportefeuille willen ontvangen. Je naam hoeft niet zichtbaar te zijn. Het gaat om de eerlijke totalen.

    Mail het plaatje even naar mark@neofinance.com

  • Netflix wist gisteren weer met meevallende cijfers te komen. De koers steeg nabeurs 5%. Dat terwijl het tijdens beursuren 2% was gedaald. Het bedrijf is ondertussen al bijna 300 miljard dollar waard.

  • Bij Amazon wordt je gevraagd ontslag te nemen als je niet op kantoor wilt komen werken.

  • Gisteren een nieuw record voor de Dow Jones index. Nvidia wist gisteren de ASML blues van zich af te schudden. Het aandeel steeg tijdens beursuren 0,89% en nabeurs een extra 0,34%.

  • Zestigduizend Amerikanen zagen hun studieschuld weggestreept worden. Een goede zaak, maar wel sneu voor iedereen die deze schuld uit zichzelf al ingelost had. Ondertussen zagen al in totaal een miljoen Amerikanen de schuld geschrapt worden.

  • De ECB heeft de rente verlaagd naar 3,25% (was 3,5%). De bedoeling daarmee is om investeringen te stimuleren en consumenten geld te laten uitgeven in plaats van oppotten.

  • Ambtenaren gaan meer pensioen krijgen. Zorgpersoneel heeft dat geluk niet. De pensioenfondsen maken de komende tijd bekend hoe de vlag er bij staat.

  • Europa breed is de inflatie op 1,7% uitgekomen. Daarmee is het inflatiespook toch weer in de fles gebracht. Zo rond de 2% inflatie is het streven. Het is vooral te danken aan dalende energieprijzen. Dat maakt het verhaal ook kwetsbaar, want zoals ik al vaker met Ronald de Zoete besproken heb, de energieprijzen gaan komende maanden weer omhoog.

  • Gisteren een video gemaakt over de koersbeweging van bitcoin. Kijk hier

  • Nieuw koersrecord voor de prijs van goud!

  • Vanmiddag om 12:30 uur weer een live lunchwebinar klik hier


Voorbereiding presentatie Beleggersfair

Mark was het eens met de opzet zoals ik die voor ogen had voor onze presentatie in Amsterdam op de Beleggersfair van 15 november.

Het gaat een compleet 'andere' presentatie worden.

We gaan terug naar ... Ach, dat moet ik niet vertellen!

We gaan die presentatie gewoon doen en als de opname die er van gemaakt wordt geslaagd is, dan ga je die nog wel zien als je er niet live bij was.

We hebben in ieder geval al lol gehad met de voorbereiding.

Heel sterk zetten we de aanwezige als kern van onze presentatie. Dat gaat vooral het 'andere' aan de presentatie geven. Maar nog altijd een presentatie, dus wij zijn zelf aan het woord.

De CEO van de onderneming zit dan ook in de zaal. Hij zal niets begrijpen van wat we zeggen, maar zal de reacties in de zaal wel degelijk zien.

We hopen vooral dat de boodschap bioj de aanwezigen zal overkomen. NEO Finance is een prima aanbieding die nog altijd veel te weinig accounthouders kent. Men valt massaal voor bedrog aanbiedingen, maar wantrouwt de wel degelijke aanbieders. Helaas begrijp ik nog niet hoe dat mogelijk is.

Meer info op www.p2pfinance.nl

Ook naar de Beleggersfair komen?

Crowdlending rendement

Crowdlending is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Deze prachtige aanbieder levert mij al 13%+ per jaar op!

Technische Analyse cursus

Mijn collega Peter Meijburg maakte een video cursus waarin hij alles wat je er over moet weten uiteenzet!

Een ongekende aanwas

Na de bijeenkomst in Utrecht die NEO Finance organiseerde, heb ik even een flinke werving ingezet. Ik hoorde via via dat ze niet eerder zo veel nieuwe accounthouders in één week mochten begroeten.

Dat is mooi werk!

Ik ben razend enthousiast over het platform en gelukkig zien steeds meer lezers van de nieuwsbrief de voordelen die ik al vijf jaar geleden zag.

Ondertussen heb ik al 114.771 euro aan waarde in het platform staan. 112.199 in meer dan 3.000 leningen.

Mijn doel van 250.000 over acht jaar lijkt momenteel makkelijk haalbaar te zijn. Mijn rendement is nu bruto na herinvestering 13,95%. Het loopt nog altijd op.

Meer weten, ga naar www.p2pfinance.nl.

Als je via die site een account opent, dan krijg je 20 euro startbonus!

Hoe kan het dat het bijna gelijk op gaat?

De Polls in de VS laten zien dat Harris en Trump gelijk op gaan. De meeste Polls laten zelfs zien dat Trump weer een voorsprong op Harris neemt. Hoe is het mogelijk?

- Nu, dat kan ik wel uitleggen.

Kijken we naar de swingstate Pennsylvania.

De laatste twee weken zijn 19 Polls uitgekomen. De meeste van bedrijven die een paar maanden geleden nog niet bestonden.

17 Polls geven Trump een voorsprong en 2 geven Harris de voorsprong.

Van wie zijn die bedrijven die er achter zitten?

Dat blijken na onderzoek door journalisten een aantal rijke rechts georiënteerde ondernemers te zijn. Enkele zeer rijke personen richten meerdere Poll bedrijven op die ineens experts op het gebied van Polls zijn.

Ze brengen het ook heel professioneel, maar niemand die deze bedrijven echt kent, want ze zijn letterlijk net opgericht. Niemand die ook weet hoe de Poll is gehouden. Ze brengen hun resultaten naar buiten, maar er is geen verplichting duidelijk te maken hoe je je onderzoek gedaan hebt.

Waarom al deze moeite om onzin uit te brengen?

Heel simpel, om de illusie te geven dat Trump deze verkiezingen gaat winnen. Aan de rechterzijde weten ze heus wel dat Trump niet gaat winnen. Maar door nu net te doen alsof, kunnen ze straks roepen dat er wel bedrog in het spel moet zijn.

Het is nooit de bedoeling geweest om in 2024 serieus een poging te doen de verkiezingen te winnen. Met een kandidaat als Trump, die de stomste dingen zegt en doet, kan dat nooit je opzet zijn. De opzet is, zeker nadat Harris als kandidaat naar voren kwam, om de verkiezingen van 2024 te stelen. Daarom zijn al lang geleden (opper)rechters omgekocht en hebben ze overal gekozen en vrijwillige kiesbeambtes neergezet die massaal zoveel gaan saboteren dat er enorme onrust en onduidelijkheid gaat ontstaan over uitkomst van de verkiezingen. Dat saboteren is al begonnen. Zo heeft een rechts extremistische ambtenaar al bussen verwijderd waarin kiezers hun stembiljet al konden inleveren. Onduidelijk is nog of er daarmee ook stembiljetten vernietigd zijn.

Dan moet er uiteindelijk een tweede 6 januari komen die dan al dan niet met hulp van de hoogste rechters wel succes moet hebben en dan is het gedaan met de democratie in de VS. En als gevolg daarvan is het dan snel gedaan met de relatieve vrede in de wereld. Als de democratie in de VS valt, dan is WW3 nog slechts een kwestie van tijd.

Het gaat heel spannend worden NA de verkiezingen in de VS.

Dus als je het nu al spannend vind zijn... je hebt nog niets gezien!


De beste 8 Nasdaq aandelen

Beleg iedere maand in de beste 8 Nasdaq aandelen. Momentum beleggen is extreem winstgevend.

Ik heb er zelf ook een account!


Mogelijk gemaakt door:
GetResponse