AEX: 907,16 Dow Jones: 42.208 Dollar: 1,119 Goud: 2,656.58 Bitcoin: 57.320

Door dit nieuws zijn Amerikaanse beleggers nu wakker! (Jack Hoogland)

Maandag vertelde ik u al over Microsofts deal om de Three Mile Island kerncentrale te herstarten en 20 jaar lang alle geproduceerde elektriciteit te kopen.

Dat nieuws sloeg in als een bom, getuige de enorme media aandacht.

Onderstaande titel maakt goed duidelijk wat de bedoeling van Big Tech is.


Big Tech ziet kernenergie als DE energiebron voor haar snel stijgende aantal datacenters.

Big Tech bedrijven gaan meer van dit soort deals sluiten én ze gaan massaal investeren in SMR’s.

Daarbovenop kwam maandagmiddag onderstaand nieuws dat minstens net zo hard insloeg en ook enorme aandacht in de (financiële) media kreeg.

Grote banken wereldwijd belegden een speciale meeting in New York en maakten bekend maakten dat ze de doelstelling om kernenergie te verdrievoudigen actief gaan ondersteunen.

Waardoor het een stuk gemakkelijker wordt om kernenergieprojecten te financieren.

Door al dit (vooral Amerikaanse) positieve nieuws zijn Amerikaanse beleggers plotseling wakker geschrokken.

Waardoor uraniumaandelen fors in koers stegen en....

Fysiek Goud kopen

Het is verstandig om je spaargeld uit de euro te halen en in goud of zilver te stoppen. Maar bij wie dan? Kijk hier voor een betrouwbare Nederlandse aanbieder.

Index beleggen in crypto's

Je kan, als je vertrouwen hebt in een wederopstanding van de cryptosector, in een mandje van de meest populaire 25 crypto's beleggen. Korting code "Beursbox"!

Marktbeeld 25 sept 2024

  • Gisteren ging het even mis met de standen van de indices in de nieuwsbrief... Excuses daarvoor.

  • NEO Finance heeft vorige week de mijlpaal van 200 miljoen euro uitgeleend geld bereikt.

  • Zhu Hengpeng was een top econoom die voor de Chinese overheid werkte. Was... Hij heeft in een besloten Chatgroep kritiek geuit op het economische beleid van Xi. Dat was het laatste wat we van Zhu Hengpeng gezien hebben vrees ik voor hem. Wat een heerlijk land toch, dat China. Als je zo met kritiek om gaat, dan weet je dat je met een vreselijke leider en een gruwelijk regeringssysteem te maken hebt.

  • De nieuwe president van Iran wil een gematigder koers varen, maar wordt door het westen nog altijd niet serieus genomen. Dat gaat ook voor de Amerikaanse verkiezingen zeker niet veranderen.

  • Gisteren zijn de papieren van de rechtbank ontvangen om in Detroit een niet betalende huurder uit te kunnen zetten. Helaas moest het toch weer zo ver komen.

  • Politie inval op basis van EU aanwijzingen bij Deutsche Börse. Is het bedrijf achter de beurshandel in Duitsland betrokken bij kartelvorming? Er is in Europa nog een inval geweest, maar onduidelijk is waar en bij wie.

  • Honderden doden bij aanvallen van Israël. Israël heeft vooral ingezet op de vernietiging van wapendepots. Die liggen vaak midden in bewoond gebied en de ontploffing daarvan kost heel wat onschuldige levens.

  • Plastic recycling is volgens de staat Californië één grote misleiding van onder meer Exxon Mobil geweest. De staat heeft het bedrijf daarom aangeklaagd.

100.000+ valuta omwisselen

Heb je een keer meer dan 100.000 euro die je om wilt wisselen in bijvoorbeeld dollars, ook dan kan het interessant zijn om dat via MONEX te doen.

De andere kant van het spectrum kan ook... Heb je als bedrijf een grote exposure richting valuta wisselkoersen, dan kan Monex een goede partner voor je zijn en je helpen de risico's zo goed mogelijk af te dekken.

Jij bepaalt in feit waar je het bedrijf voor gaat inzetten. Als het om groot geld gaat en om wisselkoersen, dan zijn ze je logische partner!

Neem contact met ze op via Andrew Comyn. (Hij correspondeert in het Engels) Je kan hem rechtstreeks bereiken op Email adres: Andrew.Comyn@monexeurope.com


PS: Ik gebruik deze service ook bij mijn grote overboekingen van en naar de VS.

Crowdlending rendement

Crowdlending is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Deze prachtige aanbieder levert mij al 13%+ per jaar op!

Technische Analyse cursus

Mijn collega Peter Meijburg maakte een video cursus waarin hij alles wat je er over moet weten uiteenzet!

Dramatisch slecht rendement aandelen

In Effect, het blad van de VEB, stond een prachtig artikel over hoe slecht aandelen het in feite doen.

51% van alle aandelen die in de onderzoeksperiode minstens een jaar beursgenoteerd waren behaalde een negatief rendement!

In feite komt het er op neer dan slechts een paar aandelen een gigantisch rendement halen en de rest in feite de buy and hold investering niet waard zijn.

Kijk naar aandelen als NVDIA, Apple, Amazon, Altria, IBM... Dat zijn op de lange termijn de aandelen geweest die het gigantisch goed deden. Hun belachelijk hoge rendement maakt dat het slechte rendement van de meerderheid van de aandelen voor beleggers onzichtbaar blijft.

Eerder onderzoek wees uit dat we het hebben over een historisch 7% rendement voor alle aandelen over een periode van 100 jaar bezien... Maar haal je dus die hoogvliegers weg, dan is er gemiddeld genomen helemaal geen winst voor aandelen!

Dat alles wil niet zeggen dat je geen winst kan halen!

Je kan immers wel momentum beleggen en dus proberen alleen in de markt te zitten als de trend meezit.

Mijn collega Harm van Wijk probeert dat met zijn Trading Navigator software. Kijk hier.

Dat is een juiste insteek om het slechte gemiddelde rendement te voorkomen.

Buy and hold van een brede portefeuille leidt tot niets.

Warren Buffett heeft niet voor niets een portefeuille met daarin aandelen die gemiddeld al 80 jaar bestaan. Die survivors blijken vaker tot de top te behoren. Coca Cola, IBM, General Dynamics, Boeing, Altria... Het is geen verrassing dat ze een enorm rendement opgeleverd hebben.

Slechte leningen kopen

Ik heb bewust heel veel slechte leningen in het NEO Finance systeem gekocht. De leners gingen de leenovereenkomst aan, maar hielden zich niet aan de afbetalingsafspraken.

In dat geval wordt de lener aangeschreven en gebeld. Als dat niet werkt, dan wordt door een extern bureau de gang naar de rechter voorbereid. Bij de rechter wordt dan ontbinding van het contract aangevraagd. Zodra dat geregeld is, kan aan de hand van de uitspraak van de rechter de procedure verder ingezet worden.

Het kan zijn dat er een betalingsregeling komt. Dat zou het mooiste zijn. Daarmee moet de lener nog altijd (met rente) betalen, maar mag er langer over doen.

Het kan zijn dat er geen enkele regeling mogelijk is. In dat geval komt de deurwaarder in beeld en wordt gekeken of de lening in één keer kan worden afgelost door inbeslagname van spullen, of dat de bankrekeningen onder beheer komen van de deurwaarder. Zodra iemand dan geld ontvangt op die rekening wordt er gekeken hoeveel er kan worden ingehouden ten behoeve van de afbetaling van de schuld en rente.

Dit laatste kan echt jaren duren.

Soms gaat iemand nooit meer in staat zijn te betalen. Slechte gezondheid, alcoholisme of een andere verslaving. In dat geval blijft men wel volgen, maar is de kans op afbetaling klein.

Vaker echter lukt het iemand weer om aan het werk te komen en dan begint ook de afbetaling weer.

Als een lening jaren open staat zonder dat er betalingen komen, dan wordt zo'n lening minder waard. NEO Finance heeft daar theoretische waarderingen voor, maar gemiddeld kloppen die wel.

Wat ik probeer, is dus tussen die slechte leningen de pareltjes te vinden die hopelijk toch weer gaan betalen. Uiteraard zit daar ook een gok element in. Ik heb dezelfde info als ieder ander.

Maar als de lening tegen de theoretische waarde wordt aangeboden of er onder, dan zou ik, bij een brede aanpak, toch een stukje rendement moeten kunnen halen. Gemiddeld blijken de slechte leningen immers nog wel wat waarde te hebben. Zaak is dat je dan liefst ONDER de theoretische waarde de leningen koopt.

Dat probeer ik dan ook EN ik kijk naar wat voor persoon er achter de lening zit.

Mijn rendement was ruim een jaar geleden zo'n 12,5%. Vanaf dat moment begon ik met wat meer beleid leningen te kopen. Mijn rendement is ondertussen opgelopen naar 13,76% na herinvestering. Het helpt dus wel dat ik met beleid ben gaan werken.

Je kan echter ook gewoon 'breed' nieuwe leningen kopen. In dat geval zijn nog hogere rendementen mogelijk. Ik laat bewust veel C en C- leningen links liggen. Die hoog risico leningen leveren echter wel op termijn de meeste rente op...

Ieder kan daarin de eigen keuzes maken.


Open je account via deze site en ontvang 20 euro startbonus op je rekening!

De beste 8 Nasdaq aandelen

Beleg iedere maand in de beste 8 Nasdaq aandelen. Momentum beleggen is extreem winstgevend.

Ik heb er zelf ook een account!


Mogelijk gemaakt door:
GetResponse