AEX: 908,42 Dow Jones: 42.025 Dollar: 1,116 Goud: 2,594.48 Bitcoin: 57.228

Er komen zéér forse koersstijgingen aan (Jack Hoogland)

Een nieuwe periode van renteverlagingen is begonnen en onderstaande tweet illustreert perfect wat dit voor goud betekent.


Iedere periode van dalende rente gaat gepaard met een (fors) stijgende goudprijs.

Op deze graifek ziet u wat er de laatste keer gebeurde dat de Fed een normale periode van renteverlagingen (dus zonder crises zoals in 2008 en 2020) startte.


Goudaandelen stegen in twee jaar tijd met gemiddeld 260% in koers.

En kijk je naar de grafiek in onderstaande tweet, dan weet je direct waarom goud nu zelfs een stuk harder kan stijgen dan in de jaren ’00.

Toen waren de staatsschuld en rentelasten laag. Nu stijgen ze in een nooit eerder gezien tempo.

Het staat vast dat de Fed weer geld zal moeten printen om naast de Fed-rente ook de rente op langer lopende staatsobligaties tot onder het inflatieniveau te drukken.

Zoals de bovenste tweet in dit artikel al aangeeft is het nu bijna een 'no brainer'.

Er komen zéér forse koersstijgingen aan voor...

Fysiek Goud kopen

Het is verstandig om je spaargeld uit de euro te halen en in goud of zilver te stoppen. Maar bij wie dan? Kijk hier voor een betrouwbare Nederlandse aanbieder.

Index beleggen in crypto's

Je kan, als je vertrouwen hebt in een wederopstanding van de cryptosector, in een mandje van de meest populaire 25 crypto's beleggen. Korting code "Beursbox"!

Marktbeeld 20 sept 2024

  • Gisteren een fors hogere beurs door het rente besluit en naar verluidt extra geld dat in de economie en beurs gepompt wordt.

  • Huizencrisis... Net als in Nederland is er in de VS een huizencrisis, maar net als hier doet de politiek alsof het niet bestaat. We hebben het liever over asielzoekers en vluchtelingen dan over het tekort aan goede woningen.

    Dat terwijl met genoeg woonruimte de asielcrisis OOK opgelost zou zijn. Er is werk genoeg voor de asielzoekers. De economie kan ze goed gebruiken. We hebben alleen te weinig woonruimte en dat lossen we dus niet op. Hetzelfde in in de VS het geval.

  • Nike heeft een voormalige directeur benoemd tot CEO van de onderneming. Het is Elliott Hill geworden. De koers steeg daarop een kleine 10% in waarde.

  • Hedge fund eigenaar John Paulson gaat naar eigen zeggen volledig in goud als Kamala Harris de verkiezingen wint. Niet alleen durf ik te beweren dat hij dat niet gaat doen, maar Ik durf ook te beweren dat hij daarmee mij een enorme dienst zou bewijzen als hij mijn bewering onwaar laat zijn. Immers zou dat een enorme opsteker voor de goudmarkt worden en daar zit ik al fors in. Ik zou hier dus graag ongelijk krijgen over zijn handelingen nadat Kamala gewonnen heeft. John Paulson huilt als een klein kind over het feit dat rijken onder Kamala belastingen zouden moeten gaan betalen. Hij doet net alsof de rijken zich dat écht niet kunnen veroorloven. Een walgelijk man die stinkrijke John Paulson.

  • In de VS beginnen steenrijke (bejaarde) ouders, vooruitlopend op een Harris winst, hun rijkdom nu al (belastingvrij) over te dragen aan hun kinderen. Ze doen er spastisch over, maar deze stap is zeer goed voor de economie. De rijke ouderen geven hun enorme welvaart eindelijk door aan de jongere generatie. Iets dat al veel eerder had mogen gebeuren. De angst voor belasting betalen zet ze er eindelijk toe aan.


Veel leningen in NEO Finance

De laatste weken staan er weer veel leningen in de open markt van NEO Finance. Dat houdt in dat er veel meer lening aanvragers zijn, dan mensen die geld voor de leners beschikbaar stellen.

Er kunnen dus nog heel wat geldverstrekkers bij!

Mijn rendement op mijn privé account ligt nu op 13,71% na herinvestering van de verkregen rente.

Op mijn recenter geopende zakelijke account is het rendement momenteel 16,18%. Ik moet daar wel bij zeggen dat dit account nog slechts enkele maanden oud is en dit rendement in de loop van de tijd nog wel iets zou kunnen dalen.

Beide accounts geven aan dat een prachtig rendement mogelijk is.

De rendementen zijn ook heel stabiel. Met zulke rendementen verdubbeld het vermogen binnen de zes jaar. Dat doet rente op rente voor je.

Ook een account openen? Ga naar p2pfinance.nl

NEO Finance organiseert voor haar accounthouders op 28 september tussen 11:00 en 14:00 uur in Utrecht een community bijeenkomst. Ik zal daar zelf een 20 minuten spreken. De bijeenkomst is gratis en NEO Finance zal er ook enkele nieuwe zaken gaan presenteren. Log in op je account om je op te geven.

Crowdlending rendement

Crowdlending is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Deze prachtige aanbieder levert mij al 13%+ per jaar op!

Technische Analyse cursus

Mijn collega Peter Meijburg maakte een video cursus waarin hij alles wat je er over moet weten uiteenzet!

Piers Morgan ging vreselijk af

In de praatshow van Piers Morgan had hij het met een MAGA gast over het feit dat het zo opmerkelijk was dat Kamala Harris en Trump elkaar voor het debat nog nooit ontmoet hadden.

Piers en zijn gast vonden dat overduidelijk de fout van Kamala, want die is de laatste 3,5 jaar vicepresident geweest en heeft daarom overduidelijk haar werk niet goed gedaan...

De volgende gast van Piers, een dag later, kwam er even op terug.

Hij vroeg Piers... Weet je de echte waarom Kamala Harris en Trump elkaar nog niet ontmoet hadden?

Piers bleef het antwoord schuldig. Hij kon daar geen specifieke reden voor geven.

De nieuwe gast maakt zijn standpunt enorm duidelijk.

Dat kwam omdat Trump een grote baby is.

Zo, Piers ga daar maar even voor zitten.

De gast ging verder.

Trump is een verwende kleuter die heel boos op het vliegtuig naar Florida stapte om maar niet te hoeven toegeven dat hij de verkiezingen in 2020 verloren had en dat zijn poging om een staatsgreep te plegen mislukt was.

Normaal gesproken komen de gaande en komende president en vicepresident elkaar tegen bij de machtsoverdracht. Maar Trump was daar veel te klein voor.

Trump kon die, in zijn ogen, vernedering niet aan.

Dát is de reden dat ze elkaar nog niet eerder ontmoet hadden. Dát en niets anders. Geen enkele vicepresident hoeft op een andere regulier moment een oud president te ontmoeten. Nergens staat zoiets voorgeschreven. De enige plek is de machtsoverdracht.

Ik denk niet dat die gast nog ooit door Piers Morgan uitgenodigd gaat worden. Piers kreeg de volle laag en kreeg er ondanks herhaaldelijk proberen geen speld tussen.

Grinta Invest uitspraak

Twee Nederlandse finfluencers, Koen Nieuwenhuijs en Mories van de Venne moeten samen 800.000 euro boete betalen omdat ze Grinta Invest gepromoot hebben en daarmee Nederlandse beleggers benadeeld.

Ik heb hier Grinta ook meerdere keren genoemd en had er zelf ook twee dagen een account. Na die twee dagen werd mijn geld teruggestuurd, want ik had iets te veel (lastige) vragen die Grinta niet kon beantwoorden, zonder het bedrog toe te moeten geven.

Dat was voor mij definitief de rode vlag voor het verhaal en ik was er volledig van overtuigd dat het bedrog was. Daar heb ik ook uitgebreid over gepubliceerd. Drie jaar geleden ging ineens de site op zwart.

Deze twee veroordeelde finfluencers zijn de twee drijvende krachten in Nederland van de buitenlandse oplichters achter Grinta Invest. Er waren er meer, dus het zou niet bij deze twee veroordeelde finfluencers moeten blijven.

Ondanks de signalen dat het niet goed zat, bleven ze klanten werven en wisten ze daarmee zelf ook enorme bedragen te verdienen.

Toen de Ponzi dreigde om te vallen, omdat te veel klanten hun papieren winsten wilden verzilveren, trokken de schuldigen in het buitenland de stekker er uit.

Wie er achter Grinta Invest zelf zaten, is nog altijd onduidelijk. De contactpersoon er achter is verdwenen en alles wat naar hem wees is weg. Ik heb zelf verwijzingen naar Engeland, Italië en Oekraïne kunnen vinden, maar te weinig om de echte dader aan te kunnen wijzen.


Wat vind ik er nu van dat twee van mijn collega's forse boetes krijgen?

- Ik vind het volkomen terecht. Ze gingen alleen maar voor het grote geld en negeerden alle rode vlaggen.

Willens en wetens hebben ze, ook toen er in de markt terecht de nodige vragen over Grinta werden gesteld (mede door mij), de criminelen achter Grinta geholpen om deze Ponzi zo groot te laten worden.

Ze stelden geen lastige vragen aan Grinta Invest en dat is ze als 'experts' aan te rekenen.

De beste 8 Nasdaq aandelen

Beleg iedere maand in de beste 8 Nasdaq aandelen. Momentum beleggen is extreem winstgevend.

Ik heb er zelf ook een account!


Mogelijk gemaakt door:
GetResponse