AEX: 892,63 Dow Jones: 41.503 Dollar: 1,113 Goud: 2,575.07 Bitcoin: 55.795

Grote slag voor Oekraïne

Op een afstand van 470 kilometer van Oekraïne heeft Oekraïne Ruslands grootste en meest moderne munitiedepot weten op te blezen.

De klap gaf zo'n dreun dat een aardbeving van 2,8 werd geregistreerd in meetstations in Europa. Vraag maar aan Groningers hoe zwaar een 2,8 aardbeving kan zijn.

Oekraïne stuurde 100 drones naar het depot. Volgens de Russen zou het depot zelfs beschermen tegen een kernwapen aanval.

Dat bleek bluf, want enkele drones bleken al afdoende. De klap kan wel eens de grootste sinds de kernwapen tests van de jaren vijftig en zestig zijn geweest en misschien dus wel de grootste niet kernwapen ontploffing ooit.

Het depot heeft een enorme omvang. Het is zo groot als een stevig dorp. Enkele kilometers in lengte.

In het depot had Rusland haar voorraden aan raketten voor S300, S400, Iskander, glijbommen en Noord Koreaanse raketten liggen. Gezien de klap is de kans groot dat een fors deel daarvan nu verdwenen is.

De vraag is dan nu of dit operationeel ook door Rusland gevoeld gaat worden. Het was zeker niet het enige depot, maar wel het grootste. Hoe dan ook een grote slag voor Oekraïne dat blijk geeft dat het ook zonder lange afstandswapens van het westen in staat is Rusland tot diep in het land zwaar te raken.

Wederom een akelige verrassing voor Putin.

Ik maakte er gisteren ook een video over

Pensioensparen rapport

Het kopen ven het juiste aandeel op een bepaalde manier is genoeg gebleken om een enorm rendement te halen. Kijk maar eens

Index beleggen in crypto's

Je kan, als je vertrouwen hebt in een wederopstanding van de cryptosector, in een mandje van de meest populaire 25 crypto's beleggen. Korting code "Beursbox"!

Marktbeeld 19 sept 2024

  • Aankomend weekend exposeren er vier kunstenaars in mijn kantoor en tuin. Ben je in de buurt, dan ben je welkom tussen 11:00 en 17:00 uur. Door heel Best exposeren er dit weekend

    de nodige kunstenaars.

  • De salderingsregeling zal in 2027 voor zonnepanelen eigenaren eindelijk aflopen, maar of er iets goeds voor terugkomt? Ik moet het nog zien. Het voorstel dat elektriciteitsleveranciers een redelijke vergoeding moeten betalen voor geleverde stroom is de toezichthouder al te mager. Die wil een keiharde ondergrens in de regels zien. Ik zou graag een subsidie op huisbatterijen zien.

  • De FED heeft de rente TOCH verlaagd en wel met 0,5%. Dat terwijl de voorwaarden om te verlagen pertinent niet aanwezig zijn. De FED is dus gezwikt voor de druk van de markt en dat zal ze in de toekomst nog opbreken denk ik. Wall Street bepaald nu het rentebeleid.

  • Barrick heeft de activiteiten in de Porgera goudmijn op Papoea Guinea stilgelegd nadat er dodelijke ongeregeldheden zijn voorgekomen. Twee stammen gingen elkaar te lijf met als gevolg 20 doden. In de regio zijn veel illegale goudzoekers actief.

  • De EC heeft een opt-out voor Nederland i.v.m. een vermeende asielcrisis afgewezen. Hongarije heeft nu overigens dezelfde opt out aangevraagd. Je mag je afvragen hoe je er bij staat als je in het rijtje met Hongarije komt te staan...

  • De verkoop van elektrische auto's is verder omlaag in Europa. Ten opzichte van vorig jaar is de daling maar liefst 44% Europa breed. In Duitsland daalde de verkoop maar liefst 69%. De verkoop van Plug-in hybrides daalde Europa breed met 22,3%. Overige hybrides stegen 6,6%. De toekomst lijkt dus nu de hybride auto te worden.

  • De koers van bitcoin zit weer in een stijgende lijn.

  • De goudprijs staat weer dicht tegen de all time high koers aan.

Forse verkoop van woningen

Woningverhuurder European Residential Management, ook bekend als Eres, heeft bekend gemaakt dat het in één keer drieduizend woningen verkocht heeft. Dit komt nadat het bedrijf al eerder in juli de verkoop van 530 woningen bekend maakte.

Het bedrijf verkreeg voor de bijna 3.000 woningen een bedrag van 695 miljoen euro. Dat maakt een gemiddelde verkoopprijs van bijna 236.000 euro. Dat is vrij laag, gezien de huizenprijzen van tegenwoordig.

Het geeft goed weer dat huurwoningen op dit moment geen goede investering zijn.

Eres zegt zelf op hun site een goede verhuurder te willen zijn, maar hoe hard kan je dat maken als je zo snel weer van je bezit afscheid neemt? Het Amerikaanse TPG Angelo Gorden neemt de woningen over. Alleen dankzij de verkregen korting kan het voor hen eventueel toch een aantrekkelijke investering worden.

Eres was eerder van plan om in één keer 6.000 woningen te verkopen, maar kon daar geen gegadigden voor vinden. Ze zitten dus nog altijd met 2.500 woningen waar ze vanaf willen.

Crowdlending rendement

Crowdlending is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Deze prachtige aanbieder levert mij al 13%+ per jaar op!

Technische Analyse cursus

Mijn collega Peter Meijburg maakte een video cursus waarin hij alles wat je er over moet weten uiteenzet!

Microsoft gaat eigen aandelen inkopen

De directie van Microsoft heeft ingestemd met een aandeleninkoop programma van maar liefst 60 miljard dollar.

Waanzin in mijn ogen, want aandelen Microsoft zijn behoorlijk hoog gewaardeerd.

Waarom zou je eigen aandelen willen inkopen op een K/W van 36?

Dan weet je blijkbaar niet wat je met al je vermogen moet doen.

Trieste zaak dus.

Het bedrijf heeft het geld wel, maar dit is niet erg effectief. Wat het wel gaat doen, is ten onrechte het idee geven dat het iets beter met het bedrijf gaat, omdat de toekomstige winst met minder aandelen gedeeld hoeft te worden. Het lijkt dan dat er meer winst gemaakt wordt. Het is echter heel onvoordelig om je eigen aandelen duur in te kopen.

Erg jammer.

Komt het nog goed met Intel?

Wie had vijf jaar geleden kunnen denken dat marktleider Intel in 2024 nog slechts een fractie waard zou zijn van wat de nieuwe marktleider waard is?

Hoe dan ook, dat er een nieuwe marktleider zou zijn!

Nvidia zag op tijd dat AI de nieuwe trend zou worden, terwijl Intel alleen maar bezig was te kijken naar was haar grootste concurrent AMD op dat moment aan het doen was. Beide bedrijven maakten elkaar gek op het verbeteren van hun oude technieken, terwijl Nvidia de nieuwe markt gewoon overnam.

Intel heeft nu beleggers blij gemaakt met de mededeling dat ze overwegen een (duur) deel van de onderneming los te koppen. Dat onderdeel heeft de onderneming al twee jaar lang 25 miljard dollar per jaar gekost. Door het nu los te koppelen en er een apart bedrijf van te maken, kan Intel haar aandacht meer richten op de toekomst.

Die toekomst lijkt al wat zonniger te worden nu Intel een deal met Amazon heeft waarbij ze Amazon gaat voorzien van speciaal ontwikkelde processoren.

Het al genoemde Foundry business onderdeel van Intel gaat afgestoten worden.


Nu vraag je je misschien af wat het Foundry business model precies is. Wikipedia zegt er dit over:

The foundry model is a microelectronics engineering and manufacturing business model consisting of a semiconductor fabrication plant, or foundry, and an integrated circuit design operation, each belonging to separate companies or subsidiaries.

De beste 8 Nasdaq aandelen

Beleg iedere maand in de beste 8 Nasdaq aandelen. Momentum beleggen is extreem winstgevend.

Ik heb er zelf ook een account!


Mogelijk gemaakt door:
GetResponse