AEX: 892,74 Dow Jones: 43.077 Dollar: 1,085 Goud: 2,683.13 Bitcoin: 62.124

Koop de winnaars

Eén van de strategieën die structureel werkt, is het kopen van de winnaars.

Het voelt als methode 'raar' aan. Immers, de winnaars zijn duur. In de winkel koop je spullen als er korting gegeven wordt. Waarom zou je op de beurs juist kopen als je een premie moet betalen?

Het is gebleken dat het een lucratieve manier van beleggen is, want trends houden land stand. Winnaars blijven heel lang winnaars.

Het is ook wel te verklaren.

De winnaars komen in de top indices. Die top indices krijgen alle aandacht van de financiële pers. Dat terwijl andere bedrijven, die veel talrijker zijn, onbekend blijven en dus niet gevraagd.

Bedrijven in een top index hoeven niet veel moeite te doen om aandacht te krijgen. Iedere krant wil over ze schrijven. Beleggers horen en zien dus steeds van alles over die top index aandelen. Dat maakt dat ze al populair lijken... en eerlijk gezegd zijn ze dat al, want de grote hedge funds en beleggingsfondsen zitten er al in.

Dus de aandelen zijn gevraagd.

Het is niet de enige structurele winstgevende methode, maar het is er één.

Ondertussen sta ik met mijn Freestoxx account nog wel op verlies, want ik begon dat net voordat Crowdstrike de grootste storing in de menselijke geschiedenis veroorzaakte en als aandeel een enorme duikeling maakte.

Dat was dus domme pech. Mijn account waarde kruipt wel weer omhoog. De methode werkt, maar het gaat nog even duren voor ik weer op winst sta.

Zou je nu instappen, dan heb je in ieder geval mijn zepert gemist.

Pensioensparen rapport

Het kopen ven het juiste aandeel op een bepaalde manier is genoeg gebleken om een enorm rendement te halen. Kijk maar eens

Index beleggen in crypto's

Je kan, als je vertrouwen hebt in een wederopstanding van de cryptosector, in een mandje van de meest populaire 25 crypto's beleggen. Korting code "Beursbox"!

Marktbeeld 17 okt 2024

  • Ik verwacht morgen met een podcast video met mijn jongste dochter Amber te kunnen komen. De video is gemaakt, maar moet nog even gemonteerd worden. De podcast gaat over redenen waarom mensen afhaken als ze de aanbieding van NEO Finance voorgelegd krijgen. We gaan daar even in een gesprek dieper op in.

  • Gisteravond heb ik deelgenomen aan een dialoog over duurzaamheid en ondernemen. De host was de lokale SNS Bank en er was een presentatie van een oud atlete van mij (ik ben al heel lang atletiektrainer) die nu bij Decathlon lid van het duurzaamheidsteam is. Decathlon is ondertussen een heel ander bedrijf geworden dan dat het tien jaar geleden was. Ze pakken duurzaamheid nu wel heel serieus op.

  • Gisteren forse winsten voor uraniumaandelen. Worden beleggers eindelijk wakker? Ze worden wakker omdat de big tech bedrijven zo veel elektriciteit nodig hebben voor hun AI datacentra, dat ze nu zelf in kernenergie willen stappen.

  • Hoe kan je de illegale jacht op neushoorns voor hun hoorns stoppen? Een bedrijf bedacht dat ze de hoorns ook synthetisch konen fabriceren middels 3D printing. Hun hoorns zijn zuiverder en heel veel goedkoper. Daarmee is hun bedoeling de markt te overspoelen met goedkope hoorns, zodat de jacht onrendabel wordt. Nu maar hopen dat het lukt en niet tot nog meer vraag naar neushoornshoorns gaat leiden.

  • Er komt in Rotterdam een opslagfaciliteit voor de vervanging van luchtvaart kerosine. E-SAF is geschikt om te gebruiken als vliegtuigbrandstof en het is veel duurzamer dan kerosine of het traditionele SAF.

    Er is ruimte in Rotterdam, want de handel in olie verplaatst zich steeds meer naar Azië. Overigens is E-SAF veel duurder dan kerosine, maar in Europa geldt een bijmeng verplichting. Ze moeten het dus gebruiken.

  • China gaat nog meer geld in de vastgoedmarkt stoppen. Het lek is daar nog altijd niet boven water en ze proberen nu de meest kansrijke slechte projecten alsnog te redden van de ondergang. Heel veel Chinezen verloren hun spaargeld door de mislukte vastgoedprojecten die nooit bedoeld waren om er mensen te huisvesten. Men bouwde slechts voor de speculatie op vastgoed. De kwaliteit was dan ook hondsberoerd en veel flats moeten al na enkele jaren gesloopt worden omdat ze letterlijk uit elkaar vallen.

  • De koers van bitcoin is de laatste week fors gestegen.

Copy Trading en veel meer

Copy Trading MeXem

Volg automatisch succesvolle beleggingen van Harm van Wijk en behaal

mooie rendementen met minimale inspanning


Eendaagse Live Training Succesvol Beleggen

Leer in één dag bewezen strategieën om winstgevend te beleggen en je

financiële doelen te bereiken


VIP Toegang Community

Deel kennis en leer van experts in een exclusieve gemeenschap van

gelijkgestemde beleggers


Trading Alerts via Telegram

Ontvang realtime handelssignalen voor optimale beleggingskansen,

direct op je telefoon


Handleidingen Succesvol Beleggen

Ontdek stap-voor-stap handleidingen om consistent winstgevend te

beleggen, ongeacht marktomstandigheden


1-op-1 Onboarding Sessie

Krijg persoonlijke begeleiding bij het starten van je beleggingsreis

en maximaliseer je rendement

Crowdlending rendement

Crowdlending is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Deze prachtige aanbieder levert mij al 13%+ per jaar op!

Technische Analyse cursus

Mijn collega Peter Meijburg maakte een video cursus waarin hij alles wat je er over moet weten uiteenzet!

De eerste bespaarders hebben zich gisteren al gemeld

Niels van "De Slimme Bespaarders" appte me gisteren.

"Hé Tom, ik zie dat je ons gisteren genoemd hebt, de eerste bespaarders hebben zich al aangemeld."

Nu weet ik dat niet iedereen een al verlopen contract heeft bij Ziggo of KPN, maar heb je dat wel, dan is hier je kans het contract te verlengen, maar dan wel met een net zo'n mooie korting als dat overstappers krijgen!

Zo hoe je je bestaande contract EN profiteer je van een aanzienlijke korting.

In mijn geval was de korting maar liefst 400 euro en de korting is nu al ingegaan, want mijn rekening van normaal ruim 100 euro per maand is deze maand terug naar 27 euro gebracht!

Dat is dus heel mooi meegenomen!

Hoe doe je mee?

Vul de gevraagde gegevens in op de website en binnen een paar weken wordt alles geregeld.

Nogmaals, alleen doen als je contractperiode al verlopen is en je het zo liet. Heb jij dus ook al jaren een lopend contract bij Ziggo of KPN en wil je profiteren van de kortingen die overstappers wel krijgen? Ga dan naar https://deslimmebespaarder.nl/korting-op-provider en vergeet niet te vermelden dat je via Beursbox komt! Ik hou wel van die appjes dat mijn nieuwsbrief goed gelezen wordt en dat de lezers keihard profiteren van deze nieuwsbrief!

Als het over enkele weken gelukt is, laat me dat dan weten! Ik kan het dan ook hier even voor de sceptici melden.


PS: Als je zegt: Ach bij mij zou de korting maar 100 euro zijn en daar ga ik geen formulier voor invullen, dan vindt je onder deze nieuwsbrief de mogelijkheid om Beursbox te sponsoren. Ik zie graag dat soort 'kleine bedragen' tegemoet zodat ik mijn pensioenpot serieus kan aanvullen.

Een analyse op de oorlog tussen Rusland en Oekraïne

Ik denk dat de meeste mensen het er wel over eens zijn dat de oorlog niet is verlopen zoals Putin gedacht had. Die wilde in februari 2022 met een "shock and awe" actie Kiev bezetten, de regering gevangen nemen en het land in een week tijd overnemen.

De info van de VS, die zeer gewantrouwd werd door Zelenski, bleek correct en gelukkig bleek de legerleiding rond Kiev zo slim om de Amerikaanse informatie wel ter harte te nemen. Dat terwijl in het zuiden en Oosten de Russen veel meer vrij baan kregen. Oekraïne had een actie rond Kiev wel verwacht, maar de actie in het zuiden was een dubbele verrassing. Dat de Russen de landbrug zouden willen veroveren was wel duidelijk, maar dat ze vanuit De Krim zouden komen EN dat de lokale legerleiding verraad zou plegen, dat was niet verwacht.

Oekraïne sloeg de belangrijkste aanval bij Kiev af en dat bood de tijd en mogelijkheid om te denken aan een serieuze strijd tegen het machtige Rusland.

Tot dat moment was er ook in Oekraïne niemand die serieus dacht dat Oekraïne Rusland militair gezien tegen zou kunnen houden.

De actie noord van Kiev liet zien dat het wel kon.

De kaarten werden opnieuw geschud.

Maar nu...

De beste 8 Nasdaq aandelen

Beleg iedere maand in de beste 8 Nasdaq aandelen. Momentum beleggen is extreem winstgevend.

Ik heb er zelf ook een account!


Mogelijk gemaakt door:
GetResponse