AEX: 923,05 Dow Jones: 39.169 Dollar: 1,073 Goud: 2,329.39 Bitcoin: 58.679

Millenniums slecht voorbereid

De generatie millenniums kunnen wel eens de rijkste generatie ooit gaan worden, maar daarop zijn ze relatief slecht voorbereid.

Het is niet helemaal hun schuld, want door elektronisch geld, bankpasjes en credit/debet cards, is het concept geld voor hen iets dat vrij abstract is gebleven.

Lenen is extreem makkelijk en kom je in de problemen, dan zijn vaak pa en ma er ook nog.

Sparen is een concept dat voor hen totaal onbekend is. Immers, je kan toch op afbetaling kopen? Wil je iets hebben, dan kies je desnoods voor een lease opzet. Daar speelt de markt dan ook graag op in.

Laat je geld, geld voor je verdienen is een concept dat ze dan ook vrijwel niet kennen. Immers, wat is geld? Het is niet zo tastbaar meer, omdat ze amper nog met cash betalen.

Fysiek Goud kopen

Het is verstandig om je spaargeld uit de euro te halen en in goud of zilver te stoppen. Maar bij wie dan? Kijk hier voor een betrouwbare Nederlandse aanbieder.

Index beleggen in crypto's

Je kan, als je vertrouwen hebt in een wederopstanding van de cryptosector, in een mandje van de meest populaire 25 crypto's beleggen. Korting code "Beursbox"!

Marktbeeld 2 juli 2024

  • Vandaag ga ik in het lunchwebinar een aandeel bespreken dat recent ook door Roaring Kitty is besproken. Klik hier om er om 12:30 uur bij te zijn. (Gratis)

  • Boeing hoort voor de zevende van deze maand of er ook een aanklacht van de overheid komt vanwege de vele ongelukken met de vliegtuigen. Boeing wil overigens een ooit afgestoten leverancier van onderdelen terugkopen om het proces weer zelf in handen te krijgen. Het bedrijf is nu afhankelijk van derden voor belangrijke onderdelen.

  • De veiling voor de 5G frequenties leverden de overheid 175 miljoen op. Dat is maar 4 miljoen boven het minimumbedrag. Er is duidelijk geen harde biedingsstrijd over gevoerd.

  • De verkoop van nieuwe auto's is gedaald in Nederland. Er werden vooral minder benzine auto's verkocht. In totaal was de daling 3,5% ten opzichte van een jaar geleden. Het aandeel voor benzine auto's was nog slechts 23,6%. Hybride was goed voor 43,4% van alle verkopen.

  • Oekraïne stelt dat met de aanhouding van vier personen een potentiële staatsgreep voorkomen is. Een aantal pro Russische Oekraïners zochten actief naar vooral (ex)militairen om de staatsgreep uit te gaan voeren.

  • Meta, het moederbedrijf van Instagram en Facebook overtreedt dataregels in Europa en zou wel eens een hoge boete kunnen krijgen. Het bedrijf biedt in haar voorwaarden niet de optie een gelijkwaardig gratis alternatief aan te bieden waarbij je data niet op straat liggen. Het is het tweede bedrijf dat wordt aangepakt op basis van de DMA regeling.

  • Revolut CEO denkt dat het bedrijf in het VK wel een banklicentie zal verkrijgen. Het bedrijf maakte nu al 545 miljoen dollar winst. De banklicentie in het VK werd al in 2021 aangevraagd, maar is nog altijd niet rond. Zou het de banklicentie krijgen, dan kan het meer producten aanbieden en nog fors verder groeien.

De lener dacht er onderuit te komen

Ik kocht in de Secundaire Markt van NEO Finance een lening van een lenende Litouwer die de lening gebruikt had om naar het buitenland te vertrekken. Hij liet niets van zich horen voor een periode van drie jaar.

Uiteindelijk moest hij toch in Zweden een bankrekening openen, waardoor hij ineens weer op de radar kwam. Een deurwaarder in Zweden kwam hem bezoeken en legde beslag op de rekening.

Hij kan nu in Zweden geen nieuwe bankrekening openen. Zodra er nu dus geld op die rekening binnenkomt, moet hij afdragen wat boven het minimum komt waarmee je in Zweden kan leven. Ik betaalde 9,31 voor de lening en op dit moment moet er nog 18,63 euro worden afgelost. Echter is er ook een achterstallige rente van 4,35 ontstaan. In totaal krijg ik dus nu al 22,98 euro voor een lening waarvoor ik 9,31 euro betaalde. Ik heb het risico genomen om deze lening met 50% korting te kopen. Ondertussen is er 2,55 euro op afbetaald. Ik heb dus al een kwart van mijn investering terug.

Ik weet, het zijn maar kleine bedragen, maar zo heb ik ondertussen al 2.500 leningen. Vele kleine bedragen maken één groot bedrag en ondertussen een verwacht netto resultaat van 13,3% rendement.

Dit is misschien wel de degelijkste belegging die ik ken. Het rendement voor deze degelijkheid is fenomenaal.

Kijk hier voor meer informatie over NEO Finance.

Je kan ook mijn Nederlandstalige site bezoeken.

Crowdlending rendement

Crowdlending is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Deze prachtige aanbieder levert mij al 13%+ per jaar op!

Technische Analyse cursus

Mijn collega Peter Meijburg maakte een video cursus waarin hij alles wat je er over moet weten uiteenzet!

Mijn beroerdste investering van 2024

Met stip op één is het aandeel Alfen gekomen. De koers van dit Nederlandse bedrijf is de laatste weken 60% in waarde gedaald.

Reden daarvoor is winstwaarschuwing na winstwaarschuwing.

Het begon al in mei en daar kwam dan in juni nog weer een nieuwe teleurstelling bij.

Het bedrijf is enorm actief in de energietransitie, maar maakt de verwachtingen gewoon keer op keer niet waar.

De winst is aanzienlijk omlaag bijgesteld terwijl de omzet niet wil groeien.

Presidentiële immuniteit

In de VS heft het hoogste gerechtshof er haar mening over gegeven. Dat is nu in feite meer dan een wet geworden, want zelfs nieuwe wetten moeten rekening houden met wat het hoogste gerechtshof er over heeft besloten.

Ze hebben aangegeven dat een president immuniteit heeft voor wat hij als president doet.

Hij heeft geen immuniteit voor wat hij als privé persoon doet.

Nu is het de vraag, wat als hij als president dus iets doet dat illegaal is?

Het hoogste gerechtshof is daar nu duidelijk over. Het simpele feit dat hij het als president deed is voldoende om immuniteit te krijgen.

Het voorbeeld werd in de bespreking gegeven dat een president zijn concurrent bij de eerstkomende verkiezingen zou laten uitschakelen door een SEAL team.

Dat is een daad als president. Het is echter illegaal. Maar het mag...

De toekomst zal dus nu moeten uitwijzen of de president daar dan daadwerkelijk mee weg komt, maar zo zou je de uitspraak van het hoogste gerechtshof wel moeten lezen.

De VS werd ooit opgericht om de absolute macht van de koning kwijt te zijn. Met deze ruling is de absolute macht van de koning terug.

Biden is niet de president die nu zijn concurrent laat ombrengen door een SEAL team. Trump was de president die nu wel wegkomt met een poging zijn macht niet af te staan aan de volgende verkozen president. Hoe dan ook is dit een winst voor Trump en een groot verlies voor de Verenigde Staten. Hun samenleving wordt uitgehold door rechters die gekocht zijn door het grootkapitaal. Schaamteloos gekocht zijn. Heel bewust bereiden ze de VS voor op een dictatuur, of dat nu Trump wordt of een andere kandidaat ergens in de toekomst.

De enigen die nu deze ruling ongedaan kunnen maken zijn de hoogste rechters zelf.

De beste 8 Nasdaq aandelen

Beleg iedere maand in de beste 8 Nasdaq aandelen. Momentum beleggen is op de langere termijn extreem winstgevend.

Ik heb er zelf ook een account!


Mogelijk gemaakt door:
GetResponse