Online Lezen
 
Beursbox
 
 
dinsdag, 31 december 2019
 
 

AEX: 605,83 - Dow Jones: 28.473 - EUR/USD: 1,12

Bitcoin: 6.465 - Goud: 1,523.3

 
 
 
 

Een nieuw jaar, doe eens iets anders

Deed u als eens in een crowdfunding opzet mee? Het kan u reëel een netto opbrengst van 10%+ per jaar opleveren. U bepaalt zelf uw risico. Ik leg zelf 25 euro per lening in en heb nu >180+ leningen van maximaal 25 euro voorzien. U kan hier inschrijven. (20 euro bonus) (Simpele aanmeldingsprocedure, interessante beleggingsmogelijkheid, zeer aanbevolen.)

Heb nu ook eigen site gemaakt. Bezoek deze nu. Vrijdag bijeenkomst in Best!

Schrijf nu in
 

4,8% rente

Uw spaargeld levert u bij de bank letterlijk niets meer op. Stel daarom een deel van uw spaargeld 30 maanden ter beschikking aan deze succesvolle onderneming die enorm aan de weg timmert in de energietransitiemarkt! Ze groeien keihard en hebben vanwege die groei nu extra kapitaal nodig! (Aanbieding alleen voor Nederland geldig)

Klik hier voor meer info
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

31/12 7:00

  • Dan ineens is ie daar, de laatste beursdag van het jaar. Een goed jaar voor de beurs, waarbij de AEX en BEL20 fraai gestegen zijn. De BEL20 steeg grofweg zo'n 10% terwijl de AEX zeker 15% heeft gewonnen. Ik schat het even grof in. We hebben nog een korte beursdag te gaan.
  • Danske Bank wordt aangeklaagd door de nodige aandeelhouders vanwege de witwaspraktijken van de bank. Dit heeft de aandeelhouders veel geld gekost. De aandeelhouders zijn vooral pensioenfondsen, verzekeraars en vermogensbeheerders. De rechtszaken lopen in meerdere landen, waaronder in de VS.
  • Het Libra project van Facebook is in de huidige vorm mislukt. De zegt de Zwitserse president. Waarom hij? Facebook wil het project in Zwitserland vestigen. Niet alleen liggen autoriteiten dwars, maar ook belangrijke partners zijn al uitgestapt.
  • De 500 rijkste personen in de wereld (waarvan het vermogen bekend is) zagen hun vermogen alleen al in 2019 met 25% groeien! Het gaat dus steeds slechter met de rijkdom verdeling in de wereld en ik zie daar nog geen enkele verandering in komen. Alleen de rijksten hebben nu nog geld om groot te investeren en als er zich dus kansen voordoen zijn zij het die mee kunnen en mee mogen doen.
  • Volgens een analist van de Rabobank mogen we in 2020 een renteverlaging van de FED verwachten. Nu neem ik dat bij de Rabo met een korrel zout. Ooit was Iris hun onderzoeksplatform en steevast koos ik voor de andere keuze en steevast kreeg ik dan gelijk. Daar kon je de klok op gelijk zetten.
  • Vestas mag windmolens aan China leveren. Het blijft raar dat Chinezen die dingen in Europa bestellen, terwijl ze ze zelf ook maken. Kwestie van kiezen voor kwaliteit?
  • Freedom Internet, de opvolger van XS4All gaat er komen. Er is 2,5 miljoen opgehaald bij meer dan 3.000 particulieren. Waarschijnlijk kunnen de eerste aansluitingen in maart gerealiseerd worden.
  • In Nederland wist de Jumbo supermarktketen één miljard euro meer aan omzet te maken in 2019. De keten is sinds kort ook in België actief.
  • De goudprijs is weer stevig boven de $1500 gekomen. In Euro's bezien zitten we dicht bij de all time high.
Open hier een goudrekening
 
 
 

Goud visie voor 2020 (Tom Lassing)

31/12 7:21

Ik vond op Internet een technische analyse gedaan door Kevin Wadsworth. Als ik die naam mag vertalen als 'Wat is het waard', dan zou het een perfecte naam zijn voor de analist.
Het is een technische analyse, geen voorspelling.
Hij heeft echter wel een interessant patroon in de grafiek gevonden. Een patroon waar we even naar moeten kijken, maar...
De maar heb ik er in gezet omdat ik van mening ben dat goud spaargeld is. Als u wilt speculeren, dan is de crypto esctor veel geschikter.
Als u een veilig heenkomen voor uw spaargeld zoekt, dan biedt de analyse u misschien wat extra reden om over te stappen op goud.
Nu werkt Kevin voor een aanbieder die ik niet ken. Ik raad dus aan om bij Goldmoney  een goudrekening te openen.

Open nu een goudrekening
 
 
 

Trading Navigators

Eenvoudige software die u helpt om geld te verdienen op de beurs.
U krijgt van de aanbieder een 100% niet goed geld terug garantie.

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Windows / gap theorie (Tom Lassing)

31/12 7:42

Vanuit vooral de Japanse Candles komt de Window strategie, die vanuit de Westerse Technische Analyse snel een Gap theorie genoemd zal worden.

Een window/gap wordt gevormd als de hoogste koers van dag één lager is dan de laagste koers van dag twee. In feite maken we een koerssprongetje. Volgens de theorie komen deze gaps niet altijd willekeurig, maar zijn er patronen in te herkennen, zeker daar waar er sprake is van een trendbreuk en vervolgens een duidelijke omslag van de markt.

Hieronder in de grafiek een paar voorbeelden uit de AEX grafiek. Nu ik dit artikel schrijf is net gap nummer elf (zie grafiek) een feit geworden en is nu dus het feit aangekomen waarop we wachten op een bevestiging van de trendbreuk door het vullen van die gap. Pas als dat zover is, zal een short positie aangegaan kunnen worden.

Lees verder
 
 
 

IEX voert truc op (Tom Lassing)

31/12 7:55

IEX group, het bedrijf achter de IEX website, heeft een administratieve truc moeten uitvoeren om aan de wet te voldoen. Het bedrijf heeft namelijk geen oob-accountant kunnen vinden en kan daarom geen goedgekeurde jaarcijfers publiceren, maar kan ook geen nieuwe bestuurders aanstellen omdat de oude bestuurders nog niet van hun taken en verantwoordelijkheden ontheven kunnen worden.
Dat alles kan veroorzaakt zijn doordat ze te laat zijn gaan zoeken naar een geschikte accountant, maar kan ook inhouden dat geen accountant zich de handen wil branden aan het dossier.
De administratieve truc die nu is toegepast, is de verlenging van de zittingsperiode van de bestuurders. Eén van die bestuurders is de ondertussen wat berucht aan het wordende Peter Paul de Vries. Berucht omdat hij wel vaker boekhoudkundige stunts uithaalt die lang niet altijd door anderen begrepen worden.
Het bedrijf heeft met de verlenging van de zittingsperiode meer tijd om een accountant te zoeken. Ik heb geen idee wat er zou gebeuren als vervolgens geen enkele accountant bereid is om de opdracht op te pakken. Zou dan een rechter een accountant de opdracht moeten geven? Op zich zou het goed zijn als zo'n situatie zich zou voordoen. Het zou dan volgens mij een unieke situatie zijn die dan vervolgens nieuwe wetgeving gaat opleveren.
Ooit konden banken je ook als klant weigeren. Doordat een keer iemand geen bankrekening geopend kreeg is er nu de verplichting om een klant aan te nemen. Soms moet het gewoon even in het extreme getrokken worden. Met de steeds grotere accountant kantoren is de kans op een probleem wel steeds groter aan het worden.

 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Kijk hier voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk eens naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

Epstein was een spion (Tom Lassing)

31/12 8:05

Hoe kon Epstein, de man die jonge meisjes naar zijn eiland liet vliegen, aan zo veel geld komen, terwijl zijn ondernemingen zo goed niet liepen?
Ik gaf al eerder aan dat het erg op een complot leek. Belangrijke staatslieden, royals en politici werden via deze weg chantabel.
Ze werden in de gelegenheid gesteld aan te pappen met de beschikbare meisjes en alles werd (zonder dat ze het zich realiseerden) gefilmd. Voortaan was die persoon chantabel voor geld, macht of invloed.
Epstein was een handige verkoper, maar was niet meer dan dat.
Waarschijnlijk zat hier de Mossad achter.
De FBI is nu ook een onderzoek begonnen met het bovenstaande als uitgangspunt. Ghislaine Maxwell, de vriendin van Epstein lijkt van de aardbodem verdwenen te zijn, maar de FBI weet ondertussen mogelijk al waar ze is.
De Mossad hoopte waarschijnlijk dat de moord op Epstein het onderzoek stil zou leggen. Gelukkig is dat niet het geval. Dat wil niet zeggen dat de onderste steen boven komt, maar als Ghislaine Maxwell gaat fluiten, dan kan het wel alsnog een moeilijk verhaal worden. Grote kans dus dat ze binnenkort ook zelfmoord gaat plegen.
Voor Trump kan dit verhaal ook nog lastig worden. Hij was ook langdurig een vriend van Epstein en veel feestjes werden ook gegeven in resorts van Trump.
Andere namen die in connectie met Epstein genoemd zijn: Elon Musk, Naomi Campbell, Bill Clinton, Michael Bloomberg, Leslie Wexner (Victoria's Secret), Graydon Carter (Vanity Fair), Ivana Trump, Arianne Huffington, Mick Jagger en Prins Andrew en Sarah Ferguson.
Prins Andrew is nu door de Engelse koningin in een donkere hoek gezet. Andrew was bij de queens speech ook niet meer op de foto's zichtbaar. De vraag is hoeveel last de anderen nog met hun relatie met Epstein krijgen.

 
 

De Slimste Belegger

De Slimste Belegger is onze community voor en door beleggers van meer dan 7500 leden. Vip leden krijgen tips en adviezen van de expert beleggers. Je kunt bijvoorbeeld, als je bijvoorbeeld scheef zit in een bepaalde positie, advies vragen van experts.

Kijk hier voor verdere informatie
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2019 Pro Gain BV