Online Lezen
 
Beursbox maandag, 26 juli 2021
 
 

AEX 749,42 Dow 34.782 USD 1,178 Btc 33.311 Goud 1,808.39

 
 

Discover how to trade better in just 33 minutes, FREE

In just 33 minutes, FREE, a new, on-demand trading course, "Why Wave Analysis Belongs in Every Trader's Toolbox -- Yours, Too" It teaches:                 

  • How Elliott waves show you when the trend is about to change                  
  • How you can quickly see short- and long-term trends on a chart
  • How you can spot the highest-confidence setups                  
Klik hier
 

Trading Navigators

Eenvoudig te gebruiken software die u helpt om structureel (veel) geld te verdienen op de aandelenbeurs. Het systeem geeft u de signalen te kopen, houden of verkopen. Ideaal voor beleggers met weinig tijd. U krijgt een 100% niet goed geld terug garantie.

Klik hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

26/07 7:00

  • Ik ben vrijdagmiddag geïnterviewd door Harm van Wijk over de beurs van nu. Kijk hier

  • De schappen raken leeg in het VK. De regering wil nu met een noodverordening de werknemers dwingen om te komen werken. Dat terwijl ze nu dus vanuit een noodverordening niet werken... Ondertussen waren zaterdag pas 15 van de 300 betrokken bedrijven geïnformeerd over de  nieuwe regels die de andere nieuwe regels gaan vervangen.
  • De koers van bitcoin en andere crypto's schiet weer omhoog. De $39.000 werd al weer aangetikt.
  • Ondanks dat de dekkingsgraad boven de 100% ligt wil het ABP de pensionpremie gaan verhogen. Hun rendement op beleggingen valt ze toch tegen. De overheid moet twee derde van de premieverhoging gaan dokken.
  • Elektrische auto's doen het goed in Europa. Hun marktaandeel is verdubbeld ten opzichte van een jaar geleden. In de totale verkoop is nu 7,5% van alle nieuw verkochte auto's een elektrische auto. Hybride auto's zijn vooral in Italië populair. De verkoop daar trok 659% aan. Hybride auto's zijn goed voor 8,4% van alle nieuwe auto verkopen in Europa.
  • De beurs van Hong Kong is 3% lager nu China toch wel echt werk maakt van het beknotten van de macht van de grote Chinese tech aandelen.
  • De VS en China zijn weer in gesprek, maar de toon doet denken aan de toon tussen Rusland en de VS tijdens de koude oorlog. Volgens China zitten de gesprekken muurvast.
  • Binnen de ECB is er onenigheid over het afbouwen van de steun. Daarom is er nu besloten dit besluit over september heen te trekken. De ECB blijft dus gewoon geld pompen de komende maanden.
Naar het Beursbox video kanaal
 
 
 

Ze hebben er helemaal geen zin in! (Jack Hoogland)

26/07 7:14

De transitie naar elektrisch rijden gaat sneller dan een tijdje geleden nog werd verwacht.

In het tweede kwartaal was al 7,5% van het aantal verkochte auto's elektrisch. Terwijl dat een jaar geleden nog slechts 3,5% was. Zie onderstaande tweet.

Het betekent dat de vraag naar grondstoffen als koper, kobalt en nikkel ook enorm hard stijgt.

De afgelopen tien jaar is er door te lage grondstofprijzen echter nauwelijks in nieuwe exploratieprojecten geïnvesteerd. 

Waardoor er de komende jaren te weinig aanbod is om aan die snel stijgende vraag te voldoen. 

Enorme investeringen in nieuwe grondstofprojecten zijn nu hard nodig!

Het lijkt dan ook logisch dat grote grondstofproducenten nu massaal gaan investeren in nieuwe exploratie.

Zodat er rond 2030 genoeg kobalt-, koper- en nikkelmijnen zijn om aan de razendsnel stijgende vraag te kunnen voldoen. 

De realiteit is echter dat grote producenten helemaal geen zin hebben om in nieuwe projecten te investeren. Zie onderstaande tweet

CEO's geven aan dat ze... 

Lees hier verder
 
 
 

Serieus lange termijn rendement maken?

In het door mij geschreven Pensioensparen rapport laat ik je zien hoe je met 200 euro in de maand toch in 25 jaar miljonair kan worden! OOK tijdens en met een crisis zoals we die nu doormaken!

Kijk hier
 

Kijk ook eens naar KlimSparen

Kent u het nog van vroeger? Een alsmaar oplopende rente naarmate u langer spaart? Wist u dat u kunt sparen met aandelen waarvan het dividend alsmaar blijft groeien en groeien en groeien? En weet u dat beleggen in dergelijke aandelen bijna het zekerste is dat u op de beurzen kunt ondernemen?

Kijk hier voor meer info
 
 
 

Investeren in grondstofmijnen (Tom Lassing)

26/07 7:36

Veel grondstofmijn bedrijven zijn nu erg terughoudend om fors in nieuw te ontwikkelen mijnen te investeren.

De reden is het feit dat deze sector zo cyclisch is dat er een patroon zichtbaar is geworden. Zoals de ezel zich geen tweede keer wil stoten, zo willen de grondstofmijn bedrijven niet wederom in de val trappen dat ze veel geld investeren in nieuw te ontwikkelen mijnen om vervolgens te constateren dat na de investering de markt is ingestort en ze hun investeringen niet terug kunnen verdienen.

Dat is ze de laatste twintig jaar te veel overkomen en daarom kiezen ze er nu liever voor om hun ondernemingen er financieel beter voor te zetten. Ze willen graag schulden verminderen en eigen aandelen (goedkoop) inkopen zolang ze de kans hebben.

Ik geef ze geen ongelijk.

Het bedrijf VALE bijvoorbeeld heeft maar liefst 116 miljard aan schulden uitstaan. Dat is een molensteen in een eventueel slechter wordende markt. Het zou me dus niet verbazen als ze die schuld voor de zekerheid wat kleiner willen hebben.

Maar... Er zit ook een schaduwzijde aan het nu niet investeren.

De wereld heeft behoefte aan heel veel grondstoffen om voor zowel auto's als huizen energie op te kunnen slaan. Dat is een nieuwe markt die enorm aan het groeien is. Steeds meer autofabrikanten geven aan nog voor 2030 grotendeels over te willen stappen op elektrische auto's. Tevens zien we wereldwijd steeds meer consumenten zonnepanelen op het dak leggen. Dat terwijl subsidies op zonne-energie opwekking aflopen. Het is dan interessant om zelf in huis energie op te slaan om in de avond je eigen energie te kunnen gebruiken.

Als die investeringen in nieuwe grondstofmijnen er niet snel komen, dan gaan de prijzen voor juist die veelgevraagde grondstoffen door het dak. Dat is misschien leuk voor de winsten, maar slecht voor de economie.

Bij een slechte economie zullen uiteindelijk ook de winsten voor de grondstofmijn bedrijven geraakt gaan worden. Het is dus belangrijk dat er de komende jaren wel weer investeringen gedaan gaan worden.

Tot dat moment zullen de koersen van grondstofmijn aandelen naar mijn idee enorm gaan stijgen.

Die verwachting heb ik wel. Ik ben dan nu ook koper van dat soort aandelen.

 
 

Leren we iets van Covid? (Tom Lassing)

26/07 7:48

Toen we midden in de maatregelen tegen de besmettingen zaten, werd het steeds meer mensen duidelijk dat we als samenleving al voor Covid kwam op de verkeerde weg zaten.

Kwaliteit van ons leven stond niet hoog op het wensenlijstje van de meeste mensen.

Het was simpelweg niet iets waar je veel mee bezig was. Het leven was zoals het was.

Toen kwam Covid en ineens was niets meer zoals het was.

De maatregelen waren niet leuk, maar heel veel werknemers vonden enkele dagen per week vanuit huis werken helemaal zo erg niet. Ineens werd ook gekeken naar het werk en de vergoeding voor het werk.

De kwaliteit van het leven was een issue geworden.


We zien dat terug in de VS. Een onderzoek wijst uit dat bijna een derde van de werknemers in de VS overweegt een andere baan te zoeken.

Ondertussen zijn er hele sectoren waar ze al heel moeilijk aan personeel kunnen komen. Werknemers willen niet langer die lage lonen rot banen hebben. De eerste bedrijven hebben daarop hun minimum loon al flink moeten optrekken en zelfs dan lukt het nog amper om personeel te krijgen.

Het gaat niet alleen om geld meer. Men wil ook een leukere baan.

 

De vraag is natuurlijk hoe lang dat 'kwaliteit van het leven' gevoel blijft bestaan. Zodra we allemaal weer in de rat-race zitten, is de kans aanwezig dat we vergeten hoe mooi het leven kan zijn...

Persoonlijk hoop ik dat heel veel mensen dat gevoel dat het anders moet blijven vasthouden. De maatschappij kan het wel gebruiken dat er grote groepen opstaan die eisen dat het mooier wordt. Alleen vanuit de massa kan er echt veel veranderen.

Bedrijven en politici willen vooral de status quo vasthouden. Dat is immers veilig en daar is hun machtsbasis in gevestigd. Bij veranderingen kan ook hun invloed verminderen. Dat is eng...   


Die krachten zullen nu dus op elkaar in gaan spelen. Ik ben duidelijk een voorstander van het "kwaliteit van het leven" kamp. Daar past een basisinkomen mooi bij. Het zou een belangrijke stap zijn.

Utopia
 
 
 

Succesverhalen, leer er van

Het gratis initiatief Succesverhaal.nl leert u veel over hoe anderen hun succes bereikten. Misschien stimuleert het u ook wel tot grote daden!

Schrijf gratis in
 

Vastgoed projecten Matching Capital

Regelmatig nieuwe projecten om in deel te nemen! Bezoek de site daarom regelmatig!

Kijk hier
 
 
 

Presidentsverkiezingen 2024 (Lodewijk Hof)

26/07 8:15

Het is eigenlijk te gek voor woorden, maar tegenwoordig is de campagne voor het presidentschap in de VS een zaak die vier jaar in beslag neemt.

Dat alles omdat de vorige president de regels daaromtrent vier jaar geleden herschreven heeft.

Hij zegt nu dat hij in 2024 opnieuw een gooi wil doen naar het presidentschap.


Of dat zo is, dat zullen we nog wel zien, maar als hij zijn politieke machtsbasis wil houden, dan zal hij minstens de suggestie moeten blijven wekken dat hij opnieuw president wil worden.

Hij is daarbij als kandidaat pertinent niet kansloos. Hij heeft immers wat geen van de andere potentiële kandidaten heeft, en dat is een die-hard basis van fanatieke stemgerechtigden.

Hij is in staat gebleken om 70 miljoen Amerikanen voor hem te laten stemmen.

De vraag is of het een andere politicus lukt om dat in 2024 te verbeteren.

Biden lukte het in 2020 omdat de andere inwoners van de VS met genoeg waren om 'tegen' de zittende president te stemmen.

Maar in 2024 is de herinnering aan de vorige ambtsperiode van hem al een ver verleden.

Gaan al die mensen die "alles willen als het maar niet hem is" ook dan weer gemotiveerd genoeg worden om voor de andere kandidaat te stemmen?

Dat is het zwaard van Damocles dat boven de VS blijft hangen. Een tweede termijn van hem maakt de kans groot dat het experiment met de democratie in de VS tot een abrupt einde komt. Dát heeft hij ondertussen wel duidelijk genoeg gemaakt. Als hij weer president wordt, dan is het om voor het leven president te blijven en niet van een democratie zoals die tot nu toe bestond.

Het is daarbij niet eens de man zelf die het grootste gevaar is. Het zijn al die boeven, charlatans en oplichters waarmee hij zich omgeeft die het grote probleem vormen. Het zijn die corrupte criminelen die de VS in chaos zullen storten als het hem in 2024 gaat lukken.

Sponsor Beursbox!
 
 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Boek In 10 stappen succesvol beleggen. Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Een heel interessante aanbieding voor beleggers die meer over succesvol beleggen willen leren. Klik hier

Kijk hier verder
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV