AEX: 911,66 Dow Jones: 42.175 Dollar: 1,116 Goud: 2,665.50 Bitcoin: 58.673

Drie supergoedkope goudaandelen (Jack Hoogland)

Nadat de Fed vorige week de rente met een half procent verlaagde, kwam er dinsdag misschien wel nóg groter nieuws uit China.

De Chinese centrale bank lanceert niet één, maar een reeks bazooka’s om haar economie te stimuleren en deflatie te vermijden. Zie deze tweet.

Dat gaat de wereldwijde hoeveelheid papiergeld in omloop hard verder omhoog jagen, wat zéér positief is voor alle 'hard assets'.

Dus voor goud, zilver, koper, uranium en andere grondstoffen.

Toeval wil dat ’s werelds meest gerenommeerde technisch analist Peter Brandt vrijdag onderstaande tweet plaatste.


De huidige koersgrafiek van goud lijkt wat hem betreft sterk op die van Bitcoin aan het begin van vorige periodes van enorme stijging.

We staan mogelijk aan het begin van een parabolische, ofwel een alsmaar versnellende stijging, aldus Peter Brandt.

Vrijdag schreef ik het al: De komende anderhalf á twee jaar wordt het feest.


In ons “Goudaandelen Groei Rapport” vindt u drie aandelen van...

Fysiek Goud kopen

Het is verstandig om je spaargeld uit de euro te halen en in goud of zilver te stoppen. Maar bij wie dan? Kijk hier voor een betrouwbare Nederlandse aanbieder.

Index beleggen in crypto's

Je kan, als je vertrouwen hebt in een wederopstanding van de cryptosector, in een mandje van de meest populaire 25 crypto's beleggen. Korting code "Beursbox"!

Marktbeeld 27 sept 2024

  • Eén van mijn woningen in Detroit heeft ineens een kogelgat vlak bij een raam. Oeps...

  • Ruim de helft van de stroomproductie in Nederland komt nu uit hernieuwbare bron. Dat is in een paar jaar tijd een enorme vooruitgang.

  • Estland en Finland zijn er na Russische provocaties in de Finse Golf van overtuigd dat het slechts de vraag is wanneer er schermutselingen met de Russen gaan komen. Of er daarna een volle oorlog door ontstaat is dan nu nog niet te beantwoorden. Beide landen bereiden zich er wel op voor.

  • Het was een goede week voor Chinese aandelen. Dit komt door de laatste aankondiging van stimulatiemaatregelen door de Chinese overheid. Het blijft namelijk niet goed gaan met de Chinese economie en meer geld de economie in pompen moet de oplossing geven. In augustus was de winst vanuit de industriële activiteit in China met 17,8% teruggevallen ten opzichte van vorige jaar augustus.

  • Opvallende koersstijging. Bij New World Development, een familie bedrijf met beursnotering in Hong Kong, vertrok de CEO. Het aandeel werd daarop 23% meer waard. Voor het eerst is nu een outsider CEO van het bedrijf geworden.

  • De S&P index is gisteren op een nieuwe record hoogte gesloten.

  • De advocaten van Trump proberen wederom zijn veroordeling tot het betalen van 454 miljoen dollar weggestreept te krijgen. Deze opgelegde straf kost hem theoretisch 100.000 dollar per dag. Hij betaalde nog geen cent en er staan blijkbaar ook nog 100.000 beroepsmogelijkheden over, dus de boete gaat volgens mij op zijn vroegst in het jaar 2.383 in.

  • Veel vroege aandeelhouders van Trump Media hebben na het verlopen van hun lockdown periode hun aandelen verkocht. Door het aanbod van de miljoenen aandelen is de koers nu nog slechts $13,80. Hoogste koers was in oktober 2021 $175. Het bedrijf is nu nog altijd bijna 3 miljard waard, terwijl de jaaromzet slechts 3,4 miljoen dollar is.

Op zonne-energie rijden

Lightyear is het Nederlandse bedrijf dat helaas niet in staat bleek een auto te produceren die op zonne-energie rijdt. Het bedrijf ging ten onder.

Maar... Het is niet onlogisch om auto's van zonnepanelen te voorzien en het bedrijf (wat er van over is) heeft ervaring met de materie.

Kortom, de doorstart is gerealiseerd en het bedrijf wil nu de techniek geschikt maken voor autofabrikanten.

Iedere EV zou in de toekomst voorzien moeten kunnen worden van zonnepanelen.

De uitdaging is het geschikt te krijgen, het rendabel te krijgen en het zo mooi te maken dat je met de zonnepanelen op je auto gezien wilt worden.

Zonnepanelen zijn nogal vierkant... Auto's niet. Blijkbaar is dat een heel lastige opgave om zonnepanelen zo te vormen, dat ze naadloos de lijnen van de auto volgen. Hoe moeilijk kan dat zijn?

Blijkbaar heel moeilijk, want ik zag nog geen serie auto's met zonnepanelen rondrijden.

Crowdlending rendement

Crowdlending is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Deze prachtige aanbieder levert mij al 13%+ per jaar op!

Technische Analyse cursus

Mijn collega Peter Meijburg maakte een video cursus waarin hij alles wat je er over moet weten uiteenzet!

Geef jezelf de ruimte om te groeien

Toen ik als kind met geld bezig was, toen dacht ik in guldens... Ik kreeg een gulden zakgeld per week. Mijn eerste werphengel heeft 30 gulden gekost. Dat was voor een kind heel lang sparen en nog moesten mijn ouders bijleggen.

Ik ging op mijn 14e in een supermarkt werken en ik kon gaan denken in tientjes. Ik verdiende immers 40 euro per dag.

Na mijn diensttijd ging ik werken bij een bedrijfsvereniging. Ik verdiende aanvankelijk 2.200 gulden. Ik kon gaan denken in eerst honderdjes en daarna na de eerste promoties in duizendjes.

Het duurde een flinke tijd voor ik zo ver was dat ik in tienduizend euro's ging denken... Je ziet, we zijn ondertussen in de euro tijd aangekomen.

Maar ik groeide verder. Ik denk nu in...

Vliegveld opofferen voor woningen

In de regio Eindhoven is een schreeuwend tekort aan woningen. Ondertussen kan er maar beperkt gebouwd worden, omdat de geluidcontouren van Vliegveld Eindhoven een enorme beperking geven.

Vliegveld Eindhoven moet over enkele jaren een jaar dicht, omdat het opnieuw gelegd moet worden.

Waarom zou je dat moment niet pakken om het vliegveld wat verder buiten het dicht bebouwde gebied opnieuw aan te leggen?

Dan kan op dat enorme terrein de uitbreiding van Eindhoven ten behoeve van bijvoorbeeld woningen voor ASML'ers plaatsvinden en neemt de milieu- en geluidsdruk op de omgeving van Eindhoven ook enorm af.

Het voorstel is nu nog als een soort grap lokaal opgepakt, maar het zou een serieuze overweging waard moeten zijn.

Het huidige vliegveld ligt niet aan een spoorlijn. Als je het elders gaat plaatsen, dan kan je dat probleem ook oplossen. Dat zou enorm veel verkeersbewegingen schelen en is dus ook goed voor het milieu.

In Eindhoven hebben ze nog geen idee hoe ze in de toekomst de verkeersstromen gaan regelen als inderdaad ASML de 20.000 extra medewerkers gaat aanstellen. Ook toeleveranciers zullen dan tienduizenden banen creëren. Waar gaan die mensen wonen en hoe gaan die mensen bij hun werk komen? Hoe blijft dan het huidige vliegveld maar ook ASML en de bedrijven bereikbaar?

Dat is nog helemaal niet duidelijk. Sterker nog, er is nog geen oplossing voor bedacht. De wegen lopen nu al weer vol, veel sneller dan voorheen was verwacht.

Deze proefballon zou echt een enorm probleem oplossen. Vraag is alleen waar je het vliegveld dan wel gaat leggen, want niemand wil het in zijn achtertuin zien worden aangelegd.


De beste 8 Nasdaq aandelen

Beleg iedere maand in de beste 8 Nasdaq aandelen. Momentum beleggen is extreem winstgevend.

Ik heb er zelf ook een account!


Mogelijk gemaakt door:
GetResponse