Om de webversie te openen klik hier

Bewegingstheater van verbluffende schoonheid, aandacht voor festivalfocus-componist George Crumb, filmregistratie van een theaterexperiment, popmuziek uit Indonesië en een opera vol religie, seks en geweld.

THE GREAT TAMER (NEW CREATION)

Dimitris Papaioannou


17 - 18 juni
Stadsschouwburg Amsterdam

In zijn bewegingstheater – zonder tekst of muziek – gaat Papaioannou op zoek naar de essentie van de mens. Een groep mensen graaft een levend lichaam op, als avonturiers die een nieuw land ontdekken. Het lichaam wordt bewonderd, bemind en gekannibaliseerd. Maar ook omgevormd, gekloond en gekoesterd. Met minimale middelen creëert de Griekse kunstenaar werelden van een verbluffende schoonheid.

Deze voorstelling gaat op 24 mei in première, en onlangs is de werktitel New Creation veranderd in de definitieve titel The Great Tamer.

 

MARGARET LENG TAN: COWELL, CAGE, CRUMB


9 juni
Muziekgebouw aan 't IJ

Pianiste Margaret Leng Tan speelt muziek van John Cage, Henry Cowell en focus-componist George Crumb. Laatstgenoemde schreef het nieuwe werk Metamorphoses, Book I (2017) speciaal voor deze 'tovenares op de piano', tevens zijn muze. bekijk de video


SYMPOSIUM: CRUMB AND THE EXPERIMENTAL TRADITION


10 juni
Universiteitstheater

Samen met de UvA organiseert het festival een symposium over focus-componist George Crumb. Musicoloog, journalist en componist Kyle Gann is keynote spreker. Margaret Leng Tan maakt een muzikaal portret van de componist.

 

THE TEMPEST SOCIETY

Bouchra Khalili


13 - 14 juni
Frascati

Drie personen van verschillende afkomst vormen een theatergroep in Athene. De groep wil de huidige staat van Griekenland en Europa onderzoeken op het toneel, van oudsher een plek voor burgerkwesties en collectieve kunst. De Marokkaans-Franse kunstenares Bouchra Khalili legde het theatrale experiment vast in deze film. De groep noemt zichzelf The Tempest Society, als hommage aan de theatergroep Al Assifa (‘De Storm’ in het Arabisch), actief in de jaren 70 in Parijs. Al Assifa bestond uit immigranten en Franse studenten en vocht dagelijks tegen ongelijkheid en racisme.

 

Belangrijke wijziging voor La chanson de Roland


10 & 11 juni
Stadsschouwburg Amsterdam

De aanvangstijd van La chanson de Roland is in verband met de Ramadan gewijzigd. Het gezelschap heeft aangegeven dat het voor de zangers fysiek te zwaar is om te zingen voordat de Iftar-maaltijd heeft plaatsgevonden. De voorstelling zondag 11 juni wordt verplaatst van 20.00 uur naar 23.00 uur. De voorstelling van maandag 12 juni is verplaatst naar zaterdag 10 juni om 23.00 uur. Alle kaartkopers van deze voorstellingen ontvangen per e-mail nadere informatie.

 

A NIGHT IN INDONESIA

Kande, Boi Akih, Jogja Noise Bombing, Senyawa, Filastine, Sekan


16 juni
Paradiso

Indonesische pop, folk, noise en dance-muziek in alle zalen van Paradiso. Met het beste uit de underground en de meest intense live performers die er te vinden zijn tussen Yogyakarta en Amsterdam. bekijk de video


SALOME

Richard Strauss, Ivo van Hove,
De Nationale Opera


9 juni - 5 juli
Nationale Opera & Ballet

Richard Strauss’ opera Salome (1905) is een onontkoombare lavastroom van religie, seks en geweld. De titelrol is voor de Zweedse sopraan Malin Byström. Ivo van Hove tekent voor de regie.

 

GRATIS FESTIVAL-APP


Download nu gratis de Holland Festival-app, de ideale aanvulling op de website en het gedrukte programma. Zo kunt u een lijst met festivalfavorieten samenstellen en toevoegen aan uw agenda, zich laten adviseren over passende voorstellingen met de keuzehulp en trailers bekijken. Verkrijgbaar voor Apple en Android.


VIER ONZE 70e VERJAARDAG MEE


Het Holland Festival bestaat 70 jaar en trakteert op een uitgebreid programma. Wilt u bijdragen aan de toekomst van het festival? Doneer dan nu eenmalig € 70. Alvast hartelijk dank voor uw gift!

Ja, ook ik vind het Holland Festival belangrijk en doneer eenmalig € 70

 
Volg ons via facebook facebook twitter twitter instagram instagram
Do you prefer to receive the next Holland Festival newsletter in English? Click here.