Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Dans Magazine Nieuwsbrief - 25 februari 2021 Ga naar de Facebookpagina  Ga naar de Instagram feed

Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! 


Wil jij nooit meer iets missen op het gebied van dans? Abonneer je dan op Dans Magazine: hét tijdschrift voor dansliefhebbers. Verwacht bijzondere reportages, mooie interviews, handige tips en het laatste nieuws. 

Je hebt al een abonnement vanaf 16,99 euro!

Neem een abonnement


Cinedans FEST’21 vindt plaats van 26 t/m 28 maart in het Eye Filmmuseum Amsterdam en online. In maart van 2020 zou eigenlijk de 17e editie plaatsvinden, maar deze werd geannuleerd vanwege de maatregelen omtrent het coronavirus. Dit jaar organiseert Cinedans een korte Corona-proof “inhaal” editie waarin zij niet eerder vertoonde onderdelen van ’20 presenteren en aanvullen met nieuwe films. 

Het laatste dansnieuws? Ga dan naar onze website



En de winnaars zijn....

Gefeliciteerd Simone Aarts, Sophie van Laar en Angela Vriend! Jullie zijn de gelukkige winnaressen van de biografie van Igone de Jongh. Wij nemen snel contact op :)



Marije maakt een film over rouw: ''Dans maakt emoties zichtbaar''

Drie jaar geleden verloor Marije van der Hoeven haar moeder. Niet lang daarna begon ze aan haar opleiding tot filmmaker aan de HKU, waar ze haar liefde voor het vertellen van verhalen in praktijk kon brengen. Inmiddels zit Marije in haar laatste jaar en zet ze haar rouw en verlies om in haar afstudeerfilm RAUW. Op deze manier hoopt ze rouw bespreekbaarder te maken. Een bijzonder project dus! Wij spraken haar over de rol van dans in haar film.



Bewezen: Dansen heeft een positieve invloed op schoolprestaties

Dans heeft een positief effect op zowel onze fysieke als mentale gezondheid. Maar wist je dat het ook impact kan hebben op de schoolprestaties? Onderzoekers Charlotte Svendler Nielson en Stephanie Burrige stellen dat dans misschien wel net zo belangrijk is als wiskunde. Hoe zit dat precies?



Social media training voor dansscholen: Zo zet je jouw dansschool beter op de kaart

Merk je dat jouw dans- of sportschool in deze tijd leden verliest? Of zou je graag een groter bereik willen op je social media kanalen, maar weet je niet hoe? Kim van Haren biedt een social media training aan voor dansscholen, om jouw school online beter op de kaart te zetten.


Vacature


Emio Greco | Pieter C. Scholten/ICK zoekt mannelijke en vrouwelijke dansers

ICK Dans Amsterdam, onder leiding van Emio Greco en Pieter C. Scholten, is op zoek naar ervaren hedendaagse vrouwelijke en mannelijke dansers met een sterke ballettechniek voor het ensemble. Kandidaten zullen worden geselecteerd voor een privé-auditie op basis van hun curriculum gegevens. De audities vinden plaats in de loop van maart. Het contract gaat in op 1 april 2021. 



Tiny Pretty Things cast: Dit doen de dansers in hun dagelijks leven

De Netflix dansserie Tiny Pretty Things zorgt al vanaf december 2020 voor wisselende reacties. De serie gaat over topstudente Neveah die als nieuwe student begint aan een balletacademie. Als ze eenmaal begint staan haar veel uitdagingen te wachten. Alle rollen in de serie worden duidelijk aan ons voorgesteld, maar wie zijn eigenlijk de dansers achter deze rollen?

 

 


Steun het boekenvak, bestel bij Bazarow.com

Bazarow is een verkopende boekensite die inkomsten laat terugvloeien naar mensen in het boekenvak. We hebben dezelfde prijzen en voorwaarden als de grote internetreuzen, maar je euro’s worden beter besteed. Met een bestelling bij Bazarow steun je schrijvers, vertalers, uitgevers én boekhandels. En als de sector weer sterker wordt, komen er alleen maar mooiere boeken en steun je zo natuurlijk ook je zelf, als lezer!


Word ambassadeur van Dans Magazine

Heb jij een dansschool óf geef je dansles en wil je graag ambassadeur worden van Dans Magazine? Dat kan! Hier vind je meer informatie over het ambassadeurschap.

 

 


Op zoek naar een leuk tijdschrift voor jezelf of om cadeau te geven? 

Onze uitgever Virtùmedia is iets nieuws gestart: een webshop boordevol tijdschriften met karakter zoals Bergen Magazine, Yoga International, Archeologie Magazine, Pf Fotografie Magazine, Schrijven Magazine en nog veel meer mooie titels. 

Van een los nummer tot een voordelig abonnement, voor jezelf of als cadeau, bij TijdvoorTijdschriften.nl slaag je altijd!

Tijd voor Tijdschriften, de webshop voor tijdschriften met karakter.

Op Dansmagazine.nl vind je onder andere:

Choreografen en dansers Dansgezelschappen Voorstellingen
Dansopleidingen Dansscholen Abonnement nemen

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2021. Alle rechten voorbehouden.