Droom je van een danscarrière? Lees dan onze dansopleidingenspecial!

Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Dans Magazine Nieuwsbrief - 5 oktober 2023Ga naar de Twitterpagina  Ga naar de Facebookpagina  Ga naar de Instagram feed

Droom je van een carrière in de danswereld? Vergelijk dansopleidingen in onze opleidingenspecial!

Keuzestress? Dans Magazine zet graag ieder jaar een heleboel dansopleidingen voor je op een rijtje. Ideaal dus om opleidingen met elkaar te vergelijken en zo een school te kiezen die bij jou past! Daarnaast kun je ook extra artikelen en bijzondere interviews lezen. Een must read voor iedere dansenthousiast. 

Sinds 2015 brengt Dans Magazine een special uit over dansopleidingen. “De dansopleidingen sluiten steeds meer aan bij het veranderende dansveld en de beroepspraktijk”, zegt Joost Groeneboer, hoofdredacteur van Dans Magazine. “Tijdens je opleiding leer je dan ook niet alleen dansen, maar ook allerlei andere skills. Zoals zelfvertrouwen, doorzettings- en inlevingsvermogen, samenwerken en dansondernemerschap.”

Dit nummer thuis ontvangen? Neem een abonnement voor 12 oktober!


Dansnieuws

Voorstellingen bij Het Nationale Ballet in het kader van Black Achievement Month
Iedere oktober viert Stichting Black Achievement Month de onderscheidende bijdragen van personen met Afrikaanse roots aan de wereld en de Nederlandse samenleving in het bijzonder. Samen met diverse partners in het land zet Black Achievement Month hiermee de talenten van uiteenlopende mensen in de schijnwerpers. Het doel is het vieren van diversiteit en het tegengaan van racisme, discriminatie en intolerantie.

Het laatste dansnieuws? Ga dan naar onze website


Sporen van Haar vertelt onbekende verhalen van Marronvrouwen tijdens de slavernij

De maand oktober staat in het teken van Black Achievement Month, waarbij aandacht wordt gegeven aan de onderscheidende bijdragen van personen met Afrikaanse roots aan de wereld en de Nederlandse samenleving in het bijzonder. Ook op cultureel gebied wordt het slavernijverleden gebruikt als inspiratiebron en zijn er dansvoorstellingen te zien. Sporen van Haar is daar eentje van en is gemaakt door theatermaker Berith Danse en door percussionist en docent Afrikaanse dans José Tojo. De voorstelling toert vanaf 5 oktober door heel Nederland.

Lees verder


Ingezonden mededeling

Word dans- en bewegingstherapeut!

Wetenschappers zijn het er unaniem over eens dat dansen en bewegen niet alleen voor het lichaam gezond is, maar ook voor de geest. Deze kennis wordt gebundeld in onze opleiding dans- en bewegingstherapie. In februari 2024 start voor de 20e keer een nieuwe groep dans- en bewegingstherapeuten in spé hun opleiding. Wil je er ook bij zijn? 

Lees verder


Bewezen: Dansen helpt tegen depressie

Dans heeft veel positieve effecten op zowel het lichaam als de geest, dat blijkt uit verschillende onderzoeken. Om die reden wordt dans dan ook regelmatig gebruikt als therapie, om de symptomen van depressie te verminderen. Weten hoe dat precies in elkaar zit? Lees in dit artikel alles over hoe dansen kan helpen tegen depressie.

Lees verder


Ingezonden mededeling


Foto door Pien Düthmann (repetitiefoto DANSLOKAAL 11 Marta & Kim)


Conny Janssen Danst presenteert DANSLOKAAL 11

Nieuw werk van nieuwe makers: met DANSLOKAAL biedt Conny Janssen Danst jaarlijks kansen voor jong makerstalent. De elfde editie belooft een verrassende dansavond te worden met drie gloednieuwe choreografieën van Marta & Kim (Dansateliers), Rutkay Özpinar (Korzo) en Patricia van Deutekom (Conny Janssen Danst).  
DANSLOKAAL 11 is te zien t/m 26 november in HUIS Conny Janssen Danst en on tour. Ontdek de makers van de toekomst

Lees verder


5 tips voor sterkere enkels

Voor elke danser is het belangrijk om sterke enkels te hebben. Anders draaien de fysiotherapeuten overuren en de fracturen van enkels steeds meer toenemen. Vooral voor ballerina’s zijn sterke enkels van belang om op spitzen te kunnen dansen.  Hier zijn vijf tips die helpen om sterkere enkels te ontwikkelen.

Lees verder


Ingezonden mededeling

Unbreakable bij Internationaal Theater Amsterdam

Een veelbelovende samenwerking tussen de Rotterdamse choreograaf Lloyd Marengo en de vijf explosief-energieke dansers van Soweto Skeleton Movers. Unbreakable is een vrolijke en overweldigende combinatie van zang, meeslepende visuals en skeleton pantsula, een mix van traditionele Zuid-Afrikaanse streetdance en 'bone breaking'. Dit alles wordt ondersteund door een eigentijdse soundtrack met melodische Afrohouse tunes en pompende Amapiano beats.
24 oktober te zien bij ITA. 

Meer info & kaarten


Word ambassadeur van Dans Magazine

Heb jij een dansschool óf geef je dansles en wil je graag ambassadeur worden van Dans Magazine? Dat kan! Hier vind je meer informatie over het ambassadeurschap.

Word ambassadeur!


Ingezonden mededeling

Het dynamische en virtuoze Introdans-programma FALL

In FALL brengt Introdans twee van de belangrijkste en meest gevierde hedendaagse choreografen van deze tijd samen: de Brits-Bengaalse Akram Khan en de Vlaams-Marokkaanse Sidi Larbi Cherkaoui. Beiden zijn meesterlijke verhalenvertellers én hartstochtelijke bruggenbouwers: in hun werk verbinden ze uiteenlopende culturen, dansstijlen en kunstdisciplines. “Dit is dans in pure vorm, waar je moeilijk genoeg van kunt krijgen” aldus Theaterkrant. 

Lees verder


Op Dansmagazine.nl vind je onder andere:

Choreografen en dansers Dansgezelschappen Voorstellingen
Dansopleidingen Dansscholen Abonnement nemen

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2023. Alle rechten voorbehouden.