Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Dans Magazine Nieuwsbrief - 14 januari 2021 Ga naar de Facebookpagina  Ga naar de Instagram feed

Begin 2021 goed met Dans Magazine!


Wil jij nooit meer iets missen op het gebied van dans? Abonneer je dan op Dans Magazine: hét tijdschrift voor dansliefhebbers. Verwacht bijzondere reportages, mooie interviews, handige tips en het laatste nieuws. 

Neem vóór donderdag 28 januari 16:00 u. een abonnement, dan valt het eerste nummer van 2021 op 12 februari bij jou op de mat. Met onder andere:

- Alles over het Cinedans filmfestival. 
- Een reeks theatrale familieportretten door beeldend kunstenaar Michiel Voet.
- Interview met Suzy Blok: Het nieuwe hoofd van ICK Artist Space.
- In de rubriek Danskracht: Gary Feingold. De bezielende leider van de Henny Jurriens Studio in Amsterdam, waar al 25 jaar lang dansers uit Nederland en van ver over de grenzen hun talent komen ontwikkelen.

Je hebt al een abonnement vanaf 16,99 euro!

Neem een abonnement.
 


Artistiek directeur Maas theater en dans neemt na 8 jaar afscheid

Na acht jaar zal mede-oprichtster Moniek Merkx op 3 februari afscheid nemen als artistiek directeur van Maas theater en dans. De komende vier jaar blijft Moniek als maker, regisseur en schrijver aan Maas verbonden en blijft er jonge makers begeleiden. Maar wie gaat haar vervangen als artistiek directeur?

Het laatste dansnieuws? Ga dan naar onze website


Ingezonden mededeling


Magische schuimrubberen sculpturen en acrobatische urban dance

Schuimrubberen sculpturen en urban dance komen samen in ‘Sonatinas 4 Feet’ van Duda Paiva Company en Fractal Collective. Geïnspireerd door de Braziliaanse fotograaf Alair Gomes. Met zijn telelens als wapen creëerde hij foto’s van het perfecte mannelijke lichaam. Rauw, ongekunsteld, soms onbedoeld agressief. In 1992 werd hij als gevolg van zijn foto’s vermoord. Een voorstelling over grenzen, veiligheid, kwetsbaarheid en hoop. 

Foto: Sjoerd Derine



Dance Street: Een Nederlandse dansfilm tijdens de lockdown

“De film is geïnspireerd door de lockdown. Hierdoor hebben we de regels na kunnen leven die op dat moment golden,” vertelt Iris Lamers. Gezien de leeftijd van de castleden konden ze door de maatregelen van dat moment gewoon filmen. En hoewel de film is gebaseerd op de lockdown, heeft corona geen zwaarte in de film. “We wilden het verhaal van de film luchtig houden voor de doelgroep.”


Ingezonden mededeling


Henny Jurriëns Studio doet onderzoek naar actuele onderwerpen voor workshops en trainingen voor dansdocenten 

Dansdocenten opgelet! Over welk onderwerp zou jij graag bijscholing willen volgen? Vul de enquête in! De Henny Jurriens Studio in Amsterdam doet onderzoek naar de behoefte aan bijscholing bij dansdocenten. Onder de deelnemers van deze enquête worden twee cadeaubonnen à €50,- van Danswinkel verloot. Vul hier de enquête in. 



Bewezen: Dansen is goed voor je immuunsysteem

Je fysieke en mentale gezondheid zijn erg belangrijk. Dat is de afgelopen maanden tijdens de coronacrisis alleen nog maar duidelijker geworden. Dans heeft hier op meerdere vlakken een positief effect op, zoals het verminderen van depressie en het verbeteren van flexibiliteit, kracht en conditie. Maar wist je ook dat dans een positief effect heeft op je immuunsysteem?



7 misvattingen over balletdansers

Er bestaan veel vooroordelen over de danswereld, met name over ballerina’s. Ze zouden geen geld verdienen, hebben allemaal een eetprobleem, zijn perfectionistisch en hebben geen sociaal leven. Maar wat is er nou eigenlijk waar over de levensstijl van een klassiek geschoolde danser(es)? 


Ingezonden mededeling


SALLY’s DANSLAB on tour #1

Vanaf februari gaat SALLY Dansgezelschap Maastricht weer op tour! DANSLAB on tour #1 is een wervelende voorstelling waarin korte dansstukken van een nieuwe generatie makers in de hedendaagse dans elkaar in razendsnel tempo opvolgen. Live performances en spectaculaire digitale beelden worden afgewisseld in een dynamische voorstelling voor een nieuwsgierig publiek! Kijk voor alle data en locaties in de agenda
 



6 tips voor dansers om thuis fit te blijven

Normaal gesproken sta je iedere week met je groep in de zaal te dansen, nu volg je misschien wel steeds meer lessen vanuit huis. Met je groep in de danszaal staan is echter heel anders dan in je eentje in de woonkamer voor een scherm. Hoe kun je er toch voor zorgen dat je fit blijft? Wij hebben 6 tips voor je op een rijtje gezet om te blijven bewegen en deze lastige tijd door te komen.



4 redenen waarom dansen de beste meditatie is

Ooit gehoord van dansmeditatie? Deze vorm van dans zorgt ervoor dat je in een meditatieve staat komt. Wanneer je je focust op de muziek en op de beweging kun je namelijk even alles om je heen vergeten. Een goede manier om te ontspannen! In dit artikel leggen we uit waarom dansen de beste meditatie is. 


Word ambassadeur van Dans Magazine

Heb jij een dansschool óf geef je dansles en wil je graag ambassadeur worden van Dans Magazine? Dat kan! Hier vind je meer informatie over het ambassadeurschap.

Op Dansmagazine.nl vind je onder andere:

Choreografen en dansers Dansgezelschappen Voorstellingen
Dansopleidingen Dansscholen Abonnement nemen

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2021. Alle rechten voorbehouden.