Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Dans Magazine Nieuwsbrief - 2 juli 2021 Ga naar de Facebookpagina  Ga naar de Instagram feed

Al plannen voor de zomer? Laat je inspireren door ons Zomerdans Magazine!

We mogen weer! Nu het publiek weer welkom is kunnen we uitkijken naar een prachtige zomer. Wij zetten de leukste dansevenementen op een rijtje in ons Zomerdans Magazine. 

Lees in ons Zomerdans Magazine alles over de leukste dansevenementen.

Wil jij nooit meer iets missen op het gebied van dans? Abonneer je dan op Dans Magazine: hét tijdschrift voor dansliefhebbers. Verwacht bijzondere reportages, mooie interviews, handige tips en het laatste nieuws. Met in ons komend nummer:

  • Junadry Leocaria verdiept zich in haar (dans)roots
  • Barend Voogd blikt terug op dansscènes uit James Bond-films
  • Ed Wubbe over zijn dans-remake van de filmklassieker Casablanca
  • Beeldend kunstenaar David Bade vereeuwigde de breakdancers van HFC crew in een kunstwerk in de hal van het Heerlense museum Schunck
  • Alle genomineerden voor de Zwanen en de prijzen van de Nederlandse Dansdagen op een rijtje

Je hebt al een abonnement vanaf 16,99 euro!

Neem een abonnement


Top 3 Dansnieuws

Hoe kan dans ingezet worden voor jongeren om eenzaamheid te bespreken, te verbeelden én tegen te gaan? Dansdocent en projectmanager van Kubus, Ingrid Krabbe, heeft dit onderzocht voor haar Master Kunsteducatie bij ArtEZ, Hogeschool voor de kunsten.

Tijdens de coronacrisis ontstond de voorstelling Blasphemy Rhapsody, waar choreografen en dansers samenwerkten via online verbindingen. Na drie keer uitgesteld te zijn geweest, gaat de voorstelling op 5 juli eindelijk in première tijdens Julidans.

Julidans is van start gegaan met een programma vol leuke en bijzondere dansvoorstellingen.

Het laatste dansnieuws? Ga dan naar onze website


Ingezonden mededeling

360: OP IJ-TOUR MET TENT • MONKI

Zorg dat je deze zomer een van de rollende krukjes te pakken krijgt. Tijdens Over het IJ Festival van 9 tot 18 juli wordt de acro-dansvoorstelling 360 dagelijks gespeeld. Terwijl twee acrobaten, Théo en Lucas Enriquez, hun bewegingskunsten uitoefenen, oefen jij invloed uit op de loop van het stuk. De voorstelling is onderdeel van IJ-TOUR 4 waarbij je met een festivalbandje meerdere voorstellingen ziet. 


Bewezen: Dansen is goed voor je zelfvertrouwen

Misschien wist je al dat dansen veel voordelen heeft voor zowel je fysieke als mentale gezondheid. Maar wist je dat dansen goed is voor veel meer dan alleen je fysieke conditie? Verschillende onderzoeken richtten zich op de psychologische voordelen van dans. Een belangrijk voordeel dat we vandaag uitlichten: van dansen krijg je meer zelfvertrouwen.


Andrew Greenwood: ''Met beweging kunnen we mensenlevens veranderen''

Dans als hét medicijn voor mensen die door een ziekte nauwelijks kunnen bewegen? Het lijkt tegenstrijdig. Toch is het de ambitie van voormalig danser en balletmeester Andrew Greenwood om dans te integreren in de gezondheidszorg, als een preventiemiddel voor ziektes als Parkinson, MS en dementie. Met zijn eigen stichting, Switch2Move, organiseert de Britse Greenwood dans- en bewegingscursussen voor mensen met een fysieke of mentale beperking. Hij vertelt Dans Magazine hoe hij op dit punt terecht is gekomen, en wat hij nog wil bereiken: “Dans is een medicijn. Daar moeten we aan herinnerd worden.”


4 tips om beter te freestylen

Freestyle kan voor veel dansers lastig zijn. Als je gewend bent om een choreografie te leren en tot in de puntjes te perfectioneren, voelt het alsof je in het diepe wordt gegooid tijdens het freestylen. Dans Magazine geeft je tips.


Nieuw talent bij Junior Company Nationale Ballet

De theaters zijn weer geopend en dat betekent ook dat alle gezelschappen weer verder gaan waar ze zijn gebleven! De Junior Company van Het Nationale Ballet heeft voor het aankomende seizoen alvast nieuw danstalent aan de haak geslagen. Zo komt het 18-jarige toptalent Luca Abdel-Nour, meervoudig prijswinnaar van Prix de Lausanne, bij het gezelschap dansen en zijn er ook zes nieuwe talenten, waaronder twee Nederlanders, die zich aansluiten. Wie zijn deze dansers?


Programma van Nederlandse Dansdagen belooft groots spektakel

Tot voor kort moesten we het nog met livestreams en online registraties doen, maar het ziet er naar uit dat de Nederlandse Dansdagen dit jaar wél zoals gewoonlijk door kan gaan. Donderdag 30 september gaat de 24e editie van de Nederlandse Dansdagen van start.


VR-voorstelling Narcissos en Echo geeft dans een nieuwe dimensie

Kun je Nightfall nog herinneren? Het eerste Virtual Reality (VR)-ballet ter wereld van het Nationale Ballet? Peter Leung (House of Makers), de maker van deze VR-performance, heeft nu in samenwerking met Veejays een nieuw werk gemaakt: Narcissos & Echo. Een bijzondere VR-ervaring over eenzaamheid en verbinding. Dans Magazine ging zondag 20 juni langs om een kijkje te nemen. 


Meld je aan voor de Portfolio-dag van Dansindustrie

Een dagvullend programma waar alles in zit om jouw visitekaartje als danser te optimaliseren. Een dag vol masterclasses van professionals uit de dansindustrie.
Alles wat je nodig hebt om jouw portfolio compleet en up-to-date te maken!


Blijf gehydrateerd tijdens het warme weer! Dit kun je als danser het beste drinken

Als danser is het belangrijk om je vochtbalans op peil te houden, helemaal wanneer het warm is. Je wil namelijk uitdroging voorkomen, maar ook niet te veel drinken zodat je een opgeblazen gevoel krijgt of zelfs een watervergiftiging oploopt. Hoe doe je dat en wat zijn de verschillen tussen verschillende sportdranken? Wij leggen het voor je uit.
 


 


Ben jij de nieuwe stagiair(e) van Dansmagazine.nl?

Heb jij een vlotte pen en ben je op zoek naar een inspirerende stage waarmee je iedere dag met schrijven aan de slag bent? Dan zijn wij op zoek naar jou! Dansmagazine.nl is de website van het enige Nederlandse tijdschrift over dans: Dans Magazine. Alle dansstijlen komen aan de orde, als ook voorstellingen, dansgezelschappen, choreografen, dansers en festivals.


Ingezonden mededeling

Steun het boekenvak, bestel bij Bazarow.com

Bazarow is een verkopende boekensite die inkomsten laat terugvloeien naar mensen in het boekenvak. We hebben dezelfde prijzen en voorwaarden als de grote internetreuzen, maar je euro’s worden beter besteed. Met een bestelling bij Bazarow steun je schrijvers, vertalers, uitgevers én boekhandels. En als de sector weer sterker wordt, komen er alleen maar mooiere boeken en steun je zo natuurlijk ook je zelf, als lezer!


Word ambassadeur van Dans Magazine

Heb jij een dansschool óf geef je dansles en wil je graag ambassadeur worden van Dans Magazine? Dat kan! Hier vind je meer informatie over het ambassadeurschap.

 

 


Ingezonden mededeling

Op zoek naar een leuk tijdschrift voor jezelf of om cadeau te geven? 

Onze uitgever Virtùmedia is iets nieuws gestart: een webshop boordevol tijdschriften met karakter zoals Bergen Magazine, Yoga International, Archeologie Magazine, Pf Fotografie Magazine, Schrijven Magazine en nog veel meer mooie titels. 

Van een los nummer tot een voordelig abonnement, voor jezelf of als cadeau, bij TijdvoorTijdschriften.nl slaag je altijd!

Tijd voor Tijdschriften, de webshop voor tijdschriften met karakter.

Op Dansmagazine.nl vind je onder andere:

Choreografen en dansers Dansgezelschappen Voorstellingen
Dansopleidingen Dansscholen Abonnement nemen

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2021. Alle rechten voorbehouden.