Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Dans Magazine Nieuwsbrief - 6 mei 2021 Ga naar de Facebookpagina  Ga naar de Instagram feed

Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! 

Wil jij nooit meer iets missen op het gebied van dans? Abonneer je dan op Dans Magazine: hét tijdschrift voor dansliefhebbers. Verwacht bijzondere reportages, mooie interviews, handige tips en het laatste nieuws. 

Met in het komende nummer:

  • Hoe danseres Lindy Bremer de vrijheid zocht én vond
  • Hoe wordt een danser choreograaf?
  • De verbeelding gaat los op Julidans
  • Dans programmeren in coronatijd
  • Van je passie je beroep maken
  • De eredivisie van ballet in tijden van corona
     

Je hebt al een abonnement vanaf 16,99 euro!

Neem een abonnement


Top 3 dansnieuws

De Nederlandse Dansdagen gaan door! Het programma bestaat uit “klassiekers” zoals het Gala van de Nederlandse Dans, maar er zijn ook veel programmaonderdelen in een nieuw of digitaal jasje gestoken. 

Stichting Dansondernemers Nederland zette een bijzondere actie op om aandacht te vragen van Den Haag. 

Het Bevrijdingsdagdansfestival was een groot succes! Via een livestream kon heel Nederland genieten van verschillende dansoptredens. 

Het laatste dansnieuws? Ga dan naar onze website


Ingezonden mededeling

NEXT! - Piano Biënnale & Introdans

De piano zien we vaak als solo-instrument. Maar wat gebeurt er als de pianist wordt omringd door dansers? Pianisten Daria van den Bercken en Julien Brocal gaan het experiment aan, samen met dansers en jonge choreografen van Introdans. Next! is een feest voor oog en oor! 

Donderdag 13 mei om 20.30 uur, online stream via de website.

 


Bewezen: Dansen is goed voor je zelfvertrouwen

Misschien wist je al dat dansen veel voordelen heeft voor zowel je fysieke als mentale gezondheid. Maar wist je dat dansen goed is voor veel meer dan alleen je fysieke conditie? Verschillende onderzoeken richtten zich op de psychologische voordelen van dans. Een belangrijk voordeel dat we vandaag uitlichten: van dansen krijg je meer zelfvertrouwen.


Dansersfonds kent beurzen toe aan 11 jonge Nederlandse dansers

Het Dansersfonds heeft als een van zijn doelstellingen het ondersteunen van jong, opkomend Nederlands danstalent en dit jaar is die steun extra hard nodig, aldus het bestuur van het fonds. Alexandra Radius en Han Ebbelaar: “Vanwege de coronamaatregelen hebben ook deze jonge dansers het afgelopen jaar vaak thuis in eenzaamheid moeten werken, met de uitdaging om hun conditie – ook op de vierkante meter – op peil te houden. Dat hun dat gelukt is, dwingt ons tot grote bewondering.”


Win twee kaartjes voor NEXT!

Benieuwd geworden naar de unieke samenwerking tussen Introdans en de Piano Biënnale? Doe dan mee met onze winactie!


Dansers/entertainers gezocht bij 5 sterren resort Griekenland

Heb je nog geen plannen deze zomer en lijkt het je wel wat om op een Grieks eiland te werken? Geef je dan op voor deze auditie van Palmera Entertainment. Het gaat om een periode van drie tot zes maanden, tussen mei en oktober. 


8 manieren om creativiteit bij kinderen te stimuleren

Naast het aanleren van de juiste pasjes, de technieken en muzikaliteit, ben je als dansdocent ook deels verantwoordelijk voor de mentale groei van kinderen. Denk aan discipline, ruimtelijk inzicht en creativiteit. Maar hoe kan je vaardigheden als creativiteit stimuleren? Hier zijn acht tips!


 


Ben jij de nieuwe stagiair(e) van Dansmagazine.nl?

Heb jij een vlotte pen en ben je op zoek naar een inspirerende stage waarmee je iedere dag met schrijven aan de slag bent? Dan zijn wij op zoek naar jou! Dansmagazine.nl is de website van het enige Nederlandse tijdschrift over dans: Dans Magazine. Alle dansstijlen komen aan de orde, als ook voorstellingen, dansgezelschappen, choreografen, dansers en festivals.


Ingezonden mededeling

Steun het boekenvak, bestel bij Bazarow.com

Bazarow is een verkopende boekensite die inkomsten laat terugvloeien naar mensen in het boekenvak. We hebben dezelfde prijzen en voorwaarden als de grote internetreuzen, maar je euro’s worden beter besteed. Met een bestelling bij Bazarow steun je schrijvers, vertalers, uitgevers én boekhandels. En als de sector weer sterker wordt, komen er alleen maar mooiere boeken en steun je zo natuurlijk ook je zelf, als lezer!


Word ambassadeur van Dans Magazine

Heb jij een dansschool óf geef je dansles en wil je graag ambassadeur worden van Dans Magazine? Dat kan! Hier vind je meer informatie over het ambassadeurschap.

 

 


Ingezonden mededeling

Op zoek naar een leuk tijdschrift voor jezelf of om cadeau te geven? 

Onze uitgever Virtùmedia is iets nieuws gestart: een webshop boordevol tijdschriften met karakter zoals Bergen Magazine, Yoga International, Archeologie Magazine, Pf Fotografie Magazine, Schrijven Magazine en nog veel meer mooie titels. 

Van een los nummer tot een voordelig abonnement, voor jezelf of als cadeau, bij TijdvoorTijdschriften.nl slaag je altijd!

Tijd voor Tijdschriften, de webshop voor tijdschriften met karakter.

Op Dansmagazine.nl vind je onder andere:

Choreografen en dansers Dansgezelschappen Voorstellingen
Dansopleidingen Dansscholen Abonnement nemen

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2021. Alle rechten voorbehouden.