Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Dans Magazine Nieuwsbrief - 3 december 2020  Ga naar de Facebookpagina  Ga naar de Instagram feed

 

De dansopleidingenspecial staat online!

Keuzestress? Dans Magazine zet graag ieder jaar een heleboel dansopleidingen voor je op een rijtje. Ideaal dus om opleidingen met elkaar te vergelijken en zo een school te kiezen die bij jou past! Daarnaast kun je ook extra artikelen en bijzondere interviews lezen. Een must read voor iedere dansenthousiast.

Lees nu onze online opleidingenspecial van 2020.

In de special presenteren de volgende opleidingen zichzelf en brengen zij de unieke kenmerken van de opleiding onder woorden:

Royal Academy of Dance, Koninklijk Conservatorium, Nova College, Rijn Ijssel, Academie Theater en Dans, Lucia Marthas, Albeda Danscollege, Pact+, ArtEZ, Utrechtse Dansacademie, Kunsthumanioria, Codarts, Fontys, Paris Marais Dance School, MBO Dans Goes, Agape Belgium, Hogeschool Leiden, Dance In Art, Leidse Ballet & Theaterschool, Dansmavo Schiedam   

Bekijk hier een overzicht van alle audities en open dagen.

Nog geen abonnee? Je hebt al een abonnement op Dans Magazine voor €19,99 per jaar! Ook leuk om cadeau te geven.

 


De internationale ‘Danser van het jaar’ publieksprijs is gewonnen door…

De lijst met genomineerden werd samengesteld door een twaalfkoppige jury van redacteuren die schrijven voor het tijdschrift Dance Europe en andere internationale (dans)publicaties. De jury stelde een Critic’s Choice lijst van twaalf dansers samen die volgens hen een uitmuntende prestatie hebben geleverd in het dansseizoen 2019-2020.

Het laatste dansnieuws? Ga dan naar onze website


Ingezonden mededeling


WArd/waRD met vijf-daags programma in TR Schouwburg

Met Memory/Loss/Series neemt WArd/waRD van 15 t/m 19 december de TR Schouwburg Rotterdam over. Vijf dagen lang betrekt choreografe Ann Van den Broek het publiek bij het thema geheugenverlies met een mix van dansvoorstellingen, muziek, films, gesprekken en workshops. Op het programma onder meer Adelheid Roosen, Hugo Borst, Margi Geerlings, Dario Tortorelli en Gregory Frateur en uiteraard voorstellingen van WArd/waRD. 



Sergei Polunin van de docu ‘Dancer’: Wat doet hij nu?

Sergei Polunin, onder andere bekend van de documentaire ‘Dancer’, is een grote naam in de balletwereld. Zo was hij de jongste eerste solist bij The Royal Ballet in Londen en staat hij bekend als ‘rebelse’ balletdanser met zijn tatoeages. Het is inmiddels al een tijdje geleden dat hij stopte bij het gezelschap. Weten waar hij nu mee bezig is? Lees dan snel verder.



Lucia Marthas Institute for Performing Arts

Het Lucia Marthas Institute for  Performing Arts (LMIPA) is van een kleine particuliere balletschool uitgegroeid tot een instituut waar leerlingen en studenten hun dans-, acteer- en zangtalenten kunnen ontwikkelen en een mbo- en/of hbo- diploma kunnen behalen. Dit jaar viert het instituut haar dertigjarig jubileum, een mooie mijlpaal. Eén ding is gedurende deze jaren onveranderd gebleven, namelijk de unieke koers die het instituut blijft varen.



Bewezen: Dansen maakt je slimmer

Dans is niet alleen goed voor je lichaam, ook je brein profiteert. Zo is dans bijvoorbeeld goed voor je mentale gezondheid en verbetert het je geheugen. Maar wist je dat dans je ook echt slimmer maakt? Hieronder leggen we uit hoe aan de hand van verschillende onderzoeken.



De drie dansopleidingen van Rijn Ijssel

Rijn IJssel Creatieve Industrie biedt naast de eerste urban dansopleiding van Nederland, ook de dansopleidingen Show Allround en Creative Contemporary aan. Een unieke combinatie voor het mbo. Door de drie verschillende opleidingen kan elk talent zijn specialisatie ontwikkelen en hierin excelleren.


 


Kerstballet: 5x de mooiste scènes

Een kerstballet is prachtig om naar te kijken tijdens de feestdagen. Helaas is het door de coronacrisis toch wat lastiger om naar het theater te gaan. Maar niet getreurd! Wij brengen het theater naar je toe. Hier zijn 5 mooie scènes uit de kerstballetten De Notenkraker en Cinderella. 




 

Ben jij onze nieuwe Accountmanager Media?

Virtùmedia is op zoek naar een Accountmanager Media! Wij zij een creatief en ondernemend mediabedrijf, met meer dan 50 special interest magazines en websites. Als Accountmanager Media ga jij ons helpen om onze positie als uitgever te bestendigen en laten groeien. Heb jij passie voor je werk en je klanten? En krijg jij een kick van het sluiten van deals? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Word ambassadeur van Dans Magazine

Heb jij een dansschool óf geef je dansles en wil je graag ambassadeur worden van Dans Magazine? Dat kan! Hier vind je meer informatie over het ambassadeurschap.


 

Op Dansmagazine.nl vind je onder andere:

Choreografen en dansers Dansgezelschappen Voorstellingen
Dansopleidingen Dansscholen Abonnement nemen

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2020. Alle rechten voorbehouden.