Aan de vooravond van de Stille Week was tv-programma 'Petrus in het land' in Eelde-Paterswolde, waar ds. Kaj van der Plas sprak over het gevoel van toenemende dreiging dat je in de week voor Pasen kan overvallen.

Naast deze overdenking vind je in deze nieuwsbrief volop andere suggesties om de Stille Week bewust te beleven. Met als extra tip: komende donderdagavond kun je op NPO1 kijken naar The Passion (KRO-NCRV). Voor het eerst is dit jaar een gratis boekje te bestellen om samen na te praten over de thema's die aan bod komen, ook met mensen die minder vertrouwd zijn met kerk en geloof. Meer informatie vind je op petrus.protestantsekerk.nl/thepassion.

Een goede zondag en een gezegende week!
Overdenking Een weg vooruit

"In de week voor Pasen voel ik elk jaar een toenemende dreiging, een toenemende beklemming. Goed, op Palmzondag wordt Jezus nog onder luid hosanna Jeruzalem binnengehaald op de rug van een ezel. Maar toch werpt de dreiging zijn schaduw al vooruit. En dan wordt het Goede Vrijdag, en dan loopt de weg van Jezus dood. Einde. Kruis erdoor..."

Bekijk of lees de overdenking
Interview Scriba René de Reuver over 'de doden begraven'
Komende week staat in de Petrus-veertigdagentijdkalender het laatste werk van barmhartigheid centraal: 'de doden begraven'. Scriba ds. René de Reuver schreef de overdenkingen bij dit thema. "Een begrafenis is verdrietig, maar ook hoopvol. De graankorrel zal weer bloeien. De dood is niet het einde."
Lees het interview
PaasChallenge Samen de laatste dagen van Jezus beleven

Deze zondag wordt in veel gemeenten gecollecteerd voor de PaasChallenge, een bijzonder paasspel voor jongeren. Peter van der Beek organiseerde dit spel twee jaar geleden in Noordwijk, voor kerkelijke én niet-kerkelijke jongeren. “Wat ik zag gebeuren, heb ik de afgelopen tien jaar als jongerenwerker nooit eerder gezien."

Lees het artikel
Interview Bijzondere details in de Matthäus-Passion

Wat maakt de Matthäus-Passion zo'n meesterwerk? Violist, dirigent en Matthäus-kenner Carel den Hertog geeft een introductie. “Bach ‘schildert’ de tekst. Als de tekst gaat over een slang, dan hoor je in de muziek dat het woord ‘slang’ heel erg uitgerekt wordt en qua toon naar beneden kronkelt..."

Lees meer (+ beluister de Mätthäus-Passion)
Meer suggesties voor de Stille Week:
Over Petrus
Deze Petrus-nieuwsbrief houdt je op de hoogte van de nieuwste verhalen van geloof, hoop en liefde uit de (wereldwijde) kerk. Meer overdenkingen, liederen en verhalen vind je op petrus.protestantsekerk.nl. Vier keer per jaar het magazine Petrus in de bus? Neem dan een gratis abonnement.
Abonneer op Petrus Magazine
Copyright © 2021 Protestantse Kerk, All rights reserved.
U ontvangt deze e-mail omdat u betrokken bent bij de Protestantse Kerk in Nederland.

Ons adres is:
Protestantse Kerk
Joseph Haydnlaan 2a
Utrecht, 3533 AE
Netherlands

Add us to your address book


Wilt u reageren op deze nieuwsbrief? Mail dan naar info@protestantsekerk.nl.

Klik hier om uw e-mailadres te wijzigen.
Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit.