Bekijk deze nieuwsbrief online
dinsdag 12 september 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
BFT schort verplichting samenstellingsverklaring notarissen op
De veelbekritiseerde plicht voor notarissen om elk kwartaal een samenstellingsverklaring te laten opstellen, staat voorlopig in de ijskast. Toezichthouder Bureau Financieel Toezicht (BFT) heeft besloten de verplichting op te schorten na twee rechterlijke uitspraken. Die oordelen dat de plicht onvoldoende wettelijke basis heeft.
Lees meer
 
 
‘Veel accountants nog niet voorbereid op SBR-assurance’
Middelgrote ondernemingen moeten met ingang van volgend jaar ook hun jaarrekeningen deponeren in SBR, voorzien van een verklaring met een elektronische handtekening van de externe accountant. De SRA waarschuwt de aangesloten accountantskantoren: “U moet opnieuw in actie komen. Bereid u de komende tijd goed voor.”
Lees meer
 
Financiële dienstverlening aan zzp’ers. Kansen, trends en tips! Advertorial

In dit online magazine voor administratiekantoren en accountants lees je onder meer over:
• Het zzp-administratiekantoor
• Handige apps
• Succesvol ondernemen
• 6 adviezen aan je zzp-klant
• Werk en privé

Bekijk het online magazine! =>

 
RA die personeelsvereniging fiscus bestal voor twee jaar de cel in
Een voormalig RA die als penningmeester van de personeelsvereniging van de Belastingdienst ruim € 400.000 in eigen zak heeft gestoken, moet voor twee jaar de gevangenis in. Dat heeft de rechtbank Overijssel maandag bepaald.
Lees meer
 
 
Accountant moet ook na beëindigen klantrelatie tijdig reageren
Een accountant moet op zijn minst correct en tijdig reageren als hem door of namens een cliënt vragen worden gesteld, mede gelet op de belangen van zijn cliënt. Dat geldt ook als de relatie met de cliënt op dat moment al is beëindigd, zo oordeelt de Accountantskamer in een recente uitspraak. Een accountant die pas […]
Lees meer
 
Van boekhoudgoeroe naar waardevolle adviseur. Zo kan dat Advertorial

Je klanten krijgen elke maand of elk kwartaal een tussentijdse rapportage. Maar om een echte adviseursrol te kunnen vervullen, moet het gesprek gaan op basis van actuele gegevens. Kan dat?
Met Exact Online voor Accountancy krijg je 360 graden inzicht in je administratie, je klanten én je kantoor. Je adviseert proactief en creëert nieuwe kansen.
Bekijk in 3 minuten de DEMO =>

 
Meer werkenden krijgen recht op minimumloon
Zo’n 60.000 extra werkenden krijgen vanaf 1 januari 2018 recht op tenminste het minimumloon. De ministerraad heeft ingestemd met een maatregel hiertoe van minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Lees meer
 
 
Hof: geen rekening sturen voor nutteloos werk
Een accountantskantoor mag geen factuur sturen voor het doen van een verzoek aan de Belastingdienst, terwijl vooraf al vaststaat dat het verzoek zal worden afgewezen. Dat heeft het gerechtshof Den Bosch recentelijk geoordeeld.
Lees meer
 
NIEUW: het AV-belastingcongres: 29 november Postillion Bunnik Advertorial

Bespaar uw klant Vpb door winst uit te stellen tot 2018; de eerste tariefschijf van de Vpb wordt in 2018 namelijk verlengd met € 50.000. Dit is een van de vele tips die u ontvangt tijdens ons AV-belastingcongres. Veel praktijkvoorbeelden toegespitst per branche (Horeca, Transport, Online Business en Retail). Hoe beperkt u risico’s van een naheffingsaanslag, welke gunstige regelingen zijn er voor uw MKB-klanten, fiscale regels bij fooien, wanneer is iemand ondernemer en nog veel meer.

Bekijk het hele programma en meld u aan. =>

 
Taakstraf voor ruim half miljoen BTW-fraude
Een 40-jarige man uit Rhenen, eigenaar van diverse BV’s, heeft zich ruim vier jaar lang – van 2009 tot 2013 – schuldig gemaakt aan belastingfraude en het gebruiken van valse jaarrekeningen, zo heeft de rechtbank Midden-Nederland geoordeeld. Aan de man is een voorwaardelijke gevangenisstraf van 16 maanden en een taakstraf van 240 uur opgelegd. Zijn […]
Lees meer
 
 
Mazars trekt bij Univé in
De Apeldoornse tak van Mazars Accountants en Adviseurs verhuist volgende week maandag naar een nieuwe locatie. Het accountantsbedrijf neemt zijn intrek in het Univé-pand aan de Christiaan Geurtsweg, waar ook de Kamer van Koophandel is gevestigd. Nu houdt Mazars nog kantoor aan de Deventerstraat.
Lees meer
 
 
‘RGS is ondanks kritiek wel een blijvertje’
Het Referentie GrootboekSchema (RGS) heeft ondanks kritische geluiden uit de markt wel steeds meer aanhang. Dat concludeert onderzoeksbureau GBNED in de derde versie van een rapport over RGS, dat onder meer ingaat op de opbouw van RGS, het gebruik, koppeling met andere systemen, visie van softwareleveranciers en de organisatie rondom het beheer van RGS.
Lees meer
 
 
Verzekeraars starten proef met blockchain-platform
Vijftien verzekeraars die met elkaar samenwerken om blockchain in te zetten bij herverzekeringen, hebben een prototype ontwikkeld van een digitaal platform om contracten te sluiten. Onder de deelnemende partijen zijn Achmea en Aegon. Volgend jaar moeten de eerste diensten op basis van de blockchain-technologie beschikbaar komen. Komende maand wordt er getest.
Lees meer
 
SnelStart koppelt met kassasysteem BizzCloud Contentpartner
SnelStart heeft een een koppeling gerealiseerd met BizzCloud Kassa. Veel ondernemers in de detailhandel en horeca voeren hun administratie in SnelStart. Vervolgens worden verkoopgegevens uit de kassa dan vaak periodiek overgetikt of geïmporteerd in SnelStart. Voor hen is dit een goede oplossing, aldus SnelStart.
 
6 grote vragen en antwoorden over NVKS: Kwaliteitsstelsel accountantskantoren op de schop Contentpartner
Op 1 januari 2018 treden de nieuwe Nadere Voorschriften kwaliteitssystemen (NVKS) in werking. Hoeveel impact de invoering van deze nieuwe voorschriften heeft op uw accountantskantoor, hangt af van de situatie van uw kantoor. Hierna staan we eerst stil bij de kantoren voor wie de invoering van de nieuwe voorschriften het meeste impact heeft. Vervolgens gaan […]
 
Professionele e-mails schrijven voor accountants Opleiding
Schrijf e-mails die objectief en kernachtig de boodschap verwoorden en impact hebben. Voor wie? Deze training richt zich op alle professionalniveaus binnen een accountantskantoor: van partner tot assistent-accountant. Resultaat Na deze training ben je in staat om mails te schrijven die objectief en kernachtig de boodschap verwoorden. Deze mails zijn klantgericht door een transparante opbouw […]
 
Actualiteiten BTW en BTW-compensatiefonds Opleiding
Verdiepingscursus op 3 en 10 oktober. Joep Swinkels praat u in 2 middagen bij over alle relevante ontwikkelingen op het gebied van BTW en BTW-compensatiefonds, inclusief de BTW besparende modellen. U krijgt een compleet programma met veel praktijk, waarbij per onderdeel ook actuele jurisprudentie, beleidsbesluiten en actuele ontwikkelingen worden besproken. Inleiding Gemeenten veranderen en krijgen […]
 
Fiscaal adviseur bureau vaktechniek – Wageningen Vacature
Alfa is overal dichtbij. Logisch dus dat Alfa waarde hecht aan medewerkers die dichtbij zichzelf blijven. Want wie dichtbij zichzelf blijft, kan ver komen! Vacature fiscaal adviseur bureau vaktechniek in Wageningen Alfa is een decentrale, mensgerichte accountants- en adviesorganisatie. Met 33 kantoren en 950 medewerkers zijn we een topadvieskantoor voor klanten in heel Nederland. Verdeeld […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn