Bibliotheek is meer open in 2015!

3 years ago


Text only:

Nieuwsbrief van Bibliotheek Kennemerwaard
Januari 2015
Bekijk hier de online versie.
Van 21 tot en met 31 januari zijn De Nationale Voorleesdagen. Dat betekent dat de bibliotheek weer volstroomt met (groot)ouders, peuters en kleuters. Wij heten u en uw (klein)kinderen natuurlijk weer heel hartelijk welkom.
Alles over de Voorleesdagen in Kennemerwaard leest u hier.
Maar natuurlijk gebeurt er meer in de maand januari. U leest het in de nieuwsbrief!

Bibliotheek in Egmond gaat verhuizen

De bibliotheek in Egmond verhuist naar Zorgcentrum Prins Hendrik in Egmond aan Zee.
Op donderdag 15 januari opent de bibliotheek in het zorgcentrum en kunt u weer gebruikmaken van de bibliotheekvoorziening. In het zorgcentrum komt o.a. een collectie voor volwassenen, zowel spannend, romantisch en literatuur.
lees meer

Nieuwe openingstijden

Met ingang van 1 januari 2015 veranderen bij veel vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard de openingstijden. Dat is goed nieuws voor de leden van Bibliotheek Kennemerwaard want de vestigingen gaan meer open.
lees meer

Betalen voor verlengen

De tarieven voor de jaarabonnementen zijn gelijk gebleven, m.u.v. het 65+ abonnement.
Belangrijkste wijziging: volwassenen (m.u.v. Chippasleners) betalen vanaf de 2e verlenging € 1,00 per materiaal.
De eerste keer verlengen is gratis.
Jeugdleden (t/m/ 17 jaar) kunnen gratis verlengen (maximaal 2 keer).
Verlengt u met een Chippas dan betaalt u € 2,00 leengeld.
lees meer

Openbare verkoop bibliotheekinventaris en boeken

De bibliotheek van Egmond aan den Hoef gaat verhuizen naar Zorgcentrum Prins Hendrik in Egmond aan Zee. De bibliotheek wordt heringericht naar een servicepunt en heeft in de nieuwe vestiging minder ruimte tot haar beschikking. Daarom wordt op zaterdag 17 januari van 10.00 tot 16.00 uur overtollige inventaris en afgeschreven collectie verkocht.
lees meer

Prentenboek van het jaar

Als u de allerkleinsten gaat voorlezen, welke prentenboeken kiest u dan? Uit het overstelpende aanbod maakte een jury van jeugdbibliothecarissen een selectie: de Prentenboek TopTien. Het allerbeste Prentenboek van het jaar 2015 is geworden: Boer Boris gaat naar zee, prachtig geschreven door Ted van Lieshout en evenzo mooi geïllustreerd door Philip Hopman.
Lees meer…

Beste spirituele boek

Welk boek vindt u het beste spirituele boek van het afgelopen jaar? Tijdens de Maand van de Spiritualiteit (9 januari t/m 8 februari) kunt u stemmen op een van de tien titels uit de shortlist van spirituele boeken. Heeft u ze niet allemaal in de boekenkast staan? U leent ze natuurlijk in de bibliotheek!
Bekijk de lijst met spirituele boeken

Van pincode naar wachtwoord in ‘mijn bibliotheek’

Boeken verlengen of reserveren, eerder geleende titels bekijken of uw adres wijzigen? Dat kan op onze website allemaal met ‘mijn bibliotheek’. Bij het inloggen gebruikt u nu nog een pincode (de twee cijfers van uw geboortedag en de laatste twee cijfers van uw geboortejaar). Omdat het veel veiliger is in te loggen met een gebruikersnaam en wachtwoord, verandert er vanaf 8 februari een aantal zaken. Veiligheid en privacy staan hierbij voorop.
lees meer
Bibliotheek Graft- De Rijp
Door de fusie van de gemeenten Alkmaar, Graft- De Rijp en Schermer is de bibliotheek in Graft- De Rijp onderdeel geworden van Bibliotheek Kennemerwaard.

Week van de Poëzie

Het thema van de Gedichtendag en de Poëzieweek 2015 is Met zingen is de liefde begonnen.
Ga in de Poëzieweek naar de bibliotheek en ontvang poëzie cadeau. De bibliotheek deelt ansichtkaarten uit (zo lang de voorraad strekt) met daarop een inspirerend gedicht over het thema van de Poëzieweek: Met zingen is de liefde begonnen.
lees meer

Huisvesting bibliotheek in Castricum

De verbouwing en vernieuwing van Nieuw Geesterhage is begonnen. Op 23 december startte het project met het maken van een tijdelijke entree in de bibliotheek.
lees meer

Vincent van Gogh-jaar

Het jaar 2015 markeert de 125e sterfdag van Vincent van Gogh. In verschillende steden en dorpen in Nederland, België, Frankrijk en Engeland die van betekenis zijn voor het leven en werk van de kunstenaar worden tentoonstellingen en culturele evenementen georganiseerd. Heel dichtbij, in uw eigen bibliotheek, vindt u de mooiste boeken over deze bijzondere kunstenaar.
Ga naar de catalogus

Tips voor het voorlezen

Voorlezen is elke dag een feest! Of u nu voor het slapen gaan een mooi verhaal voorleest in bed, of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. Naar aanleiding van De Nationale Voorleesdagen zijn nuttige voorleestips voor u samengesteld, om het meeste uit dit speciale kwartiertje te halen.
Lees meer…
Bibliotheek Kennemerwaard • Gasthuisstraat 2 • 1811 KC Alkmaar
072 - 515 66 44 • info@bibliotheekkennemerwaard.nl
www.bibliotheekkennemerwaard.nl
U ontvangt deze e-mail op Nnewsletter@newslettercollector.com omdat u aangemeld bent bij Bibliotheek Kennemerwaard.
Klik hier
 als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen.
Klik hier om door te sturen.
Klik hier om te reageren.

Bibliotheekkennemerwaard.nl

Categories: County Town Information Local
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018