ELF Voetbal nieuwsbrief van 10-08-2023
Bicentini verbaasd na ontslag als bondscoach van Curaçao: "Het slaat nergens op"

Nog geen jaar geleden kondigde de Curaçaose voetbalbond de terugkeer van Remko Bicentini aan. De Nijmegenaar ondertekende een contract van vier jaar, met als ultiem doel: het WK 2026. Nog geen half jaar geleden spraken we hem in ELF Voetbal NR. 5 over zijn ambities met het eiland. Vol lof sprak hij over de sfeer, kwaliteit en toekomst van het Curaçaose voetbal. Het eerste target: het behalen van de Gold Cup. Dat lukte niet, waarna hij vorige week plots op straat werd gezet. Niet eerlijk, en volledig onterecht, volgens Bicentini. "Dit is voor niemand goed, maar helemaal niet voor het Curaçaose voetbal". 


lees verder
Matteo Waem: "Ik zie de overstap naar ADO Den Haag als een goede stap in mijn carrière"

Komende vrijdag start het seizoen 20234/24 in de Keuken Kampioen Divisie met onder andere de wedstrijd tussen De Graafschap en ADO Den Haag. Voor fans uit de hofstad was het seizoen 2022/23 een grote deceptie. Waar de verwachtingen hoog waren, zijn deze niet waargemaakt onder de trainers Dirk Kuijt en Dick Advocaat, met als gevolg een twaalfde plek in de eindklassering. Het gevolg was deze zomer duidelijk. Er werd een nieuwe trainer aangesteld: Darije Kalezic, een nieuwe technische directeur in de naam van Joris Mathijsen en de selectie onderging aan een grondige schoonmaak. Liefst twintig spelers met minuten in het eerste elftal vertrokken. Daartegenover stond het aantrekken van vier nieuwe spelers en het doorschuiven van drie spelers uit de jeugdopleiding.

lees verder
De Nationale Voetbalgids 2023/24 is uit! Zes competities, 104 clubs

Hij is er weer: de Nationale Voetbalgids van ELF Voetbal, editie 2023/24. Tweehonderd pagina's, 104 clubs, de zes hoogste divisies van ons land, teamfoto's en ontzettend veel informatie. Oftewel alles wat een voetballiefhebber moet weten nu het nieuwe seizoen weer van start gaat. Daarnaast alle programma's van zowel binnen- en buitenland, overzichten van de Eredivisietopscorers, alle landskampioenen, de volledige arbitrage en nog veel meer.

lees verder
Even voorstellen: PSV-target Malik Tillman

PSV heeft een nieuwe opvolger voor Xavi Simons op het oog. Na een mislukte poging om Charles de Ketelaere los te weken bij AC Milan, is de focus nu naar Duitsland verplaatst. De Eindhovenaren willen de Duits-Amerikaanse middenvelder Malik Tillman, die momenteel onder contract staat bij Bayern München, eventueel huren. Zowel in Nederland als in Duitsland wordt melding gemaakt van de vermeende interesse.

lees verder
Nick Kuipers steunpilaar bij Persib Bandung: "Soms mis ik het georganiseerde en geplande van Nederland enorm"

Nick Kuipers voetbalde jarenlang in de Keuken Kampioen Divisie bij MVV. In 2017 kreeg de centrale verdediger eindelijk de kans in de Eredivisie, maar na ADO Den Haag en een uitleenbeurt bij FC Emmen vond hij de tijd rijp voor iets anders. In 2019 maakte de nu dertigjarige Limburger de overstap naar het Indonesische Persib Bandung. "De liefde die mensen hier voor hun club voelen, zie je misschien alleen in Zuid-Amerikaanse landen als Argentinië en Colombia."

lees verder
Even voorstellen: Ajax-target Josip Sutalo

Ajax lijkt eindelijk actief te worden op de transfermarkt. Onlangs stelden we het toptalent en doelwit van de Amsterdammers Carlos Borges al voor. Maar daar blijft het niet bij. Ajax staat op pole position voor Josip Sutalo. Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat de Kroaat verkast naar Amsterdam. 

lees verder
PANNA! 77 blikt vooruit op het WK Vrouwen, interviews met eindbaas Frenkie en Joey Veerman, superposters en meer!

Gaan we deze zomer Wereldkampioen worden? Die kans bestaat en dat zou een stunt van jewelste betekenen. De OranjeLeeuwinnen gaan strijden in Australië en Nieuw-Zeeland om de beste van allemaal te worden! Uiteraard daarover volop aandacht in PANNA! 77. Ook zijn interviews te lezen met Frenkie de Jong van FC Barcelona, met Joey Veerman van PSV, met Wout&Maud en lees je weer de meest bijzondere lijstjes. En natuurlijk ontbreken de acht superposters niet! Met onder meer het speelschema van het WK Vrouwen!

lees verder
Vooruitblik: Welke voetbalclubs zullen schitteren in Nike-tenues in het aankomende seizoen?

Met het nieuwe voetbalseizoen in zicht, kijken fans over de hele wereld reikhalzend uit naar de onthulling van de nieuwe tenues van hun favoriete clubs. Voor de modeliefhebbers en voetbalfanaten is het design en de sponsor van het tenue altijd een belangrijk onderwerp van gesprek. Een van de meest invloedrijke sportmerken, Nike, heeft door de jaren heen een stevige voetafdruk achtergelaten in de voetbalwereld. De sponsorovereenkomsten bevatten vaak astronomische bedragen. Ook nationale elftallen, zoals Oranje, worden al jaren gesponsord door Nike.  

lees verder
Interview cultspits David Loggie: "We zagen plotseling Maurice van Ham via de afvoerpijp naar beneden glijden"

Golf of voetbal? Als kind stond David Loggie voor een lastige keuze. Op zijn zestiende koos de Engelsman voor voetbal. De sport die hem naar Nederland bracht en hem door zijn doelpunten, enorme vechtlust, spel dat soms over het randje ging en gezonde portie humor een cultstatus bezorgde. Ruim twintig jaar geleden keerde hij terug naar zijn andere passie. Als teaching golfpro geeft hij zes dagen in de week les. "Het voelt alsof ik mijn hele leven al dag in dag uit mijn hobby uitoefen."

lees verder