Kom deze herfstvakantie naar het Bieb Vakantie Festival! Met mooie en grappige theatervoorstellingen, kidsfilms van Hoogt in Bieb Neude, toffe installaties van Cinekid én gratis workshops door de leukste Utrechtse musea. Jij komt toch ook?
S
 
Over waarom liegen soms misschien ook wel een beetje niet zo erg is. Leugens maken brokken. Maar wanneer ben je dan een jokkebrok? 

zondag 15 oktober 
 
Tickets   S
S
 
Bij een wandeling in het bos ontmoet het Meisje een pratende Vos! Deze Vos organiseert een surpriseparty voor Muis en omdat hij zelf niet goed kan schrijven vraagt hij of het Meisje hem wil helpen.  

woensdag 18 oktober 
 
Tickets   S
S
 

Juffrouw Van Dale is een echte voorleesjuf, ze woont in de bibliotheek en soms, heel soms komt ze tevoorschijn om zomaar een verhaaltje voor te lezen. Moet je wel eens niesen? Grote kans dat Juffrouw Van Dale dan in de buurt is. Want ze is een beetje stoffig! 

donderdag 19 oktober 

 
Tickets   S
S

Musea komen op bezoek in de Bieb. Kom vast voorproeven van Museumnacht Kids Utrecht (28 oktober) met leuke workshops. Alle workshops zijn hartstikke gratis! Wel even reserveren.

Reserveren kan hier   S
S
 
 
Hoe maak je van een verzameling een tentoonstelling? Ontdek het door je eigen miniatuur tentoonstelling te bouwen! Met een koffer vol speciale museumobjecten komt het Centraal Museum naar de bieb! 

Bibliotheek Overvecht | woensdag 18 oktober 
Bibliotheek Kanaleneiland | vrijdag 20 oktober 
Bibliotheek Neude | zaterdag 21 oktober
 
 
S
 
 
Wist jij dat mensen vroeger heel anders schreven dan nu? Met mooie krulletters en pennen gemaakt van veren! Kom alles leren over de geschiedenis van schrijven. 

Bibliotheek Hoograven | woensdag 18 oktober 
Bibliotheek Zuilen | zaterdag 21 oktober
 
 
S
 
 

Heb jij altijd al willen weten hoe een trein werkt en vooral hoe zo’n groot gevaarte vooruit komt? Ga zelf aan de slag met het maken van een simpele elektromotor.   
 
Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum |
woensdag 18 oktober

 
 
S
 
We hebben allerlei botten van dieren gevonden, maar van welke dieren zijn ze? Onderzoek je met ons mee?  

Bibliotheek Kanaleneiland | dinsdag 17 oktober 
Bibliotheek Hoograven | donderdag 19 oktober
 
S
 

Ga op ontdekkingsreis in de wereld van zelf spelende muziekinstrumenten. Draai zelf aan het orgel het Heesbeentje, maak je eigen melodietjes en los muzikale puzzels op.

Bibliotheek Overvecht |
dinsdag 17 oktober
 
Bibliotheek Zuilen | woensdag 18 oktober 
Bibliotheek Neude | donderdag 19 oktober

 
S
 
Hoe kon je aan een ridder zien wie hij was? Gelukkig had hij een groot schild bij zich waaraan je kon zien wie hij was. Met tekeningen, symbolen en kleuren. Net als de M van McDonald's. Die herken je toch overal? Maak zelf ook een wapenschild! 

Bibliotheek Vleuterweide | vrijdag 20 oktober 
 
S
Het Cinekid MediaLab komt naar de Bieb! Met de twee digitale (kunst)werken Spelen met AI en Verwonderwezens maak je kennis met de digitale wereld. Kom ontdekken, spelen en je verwonderen van zaterdag 14 t/m zondag 22 oktober bij Bibliotheek Neude.
 
S
Bij Hoogt in Bieb Neude zie je deze herfstvakantie de leukste kidsfilms! En leuk weetje: als bieb-lid krijg je €2 korting op een kaartje. Hatsa!  

Kom bijvoorbeeld naar de animatiefilm Klara’s gekke treinavontuur (6+), of de ontroerende film Zeevonk (10+) over Lena van elf die plotseling haar vader verliest door een geheimzinnig zeemonster, althans dat gelooft Lena zelf graag.  
 
 

..in de Repairshop van Saïd’s ouders. Na deze film kan je je eigen speelgoed laten repareren tijdens Repair Café Junior in het Lab! Neem vooral je ouders/verzorgers mee, kunnen ze gelijk leren je speelgoed voortaan zelf te repareren 😉. 

 
Bekijk het hele filmprogramma   S
S
 
Leen   S
 
Leen   S
Leen   S
 
Leen   S
S
 
Hou vast een stoeltje voor jezelf vrij! Leuk weetje: als bieb-lid krijg je 50% korting, en betaal je 6 voor een kaartje (ipv 12).
 
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta   insta
 
S
open