Waarom slaan mannen en vrouwen hun vet ergens anders op?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Eindelijk, herfst!

Nee hoor, van regen worden we echt niet depressief

Drup, drup, drup. De zomer lijkt nu echt voorbij. Bereid je maar voor op een hoop chagrijnige gezichten. Want als we de volkswijsheid mogen geloven, beginnen mensen te mokken als het bewolkt is buiten. Waarom denken we dat de herfst ons zo ongelukkig maakt? Dat en nog veel meer lees je in onze herfstcollectie.

 
 
Quest
 

Test: hoe homo-, bi- of heteroseksueel ben jij?

De Amerikaanse bioloog en seksuoloog Alfred Kinsey bedacht in de jaren '50 de Kinsey Scale. Volgens Kinsey ben je niet per se hetero, homo of biseksueel, maar kan je seksualiteit ook ergens daartussen liggen. Een revolutionaire gedachte voor die tijd. Hoe scoor jij op de Kinsey-schaal? 

 
 
Quest
 

Groene vingers met Quest: zo vaak moet je potgrond vervangen

Je bent trots. Je plant leeft al een jaar! Zover ben je nog nooit gekomen. Wordt het niet eens tijd om de plant in nieuwe aarde te zetten? En waarom gaan de blaadjes van je plant soms hangen na het verpotten?

 
 
Quest
 

Wat als de huisarts zich geen raad weet met jouw pijn?

Dokters zijn knappe mensen. En ziekenhuizen zijn al helemaal geniaal: je rolt er ziek naar binnen en wandelt beter weer naar buiten. Maar dat geldt niet voor iedereen. Er zijn ook mensen bij wie de dokters niet kunnen achterhalen wat er met ze aan de hand is. Hoe kan dat?

 
 
Quest
 

Waarom hebben mannen bierbuiken?

Grote, ronde buiken: je ziet ze veel bij mannen, maar amper bij vrouwen. Waarom eigenlijk? En helpt het als je je biertje laat staan?

 
 
Quest
 

Het best gelezen artikel van vorige week

Waarom hebben mannen zo vaak last van navelpluis?

De man die we mogen bedanken voor het onderzoeken van deze prangende kwestie is de Australiër Karl Kruszelnicki. Hij kreeg 4799 mensen zover om een online enquête in te vullen over hun navelpluis.