Big Data: de revolutie van de 21ste eeuw december 2012 nr. 20

6 years ago


Text only:


Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven?
Via deze link kunt u hem online bekijken.


 
BIG DATA: DE REVOLUTIE VAN DE 21STE EEUW DECEMBER 2012 NR. 20
 
 
Arjen van Rijn - Foto: Jan Willem Steenmeijer

Jachtpartij in big data


Dat het BiG Grid project naar het Higgs deeltje zou, had niemand durven dromen. Arjen van Rijn, projectleider van Big Grid, is al weer verwachtingsvol op zoek naar nieuwe uitdagingen. ‘Waar de concrete toepassing opduikt weten we nog niet. Die zit altijd in een onverwachte hoek.’


Lees verder...


 


Maarten de Rijke - Foto: Jan Willem Steenmeijer

Trainingscentrum voor zoekmachines


Tussen de miljarden documenten op het internet vinden zoekmachines precies de informatie die jij wenst. Hoe kunnen ze zo snel zo’n nauwkeurige keuze maken? Dat komt doordat de zoekmachine worden getraind in het begrijpen van menselijk gedrag. ‘Daarvoor gebruiken we de signalen die mensen achterlaten’, vertelt informaticus en hoogleraar zoekmachinetechnologie aan de Universiteit van Amsterdam Maarten de Rijke. 


Lees verder...


Jurriaan Spaaks en Niels Drost - Foto: Jan Willem Steenmeijer

Droge voeten voor de hele wereld


Een grote watersnoodramp zoals die van 1953 zal niet meer zo snel voorkomen in ons land. Met dank aan slimme computermodellen, die overstromingen voorspellen en tijdig ingrijpen mogelijk maken. Maar in veel landen komen overstromingen toch nog vaak voor, met alle ellende van dien. Twee onderzoekers van het Netherlands eScience Center(NLeSC)  werken met hun team aan een wereldwijd hydrologisch model dat waterrampen overal ter wereld kan voorspellen.


Lees verder...


 


Arnold Smeulder - Foto: Jan Willem Steenmeijer

Buienradar voor ict-problemen


ICT is wereldwijd de grote belofte, maar in het succes schuilt tegelijkertijd ook een grote bedreiging. De groei van data verloopt zo stormachtig dat er problemen door ontstaan. ‘We zien datazwembaden ontstaan die te groot zijn om mee te rekenen. De ICT knoopt zichzelf op’, vertelt Arnold Smeulders, directeur van Commit dat  is gevestigd op het Science Park Amsterdam. Commit  brengt wetenschappelijk onderzoek en ICT-toepassingen van (non)profit bedrijven en organisaties bij elkaar.


Lees verder...


 


Krijgt u de nieuwsbrief doorgestuurd,
en wilt u deze direct ontvangen?


Vul dan hier uw naam en email adres in.


SURF Research and Innovation Event 2013 biedt praktijkvoorbeelden innovatieve ICT-toepassingen


Tijdens het SURF Research and Innovation Event presenteren wetenschappers op 28 februari 2013 aansprekende  praktijkvoorbeelden van innovatief en creatief ICT-gebruik in al haar verschijningsvormen.


Equinix onthult nieuwe digital gateway op Science Park Amsterdam


Equinix Inc. (Nasdaq: EQIX), wereldwijde aanbieder van interconnectie en datacenters, nam op 9 oktober j.l haar derde International Business ExchangeTM (IBX(r)) datacenter in Amsterdam, AM3 Science Park Amsterdam, in gebruik.


Nieuw Amsterdams initiatief Solardam rond zonne-energie


Op 16 november 2012 kwamen ongeveer dertig wetenschappers van de Universiteit van Amsterdam, de Vrije Universiteit en het FOM-instituut AMOLF samen voor een kickoff workshop waarin zij besloten om een nieuw gezamenlijk onderzoeksinitiatief op het gebied van zonne-energie te starten onder de naam ‘Solardam’.


20 jan: Amsterdam World Ergohead, hét internationale indoor roei-evenement


De inschrijving voor de Amsterdam World Ergohead is van start gegaan. Het internationale indoor roei-evenement vindt op 20 januari 2013 plaats op het Science Park in Amsterdam. De wedstrijd omvat de inmiddels bekende strijd tussen ervaren en niet ervaren roeiers over twintig minuten.


Agenda Science Park Amsterdam


In onze agenda vindt u alle evenementen op Science Park Amsterdam.


Matrix Lounge


Sinds de opening van de MATRIX Lounge zijn er al een aantal nieuwe bedrijven die hun "intrek hebben genomen" in de flexruimte. Meer informatie over de MATRIX Lounge >>


Colofon


Tekst: Communicatie- en Marketingteam Science Park Amsterdam & Het NRI. Foto's:  Jan Willem Steenmeijer.


Website | Contact | Afmelden 

Scienceparkamsterdam.nl

Categories: Technique Park | Adventure Days out
Age: 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019