Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 27 september 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Big Four en NBA steunen oproep Milieudefensie
NBA en de Big Four vinden dat accountants een aanjagende rol moeten spelen bij bevorderen van duurzaamheid. Ze reageren hiermee op een brandbrief van Milieudefensie aan de accountancysector.
Lees verder »
Accountants twisten over rendement van verbouwing
De huur van bruidswinkel Weddings uit Rotterdam is opgezegd. De verhuurder wil het pand verbouwen om meer rendement uit zijn vastgoed te halen. Weddings schakelde een accountantskantoor in om aan te tonen dat de berekening van het beoogde rendement van de verbouwing niet klopt.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Podcast Prinsjesdag 2022

In onze Prinsjesdag Podcast bespreken we de wijzigingen in wet- en regelgeving die invloed hebben op de werkzaamheden van de financieel professional. En ook belangrijk: wat betekenen de wijzigingen voor onze portemonnee? Je hoort praktische tips en krijgt advies over hoe je je kunt voorbereiden op de wijzigingen.

Luister nu de podcast »
Eens gecrediteerd, blijft gecrediteerd
Een klusbedrijf huurde een stukadoor in. Die verliet de klus voortijdig. Voor al ingediende facturen stuurde hij een creditnota. Later wilde hij alsnog betaald krijgen. De facturen waren volgens zijn boekhouder alleen om ‘fiscale redenen’ gecrediteerd. Maar het klusbedrijf redeneerde: eens gecrediteerd, blijft gecrediteerd.
Lees verder »
Zorgfraude ontdekt door boekhouder: 2 jaar cel
De directeur van een zorgbedrijf uit Hoogezand declareerde meer zorguren dan zijn medewerkers überhaupt hadden kunnen werken. Door zijn opmerkzame boekhouder liep hij tegen de lamp. De man uit Hoogezand moet twee jaar de cel in. Hij was al eens eerder veroordeeld voor zorgfraude.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Visionplanner Compilation maakt samenstellen makkelijker

Piekdrukte, maatwerk, regelgeving: De samenstelpraktijk kent genoeg uitdagingen. Als kantoor wil je standaardiseren waar het moet, en maatwerk waar het kan. En op een zo eenvoudig mogelijke manier voldoen aan regelgeving. Visionplanner kent de uitdagingen en komt met een toekomstbestendige oplossing die rekening houdt met de wensen van jouw kantoor.

Lees verder »
Belastingdienst betuigt spijt aan burgers met FSV-registratie
Burgers met een registratie in de Fraude Signalering Voorziening (FSV) kunnen voor het einde van het jaar een brief van de Belastingdienst verwachten. De fiscus maakt daarin excuses voor het opnemen van hun persoonsgegevens in de FSV.
Lees verder »
AV3 2022 | Minder werk, hogere winst dankzij AdminPulse
Maar liefst 240 administraties runt Esther Evers als eigenaresse van boekhoudkantoor Jazz. Sinds kort gebruikt ze het practicemanagement-systeem AdminPulse. Daarmee heeft ze beter overzicht én weet precies hoeveel tijd ze besteedt aan elke klant. De investering in AdminPulse leverde Evers veel op: ‘Ik maak minder uren, maar zag mijn winst toenemen.’
Lees verder »
CONTENTPARTNER
5 vragen aan softwareleverancier Caseware over sectorspecifieke informatie via SBR

In samenwerking met accountants- en administratiekantoren, softwareleveranciers, banken en SBR Nexus is de extensie melkveehouderij voor agri-bedrijven geïmplementeerd. De banken kunnen met deze aanvullende rapportage de sectorspecifieke cijfers en informatie in gestandaardiseerd formaat ontvangen en deze op snelle en kloppende wijze verwerken. Eén van de softwareleveranciers die is gestart met het implementeren van de extensie […]

Lees verder »
Ondernemers zien nog weinig in elektrische bestelauto
Elektrische bestelauto’s zijn voor een meerderheid van de ondernemers nog geen reëel en rendabel alternatief. Ook ná invoering van de aanschafbelasting in 2025 zullen ondernemers massaal kiezen voor een diesel bestelauto. Dat blijkt uit een enquête van MKB-Nederland en VNO-NCW in samenwerking met acht brancheorganisaties.
Lees verder »
Britse topman EY: ‘Splitsing maakt audit juist sterker’
De managing directeur van EY in het Verenigd Koninkrijk spreekt tegen dat de audits van het bedrijf zouden worden verzwakt door de voorgenomen splitsing. Het zal de kwaliteit van de controles juist verbeteren, stelt Hywel Ball in The Financial Times.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Grootste belastingverlaging in VK sinds 1972, pond zakt weg
Economie groeit met 5,1 procent
Fiscus mag afgaan op ondertekening DigiD, belastingbetaler zelf verantwoordelijk voor voorkomen onbevoegd gebruik
Accountant en diens kantoor deden al sinds begin van de eeuw geen belastingaangiften
OPLEIDINGEN
Aangifte erfbelasting: een invuloefening?
NBA Opleidingen
3 oktober 2022
Vaktechnische Bijeenkomsten (VTB’s)
Extendum
29 september 2022
Cursus Erfrecht
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
10 oktober 2022
VACATURES
Beginnend assistent-accountant MKB duaal
Moore MTH
Putten
Voorzitter en een lid Raad van Commissarissen Countus Groep B.V.
Countus Groep B.V.
Director accountancy & advies
Baker Tilly
Eindhoven
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN