Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 21 november 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Bij ontbreken vaste prijsafspraak is facturatie op uurbasis niet automatisch toegestaan
De vordering van een Maastrichts administratie- en belastingadvieskantoor op een advocaat wordt door de kantonrechter afgewezen. Er was weliswaar geen sprake van een vast prijsafspraak, zoals de advocaat stelde, maar dat betekent – anders dan het kantoor lijkt te veronderstellen – niet dat de advocaat hoe dan ook de openstaande facturen moet voldoen. 
Lees verder »
Lijfrentewijzigingen voor 2024, een overzicht
Het wetsvoorstel ‘Fiscale verzamelwet 2024’ omvat een aantal voorgestelde wijzigingen op het gebied van lijfrenten. Daar is met het indienen van de tweede nota van wijziging op 29 september 2023 een voorgestelde maatregel over lijfrenten bijgekomen. Een overzicht van de lijfrentewijzigingen in het wetsvoorstel.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Goede adviesmogelijkheden bedrijfswaardering

‘Valuepartner geeft goede adviesmogelijkheden over de waarde van de onderneming. In een handomdraai is het mogelijk verschillende varianten op te stellen. Ik beveel deze tool van harte aan!’
Gerrit Jan de Vries AA
Partner, DH Accountants en Belastingadviseurs

Lees verder »
Geen straffen in fiscale fraudezaak sushiketen na documentaire FIOD
Het gerechtshof Den Haag oordeelt dat in de fraudezaak rond de bekende sushiketen Sumo 8 verdachten gedurende een periode van ongeveer 7 jaar voor een aanzienlijk bedrag belastingfraude pleegden. In dat verband vormden de verdachten een criminele organisatie.
Lees verder »
Poll: examenfraude een logisch gevolg van het PE-stelsel of niet?
Diverse accountantskantoren onderzoeken momenteel of er bij hen sprake is van examenfraude, nadat KPMG en Deloitte daarover recent negatief in het nieuws kwamen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
De impact van de verkiezingen op de accountancy

Ben je benieuwd naar de impact van de Tweede Kamerverkiezingen op de accountancybranche? Schrijf je in voor Visionplanner Inspire op 7 december in InnStyle te Maarssen. Voormalig VVD-politicus Klaas Dijkhoff praat je volledig bij. Daarnaast zijn er sessies over marktontwikkelingen, adviesvaardigheden en productvernieuwingen bij Visionplanner. Dus wil je een goede start voor 2024? Meld je direct aan.

Schrijf je in »
Nieuwe verdenking tegen van miljoenenfraude verdachte Tielse boekhouder en haar man
Boekhouder Corina de J. (37) en haar man Gert (39) werden al verdacht van miljoenenfraude, maar zijn nu ook door de FIOD aangehouden in verband met een verdenking van oplichting van een voormalige werkgever voor ruim € 650.000.
Lees verder »
Eén hoofdverblijf voor fiscale partners, tweede pand valt in box 3
Dat een echtgenote vanwege persoonlijke omstandigheden op een ander adres staat ingeschreven wil nog niet zeggen dat er sprake is van een eigen tweede woning.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Gegevensbescherming: de ketting is zo sterk als de zwakste schakel
BNP Paribas Real Estate Netherlands is slachtoffer van een groot datalek, meldde het FD vorige maand. Drie gigabyte aan informatie ligt op straat. Uiterst vertrouwelijke informatie over verkooptrajecten en huurprijzen, onder andere van het hoofdkantoor van Ahold in Zaandam. Maar ook privacygevoelige informatie zoals kopieën van paspoorten, BSN-nummers en salarisgegevens kwamen in handen van onbevoegden.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Leven met post-COVID: patiënten hebben gemiddeld vijftien langdurige klachten
Stichting C-support deed onderzoek naar lang aanhoudende gezondheidsklachten na een coronabesmetting. Uit dit onderzoek blijkt dat gezondheidsklachten en symptomen soms wel 2,5 jaar aanhouden na de besmetting. Dit heeft een grote invloed op iemands leven. Maar welke invloed heeft dit op het werk en hoe gaat uw klant en zijn of haar medewerker hiermee om? […]
Lees verder »
Achterwaartse verrekening van verlies 2022 met winst 2021
De Kennisgroep bijzondere winstbepalingen vpb heeft de vraag beantwoord of de achterwaartse verrekening van een verlies uit 2022 met een winst over 2021 onderhevig is aan de temporiseringsregels zoals deze per 1 januari 2022 in artikel 20, tweede lid, Wet Vpb 1969 zijn opgenomen.
Lees verder »
Maximale rente op krediet stijgt naar 15%
De maximale rente die aanbieders mogen rekenen op consumptief krediet (de maximale kredietvergoeding) zal per 1 januari stijgen van 14% naar maximaal 15%. De stijging komt door de voorgenomen stijging van de wettelijke rente van 6% naar 7%.
Lees verder »
Ontslag docente is inbreuk op vrijheid van meningsuiting
De ontbinding van de arbeidsovereenkomst van een docente die een kritisch boek schreef over het vernieuwde onderwijs aan het ROC waar zij les gaf, was een ongeoorloofde inbreuk op haar vrijheid van meningsuiting. Dat heeft het gerechtshof ’s-Hertogenbosch onlangs geoordeeld.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Curator denkt dat oprichter Lodder & Co fraude pleegde
Ministerraad stemt in met wetsvoorstel om toegang tot UBO-registers te beperken
Personalia | Frans van der Geld nieuwe directeur Audit bij Flynth
Belastingplan, dividend en pensioen: wat is wijsheid voor de dga?
OPLEIDINGEN
Masterclass Ken uw rechten en plichten bij ongewenst gedrag en integriteitsschendingen
The Legal Company
23 november 2023
Datavisualisatie en Presentatie
Markus Verbeek Praehep
27 november 2023
Online cursus Internationale aspecten van lijfrenten
Accountancy Vanmorgen
12 december 2023
VACATURES
IT-auditor
Schuiteman
Financieel Medewerker
Vallei Accountants & Adviseurs
Woudenberg, Barneveld
Account AA (teamleider)
Flantüa
Nieuwegein
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN