Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 22 juni 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Bij steun overheid moeten bedrijven onwenselijke belastingconstructies afbouwen
Bedrijven met onwenselijke belastingconstructies kunnen alleen individuele steun aanvragen bij de overheid als zij voldoen aan twee fiscale voorwaarden op het gebied van vestigingsplaats en transacties. De ministerraad heeft daarmee ingestemd op voorstel van staatssecretaris Vijlbrief van Financiën.
Lees verder »
Rucphen helpt noodlijdende ondernemers met voucherregeling aan een accountant
Het gemeentebestuur in het Brabantse Rucphen zet creatieve middelen in om lokale ondernemers door de crisis heen te helpen. Rucphense ondernemers die in de problemen zijn gekomen door de uitbraak van het coronavirus en de daaropvolgende maatregelen krijgen via de gemeente hulp van een accountant, meldt regionaal dagblad BN DeStem.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Fiscale aspecten van concernfinanciering (in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit)

8 september 2020 • Breukelen • PE 3

Weet u alles al over de nieuwe ebitda-regeling die met ingang van 2019 de rente in aftrek zal beperken? Dit onderwerp en vele andere komen aan bod in deze interactieve cursus over de fiscale aspecten van concernfinanciering. Meld u nu aan voor deze cursus!

Lees verder »
Raad van State negatief over wetsvoorstel excessief lenen
De Raad van State heeft een kritisch advies uitgebracht over het wetsvoorstel excessief lenen bij eigen vennootschap. Toch is het wetsvoorstel dat staatssecretaris Vijlbrief deze week naar de Tweede Kamer stuurde naar aanleiding van de kritiek maar op een paar kleine punten aangepast.
Lees verder »
RJ-Uiting: Handreiking bij de toepassing van fiscale waarderingsgrondslagen
De Raad voor de Jaarverslaggeving (RJ) heeft de RJ-Uiting 2020-9: Handreiking D3 ‘Handreiking bij de toepassing van fiscale waarderingsgrondslagen’ (kleine en microrechtspersonen) gepubliceerd.
Lees verder »
ADVERTORIAL
BTW-gids 2020

BTW, bijna iedereen heeft er mee te maken. Groot of klein, elke ondernemer moet BTW afdragen. De BTW-gids 2020 is bestemd voor zowel de accountant, de belastingadviseur, de fiscalist als de ondernemer. Met BTWeetjes, online stroomschema’s en pdf’s van de tekst. Bestel een los exemplaar of neem een abonnement!

Lees verder »
Aanvragen verlenging bijzonder uitstel van betaling kan online vanaf 29 juni
De Belastingdienst zegt te verwachten dat 29 juni een online formulier beschikbaar is waarmee verlenging van bijzonder uitstel van betaling van belasting kan worden aangevraagd. Dat formulier is ook te gebruiken wanneer het uitstel vóór 29 juni 2020 afloopt.
Lees verder »
Een derde van de Nederlandse bedrijven wil dit jaar geen belasting betalen wegens coronacrisis
Maar liefst 36 procent van de bedrijven vindt dat zij in 2020 geen belasting zouden hoeven te betalen gezien de financiële gevolgen van de coronacrisis. Dit blijkt uit onderzoek van leverancier van fiscale aangiftesoftware Nextens. Er is onderzoek gedaan onder ruim 1.000 Nederlandse ondernemers en financieel eindverantwoordelijken.
Lees verder »
RJ-Uiting 2020-8: Impact fiscale coronareserve op de jaarverslaggeving 2019
De Raad voor de Jaarverslaggeving (RJ) heeft een RJ-Uiting gepubliceerd waarin de belangrijkste aandachtspunten zijn opgenomen met betrekking tot de verwerking van de fiscale coronareserve in de jaarrekening.
Lees verder »
Celstraf geëist tegen bestuurder belasting- en advieskantoor vanwege belastingfraude
Het Openbaar Ministerie heeft donderdag in de rechtbank in Zwolle een gevangenisstraf van 15 maanden – waarvan 5 maanden voorwaardelijk – geëist tegen een bestuurder van een belasting- en advieskantoor uit Ede. Het OM verwijt hem het plegen van structurele fiscale fraude met de bedoeling om belasting te ontduiken, waardoor de staat voor 250.000 euro […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Schippr Nxt | Een vertrouwde partner

Transparante communicatie en een vertrouwde partner; bij Schippr Nxt gaan deze facetten hand in hand met een vooruitstrevend digitaal platform. Technologie stelt hun adviseurs in staat te focussen op wat zij echt belangrijk vinden: de klant.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Accountant, hoe hou je grip op je documenten?

Elk bedrijf of organisatie heeft tegenwoordig te maken met grote hoeveelheden (digitale) documenten die dagelijks worden gedeeld, bijgewerkt en opgeslagen. Beheer en beveiliging van al deze documenten is belangrijk, maar je wilt er geen dagtaak aan hebben.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Corona | Meer dan 10 miljard euro uitstel van betaling belastingen, kabinet kijkt naar maatwerk terugbetaling
Belastingdienst zet aandachtspunten voor werkgevers in coronatijd op een rij
Steven van Rijswijk volgt Hamers op als topman ING
OPLEIDINGEN
Webinar: Update Wwft I: kantoorbeleid en identificatie
Fiscount
23 juni 2020
Regiosessie Samenstellingspraktijk in 2020
NBA Opleidingen
23 juni 2020
Masterclass Dossieropbouw en zieke werknemers
The Legal Company
25 juni 2020
VACATURES
Gevorderd Assistent Audit (32 – 40 uur)
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Assistent Accountant (32 – 40 uur)
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Controleleider fulltime
WITh accountants
Amersfoort en Sliedrecht
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN