ELF Voetbal nieuwsbrief van 22-05-2024
Bij welke clubs staat de vacature van trainer open?

Chelsea kondigde gisteravond aan per direct te breken met trainer Mauricio Pochettino. Hierdoor wordt de 'trainers-stoelendans' komende zomer van een nog grotere omvang. Er zijn namelijk veel Europese topclubs waar de vacature van trainer nog gevuld moet worden.


lees verder
Gijs Velings: 'Ik legde 16 kilometer af tijdens mijn eerste wedstrijd in Amerika'

Hoe ziet je leven eruit als je besluit naar Amerika te gaan om voetbal en studie te combineren? Is het niveau vergelijkbaar? Is alles echt zo groot daar? Dit zijn vragen die iedereen zich afvraagt als je vertelt dat je naar Amerika gaat om college voetbal te spelen. Om deze vragen te beantwoorden, vroegen wij Gijs Velings zijn ervaringen tot nu toe te delen met de nadruk op zijn ‘vetste ervaring’ tot nu toe!

lees verder
VACATURE: STAGE COMMUNICATIE/SOCIAL MEDIA VOOR ELF VOETBAL & PANNA! MAGAZINE

Ben jij een content creator of social media specialist in de dop en wil je deze skills combineren met je grote passie voor voetbal? Dat kan! Voor de magazines ELF Voetbal en PANNA! Magazine zijn we op zoek naar een enthousiaste social media stagiair(e).

lees verder
Deze clubs debuteren in de Champions League komend seizoen

FC Twente is een van de ploegen die nog hoopt zich via de voorronde te kwalificeren voor de Champions League. Voor de Tukkers zou het echter niet de eerste deelname op het hoogste niveau zijn. In 2010-2011 werd Twente derde in de groepsfase na gelijke spelen tegen Internazionale, Spurs en Werder Bremen. Vandaag kijken we welke ploegen komend seizoen wél hun debuut maken op het sterrenbal.

lees verder
Oud-international Tim de Cler nu kroegbaas: "Toen Italië scoorde, maakten ze allemaal gebaren naar ons"

Niet zo lang geleden was Tim de Cler werkzaam als scout van Feyenoord. Totdat Café De Burcht op zijn pad kwam. De horeca trok hem altijd al en dus staat de 45-jarige Leidenaar in de zomer tijdens EK-wedstrijden biertjes te tappen in zijn eigen zaak. Kijkend naar het Oranje waarvan hij tijdens het WK 2006 en EK 2008 onderdeel was. "We zagen die Oranje-mars door de straat trekken en zeiden tegen elkaar: 'Ik zou ertussen willen lopen'."

lees verder
Guirassy pakt op valreep zilveren plek in ESM Gouden Schoen ranking, Pavlidis en De Jong moeten vrezen

Op het laatste moment een nieuwe naam op plek twee in het klassement van de ESM Gouden Schoen. Serhou Guirassy scoorde op de slotdag van de Bundesliga twee keer voor VfB Stuttgart, verzamelde daardoor 56 punten en passeerde op de valreep Erling Haaland en Kylian Mbappé. Vangelis Pavlidis en Luuk de Jong scoorden ook allebei zondag, maar moeten vrezen om in de top tien van het Europese topscorersklassement te finishen.

lees verder
Oranje-kwelgeest Michael Krohn-Dehli: "Na twintig minuten hadden we al met 3-0 achter kunnen staan"

Vervloekt. Het doelwit van menig scheldwoord en mikpunt van frustraties en emoties. De populariteit van Michael Krohn-Dehli in ons land zakte op 9 juni 2012 tot het nulpunt. Door een doelpunt van de oud-speler van Ajax, Sparta en RKC Waalwijk won underdog Denemarken in de openingswedstrijd van het EK verrassend van het als topfavoriet gestarte Oranje. De inmiddels veertigjarige oud-vleugelaanvaller, die in Nederland is blijven wonen, wordt er op verjaardagen en feestjes nog vaak aan herinnerd. Nu ligt zijn passie bij een andere sport. "De Amstel Gold Race rijden was een prachtige ervaring."

lees verder
Jürgen Klopp’s Liverpool in cijfers

Sinds Jürgen Klopp negen jaar geleden naar Liverpool kwam, creëerde hij een compleet nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de club. Niet alleen bracht hij nieuw sentiment rondom de club en de stad, maar ook ging zijn komst gepaard met titels. Vandaag bekijken we de Liverpool carrière van The Normal One in cijfers.

lees verder
Jürgen Kohler: "Nederland won verdiend, ze speelden het beste voetbal van Europa"

Zijn naam blijft onlosmakelijk verbonden met die van Marco van Basten. Jürgen Kohler vocht verbeten duels uit met onze landgenoot. In Europese duels, de Serie A en de nationale ploeg. Met Van Basten als winnaar op het EK van 1988 en de Duitse voorstopper als overwinnaar op het WK van twee jaar later. "Marco is onbetwist de beste spits tegen wie ik ooit heb gespeeld."

lees verder
De carrière van Toni Kroos en de wisseling van de wacht bij Real Madrid

Vrij onverwachts kondigde Toni Kroos vandaag aan dat hij na het EK zijn schoenen aan de wilgen gaat hangen. Na een succesvol seizoen bij Real Madrid geeft Kroos aan te willen stoppen op zijn hoogtepunt, met de Champions League finale en het EK in eigen land nog in het verschiet. We blikken kort terug op de carrière van de Duitser en kijken naar de wisseling van de wacht die plaats gaat vinden op het middenveld van Real Madrid.

lees verder
Win het biografie Gibril Sankoh, van vluchteling tot profvoetballer

Hij debuteerde in het Nederlandse betaald voetbal bij Telstar en speelde vijf jaar voor FC Groningen. Gibril Sankoh voegde daar avonturen in Duitsland, China en Roda JC aan toe. Een mirakel kijkende naar het levensverhaal van de centrale verdediger, die als bootvluchteling op zijn zeventiende de overtocht maakt van Sierra Leone naar Rotterdam. In eigen land was hij na een bloedige rebellenstrijd zijn leven niet meer zeker. Het indrukwekkende verhaal is te lezen in zijn biografie, opgetekend door Ferdi Delies. Het boek Gibril Sankoh, van bootvluchteling tot profvoetballer, is nu te winnen via onderstaande prijsvraag.

lees verder