Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 4 oktober 2024
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Bijl valt op voet, fiscus wil schadevergoeding belasten

Een zzp’er raakte gedeeltelijk arbeidsongeschikt door een ongeval bij een klant. De verzekeraar kende een schadevergoeding van bijna vijf ton toe. Maar toen wilde de fiscus ‘effe vangen’.

Lees verder »
BDO durft EuroParcs aan

Nadat KPMG de jaarrekening van EuroParcs niet wilde goedkeuren en zich terugtrok, zat het noodlijdende recreatiebedrijf enige tijd zonder accountant. Maar BDO durft het nu aan.

Lees verder »
ADVERTORIAL
Daadkracht, vrijheid en ondernemersgeest, die vind ik bij Hoek en Blok
Maressa Waal: “ Vanaf dag 1 ben erg te spreken over de diversiteit op de werkvloer. Zo werken er net zo veel vrouwen als mannen en alle generaties zijn vertegenwoordigd. Soms leidt dat tot nieuwe discussies, over werk-privébalans, thuiswerken of tussendoor de hond uitlaten. Met voldoende respect weten we daar altijd wel een goede uitkomst aan te geven.”
Lees verder »
Kamer wil handhavingsmoratorium minder heet opdienen

Dinsdag 1 oktober nam de Tweede Kamer een motie aan die het kabinet oproept om zzp’ers en opdrachtgevers tegemoet te komen bij het opheffen van het handhavingsmoratorium per 1 januari.

Lees verder »
ICT & Kengetallen | Machine Learning in de accountancy, waarom dan?

Recent las en lees ik allemaal ingewikkelde verhalen over Machine Learning en AI (heel veel #genAI) in de accountancy, vooral in de audit. Van nature ben ik heel sceptisch. Geloof ik dan niet ergens in, ben ik dan geen believer?

Lees verder »
ADVERTORIAL
Lijfrenten en de Wet toekomst pensioenen, wat zijn de mogelijkheden?
Het herziene pensioenstelsel brengt veel wijzigingen in fiscale regels met zich mee, zowel op het gebied van werknemerspensioenen als op het terrein van lijfrenten. Kun je nog fiscaal voordelig sparen via een lijfrente en wat verandert in de koppeling met de AOW-leeftijd? Laat je op 6 november in 2 uur online bijpraten door Erik van Toledo over de laatste ontwikkelingen op dit gebied.
Lees verder »
KPMG’er nu reder in Amsterdam

Vincent Horbach (1961) zei een carrière als consultant accountancy bij KMPG vaarwel en is met zijn Rederij Prinsengracht eigenaar van de salonboten Avanti en Delphine die op de Amsterdamse grachten varen.

Lees verder »
Exceltip | Dynamische bereiken en dynamische functies

Er komen in Excel steeds meer nieuwe functies bij die als resultaat een dynamisch bereik hebben. Dat kan veel tijd schelen. Saskia Jacobsen geeft een update.

Lees verder »
Contentpartner
Een rondje geschillen bij pensioen- en levensverzekeringen

Hoe zit het juridisch als iemand in een geschilsituatie in de pensioen- en levensverzekeringspraktijk zich benadeeld voelt en gelijk wil krijgen?

Lees verder »
Deloitte in de fout bij controles in onderwijs 

Deloitte zou de Onderwijsinspectie onjuist hebben geïnformeerd. De organisatie spreekt van een ‘ernstige’ inbreuk op het systeem voor kwaliteitsmanagement en start een onderzoek.

Lees verder »
Nieuw feit bij later bekend geworden ab-inkomen

Een inspecteur mag bij het vaststellen van de aanslag uitgaan van de juistheid van de gegevens die een belastingplichtige in zijn aangifte heeft vermeld, en hoeft niet per se nader onderzoek te doen. Als later blijkt dat sprake is van een nieuw feit mag de inspecteur alsnog navorderen, oordeelt hof Arnhem-Leeuwarden.

Lees verder »
ADVERTORIAL
Bied je werknemer keuzebegeleiding naar het nieuwe pensioenstelsel
Nog niet elke pensioenuitvoerder heeft de mogelijkheid om keuzebegeleiding via een pensioenconsulent aan te bieden, dus hier ligt een mooie taak voor de werkgever. Je leert op 7 november in 2 uur online van Ron Mulder wat de mogelijkheden zijn bij indiensttreding, life events, uit dienst treden bij het niet/wel bereiken van de pensioendatum.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
NBA organiseert webinar over CSRD-bekwaam worden
Modaal inkomen nu € 3.307,02
Kabinet laat inkomen koning ongemoeid
Kula Remote wil vanuit Zuid-Afrika accountants helpen het personeelstekort op te lossen
OPLEIDINGEN
Certified ESG management
Sdu
7 oktober 2024
Post Bachelor AA Accountancy – MKB Geïntegreerd
Markus Verbeek Praehep
9 oktober 2024
Cursus Btw-carrouselfraude
Accountancy Vanmorgen
14 november 2024
VACATURES
Assistent accountant audit (32-40 uur)
Hoek en Blok
Sliedrecht
(Junior) Fiscalist | Belastingadviseur – 24 tot 40 uur per week
van Helder
Controleleider
Scab
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN