Vlaanderen Departement Departement Cultuur, Jeugd en Media Mail onleesbaar?
Bekijk de online versie
 
 
Nieuwsbrief
van het Departement Cultuur, Jeugd en Media

Donderdag 15 juli 2021
 
 

In de kijker

   
 
Bijna 10 miljoen euro extra voor de cultuursector

De Vlaamse Regering besliste om op korte termijn 9,98 miljoen euro te investeren in de brede cultuursector. Het gaat om 18 projecten binnen de Taskforce Cultuur, die de impact van de coronacrisis op de sector wil bestrijden.

icon-arrow-right.png   Lees meer
 
Werkingssubsidie binnen Kunstendecreet: bereid je aanvraag nu al voor

Vanaf 1 september 2021 kunnen kunstenorganisaties een aanvraag voor een meerjarige werkingssubsidie binnen het Kunstendecreet indienen. Organisaties die hun dossier alvast willen voorbereiden, vinden alle nuttige informatie nu op onze website.

icon-arrow-right.png   Ontdek het informatiepakket
 
Werkingssubsidies: Kunstenpunt heeft jouw input nodig

Zal jouw organisatie een aanvraag voor werkingssubsidies binnen het Kunstendecreet indienen? Kunstenpunt wil weten waarover je meer uitleg of informatie nodig hebt. Geef dit voor 1 augustus door. Zo kan Kunstenpunt de infosessies van september gericht voorbereiden.

icon-arrow-right.png   Geef je input
 
Vlaanderen en Jordanië bereiken akkoord over samenwerking filmsector

Vlaanderen en het Hasjemitische Koninkrijk Jordanië hebben een samenwerkingsakkoord voor audiovisuele coproductie gesloten. Dat akkoord maakt het makkelijker om Vlaams-Jordaanse coproducties officieel te erkennen en creëert nieuwe mogelijkheden, zowel op financieel als artistiek vlak.

 
Nieuw: projectsubsidies voor talentontwikkeling in de amateurkunsten

Ben je als amateurkunstenaar in je vrije tijd creatief bezig met een of andere kunstvorm? Wil je je eigen artistieke talenten naar een hoger niveau tillen of het talent binnen je vereniging een boost geven? Dan is deze nieuwe projectregeling misschien iets voor jou!

 
Nieuw protocol cultuursector

Sinds 27 juni zijn weer enkele coronamaatregelen voor de cultuursector versoepeld. Die vind je in het nieuwe basisprotocol cultuur. Op 16 juli komt het Overlegcomité opnieuw samen. Eens het ministerieel besluit gepubliceerd is, passen we het protocol weer aan. Hou onze website in de gaten.

 
SARC lanceert nieuwe website

De website van de Strategische AdviesRaad voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media (SARC) werd in een nieuw jasje gestoken. Je vindt er nu ook een handige advieszoeker, waarmee je vlot de uitgebrachte adviezen van de SARC en de sectorraden kunt doorzoeken.

 
Onderzoeksrapport ‘Cultuureducatie in de vrije tijd. Een tweede veldtekening’

Welke gesubsidieerde cultuur- en jeugdorganisaties doen aan cultuureducatie? Welk beleid of welke visie ontwikkelen ze daarover? Je leest het in het nieuwe onderzoeksrapport van HIVA – KU Leuven dat we op 21 september voorstellen.

 

 

Subsidies

   
 
Ruim 4,7 miljoen euro voor beurzen en projectsubsidies Kunstendecreet

De Vlaamse minister van Cultuur heeft beslist om 96 beurzen toe te kennen en 106 projecten te subsidiëren, voor een totaalbedrag van 4.708.824,70 euro. Het gaat om aanvragen voor de tweede ronde van 2021 met betrekking tot kortlopende beurzen, meerjarige beurzen, projectsubsidies voor individuele kunstenaars en projectsubsidies voor organisaties.

icon-arrow-right.png   Meer over de toegekende beurzen en projectsubsidies
 
13 projecten stimuleren samenwerking tussen Franse en Vlaamse Gemeenschap

In het kader van het cultureel samenwerkingsakkoord tussen de Franse en de Vlaamse Gemeenschap werd eerder dit jaar een projectoproep gelanceerd. Nu werden er 13 projecten geselecteerd. Ze ontvangen steun voor een totaalbedrag van 200.000 euro.

 
Aandachtspunten Kunstendecreet: aanvraagronde beurzen en projecten 2022

Organisaties en kunstenaars die binnen de aanvraagrondes van 2022 een beurs of projectsubsidie willen aanvragen, moeten rekening houden met enkele aandachtspunten omtrent de looptijden, deadlines en combinatie met werkingssubsidies.

 
Aandachtspunten voor KIOSK-gebruikers

De ingebruikname van de nieuwe versie van KIOSK ligt inmiddels bijna twee maanden achter ons. Gebruik je deze online-applicatie? Hier ontdek je nog enkele aandachtspunten.

 
Nieuwe projectoproepen Creative Europe

Creative Europe, een 7-jarig subsidieprogramma van de Europese Commissie, lanceert verschillende nieuwe projectoproepen. Je kunt subsidies aanvragen binnen 3 luiken: Cultuur, Media en Cross-sectoraal. Meer informatie vind je op de site van de Creative Europe Desk-Vlaanderen.

 

 
EERSTVOLGENDE INDIENDATA VOOR DE KUNSTENSECTOR
 
 

Events

   
 
Schrijf je als organisatie in voor Kunstendag voor Kinderen voor 31 juli
Kunstendag voor Kinderen vindt plaats op zondag 21 november en viert tegelijk zijn 10de verjaardag. Dat vraagt om een groot feest! Breng je met jouw organisatie kinderen in contact met kunst en cultuur? Plan dan een leuke activiteit en schrijf je in voor 31 juli!

 
 

PARLEMENTAIRE VRAGEN

   
 

Hieronder vind je een overzicht van vragen en interpellaties van Vlaamse Parlementsleden over het kunstenbeleid en het (boven)lokale en Vlaamse cultuurbeleid.

•    Selectie van mondelinge vragen en interpellaties 
•    Selectie van schriftelijke vragen 







This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Departement Cultuur, Jeugd en Media · Arenberggebouw · Arenbergstraat 9 · Brussel 1000 · Belgium