Kom je ook naar de nieuwe Bibliotheek Neude?  
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Lees deze nieuwsbrief online
shadow
Nog 6 nachtjes slapen en dan gaan de deuren van de nieuwe bieb aan de Neude open! nijntje wacht al op je en ook de Voorleeskamer, het Atelier en het grote boekenhuis van kunstenaar Frank Halmans kijken uit naar jouw bezoek. Kom dus lekker feestvieren.
shadow
Gratis programma’s
Als vrijdag om 17.00 uur de deuren van de bieb opengaan, begint het feest. Drie weken lang kun je knutselen, naar de film, naar het Lab, een voorstelling bezoeken of lekker luisteren naar voorlezers. Allemaal gratis! Wil je weten wat er in de Bibliotheek Neude te doen is? Bekijk het hele programma online. Kun je alvast je keuzes maken.
shadow
Uitgelicht
Een tipje van de sluier om je alvast een idee te geven van al het leuks. Let op: voor sommige activiteiten is de capaciteit beperkt en moet er vooraf gereserveerd worden.
Brievenfeest
Vroeger was het gebouw van de nieuwe bieb een postkantoor. Daarom is er het openingsweekend een echt brievenfeest. Je kunt een ansichtkaart versturen via het kleinste postkantoor van Nederland, een brief naar jezelf schrijven of op een typemachine tikken.
Vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 maart
 
Verhaalatelier: De krijtjes staken! 3-6 jaar
In het Atelier wordt iedere maand een bijzonder prentenboek voorgelezen.. Boekje uit? Knutselen maar! Schuif aan bij het voorlezen van ‘De krijtjes staken’, een spannend verhaal over Teun die een tekening wil maken. Na afloop van het verhaal ga je lekker zelf krijten.
Za 14 en zo 15 maart | diverse tijden
Let op: wil je meedoen? Reserveer dan een plek.
 
Het Lab is aan!
Eindelijk kunnen de deuren van het nieuwe Lab open. Tijdens het eerste feestweekend staat alles voor je klaar: robots, 3Dprinters, de lasersnijder en nog veel meer. Kom kijken, beleven en experimenteren.
Vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 maart
foto: Anna van Kooij
shadow
Tip
Reserveer op tijd
Voor een aantal activiteiten geldt dat je vooraf moet reserveren. Wil je zeker zijn van een plekje? Wacht dan niet te lang en feest met ons mee.
Kris Kras Atelier
Tekenen, schilderen, smeren, strooien of dippen. Alles mag in dit atelier - 1,5 jaar en ouder | vrijdag 20 maart
Designathon
Minder afval en schonere energie. Zet je creatieve superkracht in en bouw dé oplossing voor deze problemen – 8-12 jaar | zondag 22 maart
Het Muizenhuis
Een muzikale voorstelling, gebaseerd op de boeken van Karina Schaapman – 3 jaar en ouder | zondag 22 maart
Kaboom Animation Festival
Speciaal voor jou: een selectie van de leukste en fijnste animatiefilms – 3 jaar en ouder | zaterdag 21 maart
Voorleesontbijt
Begin je weekend goed en luister naar voorlezers burgemeester Jan van Zanen of Anna Woltz | zaterdag 28 en zondag 29 maart
shadow
Agenda jeugd
shadow
Wat vind je van deze nieuwsbrief?
Bibliotheek Utrecht - Oudegracht 167 - 3511AL - Utrecht
Profiel wijzigen - Afmelden