Kom je ook naar de Bibliotheek Neude vanaf 13 maart?  
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Lees deze nieuwsbrief online
Nog drie dagen en dan gaat de nieuwe bieb aan de Neude open! De laatste boeken gaan de kasten in, roltrappen worden gepoetst, zalen getest, en de laatste stoelen en banken worden uitgepakt. Terwijl we nog uitpakken, pakken we de bieb even in. Met een strik. Ons cadeau aan de stad.
Gratis programma’s
Als vrijdag om 17.00 uur de deuren van de bieb opengaan, begint het feest. Drie weken lang kun je voorstellingen bezoeken, naar de film, naar boekenclubs, talkshow, exposities en meer. Allemaal gratis! Wil je weten wat er te doen is? Bekijk het hele programma online. Kun je alvast je keuzes maken.
Uitgelicht

We lichten een tipje van de sluier. Dit is er zoal te doen tijdens de openingsweek.
Uitgesproken brieven
Theater Utrecht laat oude en jonge brieven tot leven komen. Aan wie waren de brieven geadresseerd en aan wie adresseren de acteurs ze nu? Geïnspireerd op het programma ‘Letters Live’ van de BBC vieren we de kracht van het geschreven woord.

vr 13 maart | 19.00 – 19.30 uur en 20.00 – 20.30 uur

 
Architecten Talks
Zecc & Rijnboutt
Architecten van Rijnboutt en Zecc delen hun ervaringen en vertellen wat er allemaal bij kwam kijken om van het postkantoor een nieuwe bieb te maken. Ieder uur een andere architect.

Za 14 maart | 12.00 – 16.00 uur


 
Roos’ Boekenclub
Een tweemaandelijkse leesclub waarbij schrijver en journalist Roos Schlikker steeds samen met de lezers een recent verschenen boek bespreekt. Deze editie gaat zij in gepsrek over de roman ‘Zwarte Schuur’ van Oek de Jong. Sluit aan en deel je leeservaring.

Ma 16 maart | 19.30 – 21.00 uur | Aanmelden: bibliotheekutrecht.nl/boekenclubs
 
Film in de bieb: Black Butterflies
Worstelen met werk, apartheid, drank en een racistische vader. De film ‘Black Butterflies’ gaat over het leven van de Zuid-Afrikaanse dichter Ingrid Jonker (Carice van Houten).

Do 19 maart | 20.00 – 22.00 uur | Reserveren: bibliotheekutrecht.nl/film
 
De Dakhaas praat
Origineel het weekend inluiden? Of gewoon even klaar met ‘Jinek’ en ‘Op1’? Kom dan naar het vrijmibo-alternatief van de bieb. Elke week organiseert een andere club deze talkshow. De gemene deler? Nieuwtjes, weetjes en achtergronden over Utrecht. Begin je weekend in ons mooie stadsie goed met De Dakhaas, De Nuk, Broese Boekverkopers of Jeroen Wielaert (RTV Utrecht).
De Dakhaas praat
Onafhankelijk magazine De Dakhaas geeft creatieve Utrechters een podium, nu ook in de talkshow De Dakhaas praat. Utrechtse makers vertellen over hun drijfveren, struikelblokken en hun band met de stad. Plus: snacks!

Vr 20 maart | 17.30 – 19.00 uur
 
TIP
Wil je de komende feestweken verzekerd zijn van een plek? Reserveer dan tijdig, want het aantal plekken is soms beperkt.
 
Tussen de regels met Oscar Kocken
In deze nieuwe literaire talkshow doen schrijvers een boekje open en gaan zij met interviewer Oscar Kocken op zoek naar de zin van het verhaal. Deze keer zijn Clarice Gargard en Rodaan Al Galidi te gast.
Za 21 maart |20.00 – 22.00 uur | Reserveer hier
 
Sterke verhalen: Ronald Giphart, Kluun en Bart Chabot
Samen met schrijversvrienden Kluun en Bart Chabot gaat Ronald Giphart in gesprek over vriendschap, schrijverschap en Utrecht. Naar aanleiding van zijn meest recent verschenen boek: ‘Alle tijd’.

zo 22 maart | 16.30 – 18.00 uur
 
De leuke Boekenclub Tim van den Hoed & Alma Mathijsen
Lees en bespreek recente boeken met schrijver Alma Mathijsen, boekenverkoper en -tipper Tim van den Hoed van de Utrechtse Boekenbar, en programmamaker Teddy Tops.
do 26 maart | 20.30 - 22.00 uur
 
Bloot tussen de boeken
‘Bloot tussen de boeken’ is een nieuwe maandelijkse reeks over seksualiteit. Schrijvers Saskia Noort en Stella Bergsma trappen af. Ze lezen voor uit eigen werk en gaan daarna in gesprek met het publiek. Zijn we echt preutser geworden of lijkt dat maar zo? En als het wel zo is, hoe komt dat dan? Een avond waarin ze zich volledig blootgeven dus. Durf je te komen?

zo 29 maart |17.30 – 19.00 uur
Wat vind je van deze nieuwsbrief?
Bibliotheek Utrecht - Oudegracht 167 - 3511AL - Utrecht
Profiel wijzigen - Afmelden