De dag dat Dutchbat terugkwam
NRC5om5
Abonneer nu
Dinsdag 21 juli 2020
nrc.nl/5om5
We leven in onzekere tijden. Je kunt op NRC rekenen voor betrouwbare informatie.
Lees meer NRC vanaf €2,- per week.
Goedemiddag NRC-lezer. Welke conclusies kunnen er na de EU-top getrokken worden? Verder: bij het RIVM zijn bijna twee keer zoveel besmettingen gemeld als een week geleden.
Coronavirus

Een korte samenvatting van het belangrijkste coronanieuws:

Lees het laatste nieuws in ons liveblog.

EU-top
Op de EU-top werden de nieuwe verhoudingen in Europa duidelijk. Het akkoord was niet louter een een-tweetje tussen Duitsland en Frankrijk. Van alle landen krijgt Italië het meeste geld. Levert het daarvoor soevereiniteit in?
Digitalisering onderwijs
De coronacrisis heeft de digitalisering van onderwijs versneld. Maar scholen denken te weinig na over de nadelen, zoals de bedreiging van privacy. „Er wordt veel ondoordacht gedigitaliseerd.”
Srebrenica
Het is 25 jaar geleden dat Dutchbat terugkeerde uit Srebrenica. Redacteur Ward op den Brouw deed destijds verslag voor NRC. „Nooit had ik van dichtbij over oorlog geschreven.”
In Beeld
De Nijmeegse Vierdaagse zou vandaag starten, maar is voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog volledig afgeblazen. Tijd voor een terugblik in foto’s.
Interview
Maria Ressa is een van de oprichters van de Filippijnse nieuwssite Rappler: een van de weinige media die daar nog onafhankelijk en kritisch verslag doen van Dutertes regime. En dat moet ze bezuren.
Fijne avond. Heb je nieuws of commentaar? Mail ons op nieuwsbrief@nrc.nl.

Deze mail is verzonden naar newsletter@newslettercollector.com. Stuur deze mail vooral door naar vrienden. Zij kunnen zich vervolgens hier aanmelden.
Bekijk de webversie van deze nieuwsbrief. Beheer je instellingen voor de nieuwsbrief. (Hier kun je afmelden).
Volg ons op InstagramTwitterFacebook
NRC