Hoe vind je een dansopleiding die bij jou past?

Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Dans Magazine Nieuwsbrief 3 oktober 2024  Ga naar de Facebookpagina  Ga naar de Instagram feed


Isabelle Beernaert over haar persoonlijke voorstelling

Foto: Kim Vos

Het leven van choreografe en danseres Isabelle Beernaert kwam anderhalf jaar geleden abrupt tot stilstand toen ze de diagnose borstkanker kreeg. Een periode vol bezinning volgde, waarin ze ontdekte dat het geheim van haar grootmoeder onbewust in al haar creaties een weg vond. Nu is er La Dame en Noir. Haar meest persoonlijke en kleurrijke show tot nu toe. Je leest over deze persoonlijke voorstelling in de komende editie van Dans Magazine. 

Neem een abonnement


Dansmagazine.nl zoekt een recensie-stagiair!

Heb jij een vlotte pen, ben je gek op dansvoorstellingen en ben je op zoek naar een inspirerende stage waarmee je dagelijks met schrijven aan de slag bent? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Lees verder


De dansopleidingenspecial komt er weer aan!

Droom jij van een eigen dansschool, dansen bij een gezelschap of een carrière als choreograaf? Kies dan voor een dansopleiding die je kan helpen jouw droom te verwezenlijken. 

Maar welke opleiding sluit het meest aan bij wat jij wil? Waar vind je de beste stages? En hoe word je toegelaten? In onze opleidingenspecial vind je alles over een groot aantal hbo-, mbo- en vooropleidingen zodat jij een school kan kiezen die bij jou past.

Neem voor 17 oktober een abonnement en ontvang 'm 1 november thuis op de mat!


Ingezonden mededeling

JAH! van Dalton Jansen toert t/m 24 november

JAH! van choreograaf Dalton Jansen is een krachtige ode aan de zwarte man in een westerse wereld en een diepgaande viering van vaderschap. Zes performers bewegen zich door collectieve trauma’s op zoek naar innerlijke vrijheid. Welke trauma's draag je over en welke laat je los? En hoe wordt dit van generatie op generatie overgedragen? 

Lees verder

Bijzondere documentaire over breakdancetalent David binnenkort op NPO2: ''Hij spreekt spaarzaam, maar zijn dans spreekt boekdelen''

Op maandag 7 oktober zendt NPO2 de ontroerende dansdocumentaire Leven op zijn kop uit, waarin het verhaal van de veertienjarige breakdancer David centraal staat. Regisseur Barbara de Baare volgt de getalenteerde danser in zijn zoektocht naar succes en zijn dromen, terwijl hij worstelt met persoonlijke uitdagingen en de verwachtingen van zijn familie.

Lees verder


Ingezonden mededeling

Conny Janssen Danst presenteert DANSLOKAAL 12

Ontdek de makers van de toekomst! In de twaalfde editie van talentontwikkelingsproject DANSLOKAAL maken Bas van der Kruk (Dansateliers), Sarada Sarita (Korzo) en Charlie Skuy (Conny Janssen Danst) nieuw werk met de dansers van Conny Janssen Danst.
DANSLOKAAL 12 – met drie gloednieuwe choreografieën - is te zien van 4 oktober t/m 3 december op de Nederlandse Dansdagen in Maastricht, in HUIS Conny Janssen Danst en on tour

Lees verder

Blijf fit tijdens de herfst: 5 voedingstips voor dansers

De herfst brengt koudere dagen, regenachtige middagen en kortere uren daglicht met zich mee. Voor dansers betekent dit dat je lichaam andere energiebehoeften heeft om op de been te blijven tijdens repetities, voorstellingen en lessen. De juiste voeding kan je helpen om je prestaties op peil te houden en je immuunsysteem sterk te houden, zodat je ook in de koudere maanden optimaal kunt blijven dansen.

Verder lezen


Ingezonden mededeling

Krijtje Mij (4+): Krijt jij mij? Dan krijt ik jou!

Ontdek Krijtje Mij, een interactieve dansvoorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar en hun familie. Samen dansen, creëren en spelen jullie in een kleurrijke ruimte vol krijttekeningen. Grenzen tussen publiek en danser vervagen, en iedereen doet mee. Een unieke kans om vrij te bewegen en samen herinneringen te maken. Krijt jij mij? Dan krijt ik jou! 

Boek nu je tickets


Groot worden in de danswereld? Dit zijn 7 wereldsteden met veel kansen voor dansers

Voor dansers met grote ambities zijn er een aantal grote steden die bruisen van mogelijkheden en een vruchtbare voedingsbodem bieden. Of je nu geïnteresseerd bent in klassiek ballet of hiphop: dit zijn 7 steden op een rijtje die bekend staan om hun bloeiende dansgemeenschappen en kansen voor getalenteerde dansers.

Verder lezen


Word ambassadeur van Dans Magazine

Heb jij een dansschool óf geef je dansles en wil je graag ambassadeur worden van Dans Magazine? Dat kan! Hier vind je meer informatie over het ambassadeurschap.

Word ambassadeur

Op Dansmagazine.nl vind je onder andere:

Choreografen en dansers Dansgezelschappen Voorstellingen
Dansopleidingen Dansscholen Abonnement nemen

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2024. Alle rechten voorbehouden.