Bekijk online

8 april 2021
 banner banner
Vier bijzondere initiatieven in coronatijd

De coronapandemie en de bijbehorende maatregelen raken iedereen. Hoe sta je daar als gemeente bij stil? Vier bijzondere initiatieven zoals een herdenkingsbos of bedankje voor 'stille helden'.

Lees meer
Delen via FacebookDelen via TwitterDelen via LinkedIn
DSO-werkplaatsen: ICT nog verre van optimaal

De eerste ICT-werkplaatsen die oefenen met het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) laten nog veel technische haperingen zien. Menig gemeente vindt het DSO weinig gebruiksvriendelijk.

Lees meer
Delen via FacebookDelen via TwitterDelen via LinkedIn
Advertorial
Alles over de NTA7516-richtlijn
Het is zover: de nieuwe NTA7516-richtlijn is van kracht. Hiermee kunt u op een veilige manier e-mailen met ketenpartners en clinten. Voldoet uw organisatie al aan de richtlijnen? Ontdek de stappen om te voldoen aan de nieuwe normering en richtlijnen en lees over kansen voor uw organisatie.
Bezoek de website
Gemeente_20210408_adv_Noise
 
In april met testbewijzen naar dierentuinen, musea en sport

Het kabinet gaat samen met betrokken sectoren, veiligheidsregios en gemeenten de werking van toegangstesten in de praktijk uitproberen. De pilots starten al deze maand.

Lees meer
Delen via FacebookDelen via TwitterDelen via LinkedIn
Aantal TONK-aanvragen veel lager dan verwacht

Het aantal aanvragen bij gemeenten voor de ondersteuningsregeling TONK is vele malen lager dan verwacht. Minister Koolmees gaat achterhalen waar dat aan ligt.

Lees meer
Delen via FacebookDelen via TwitterDelen via LinkedIn
Advertorial
Schuldenaanpak effectiever met vroegsignalering in de wet verankerd
Vroegsignalering is al jaren een van de speerpunten binnen het Aanvalsplan Den Bosch Schuldenvrij. De verankering ervan in de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs) sinds begin dit jaar, zal de aanpak van schulden naar verwachting effectiever maken. Dat is hard nodig, zo blijkt ook in andere gemeenten.
Klik hier voor meer info
Gemeente_20210408_adv_BKR
 
Opinie - Wet elektronische publicaties: gevolgen bekendmaking
Lees meer
 
Eerste eikenprocessierupsen uit het ei
Lees meer
 
Advertorial
Makkelijker vragen stellen via live chat met experts
Voor gemeenten kan het efficinter zijn om voor antwoord op een korte vraag live te kunnen chatten met het Kenniscentrum van PinkRoccade Publiekszaken. Zo is er snel antwoord en hoeft er niet voor iedere vraag een officieel verzoek ingediend te worden. PinkRoccade is om die reden gestart met de pilot VIPservice.
Klik hier voor meer info
Gemeente_20210408_adv_PinkRoccade
 
ad

Uitschrijven