Parijs, New York & Edinburgh
Parijs, New York & Edinburgh | Bekijk online versie
Header
shadwo.png
Bijzondere reizen uitgelicht
Bon Noël dans la Ville Lumière
Ondanks het feit dat het kerstfeest een alsmaar commerciëlere lading krijgt en steeds meer is ontdaan van religieuze symboliek, is licht binnen dit proces altijd een cruciale rol blijven vertolken. In tijden van weleer stond de kerstperiode eveneens voor een overgangsfase, waarin gevierd werd dat de dagen vanaf dat moment weer gingen lengen. Met grote vuren en veel kaarslicht werd dit heugelijke feit luister bijgezet. Tegenwoordig zien we deze ode aan het licht nog altijd terug in uitbundig verlichte straten, bomen en huiskamers. Een stad die hierin heel het jaar door floreert, is Parijs. La Ville Lumière schakelt in december nog een tandje bij en vormt het decor van een feeërieke kerstreis. Muzikaal vertier van de bovenste plank staat hierin centraal, maar uiteraard sluiten wij onze ogen niet voor de behaaglijke kerstsfeer en de hiermee samenhangende geneugten in de Franse hoofdstad.
  • Operapersoonlijkheid mevr. Erna Metdepennighen leidt u in Parijs door een even boeiend als gevarieerd aanbod van muziektheater en ballet tijdens een 5-daagse kerstreis.
  • O.l.v. Karel Ankerman leren we tijdens een 6-daagse reis New York van zijn beste kant kennen. De ontwikkelingen op het gebied van architectuur en kunst lopen als een leidraad door ons bezoek.
  • Wat ons betreft is Edinburgh een van de mooiste steden van Groot-Brittannië. Drs. Thomas Scholten laat u tijdens een 5-daagse reis uitgebreid zien waarom.
Dichter bij huis nemen we in Utrecht, op 10 januari gedurende de eerste Cultoura trip van 2019, het Realisme van Caravaggio onder de loep.
 
Naar de website
Parijs

 

Parijs
5-daagse muziekreis o.l.v. mevr. Erna Metdepenninghen
Werkelijk alles wat Parijs maakt tot de luisterrijke stad die het hart van zovelen sneller doet kloppen, is verwerkt in deze kerstreis. We bezoeken er tentoonstellingen over Egon Schiele en Alfonse Mucha, laten ons meeslepen in de dramatiek van twee opera’s van formaat en zullen met stijgende bewondering gadeslaan hoe de balletvoorstelling Cendrillon vrijwel alle zintuigen prikkelt. Als vanzelfsprekend zal ook de in kerstsfeer gehulde binnenstad ons verblijf verrijken. Een feestelijk kerstdiner en diverse culinaire soupers zorgen dat het de inwendige mens eveneens aan niets ontbreekt.

Vertrekdatum: 23 december 2018
€ 1.395 | Lees meer over deze reis
De vele gezichten van New York
NewYork
New York
5-daagse kunstreis o.l.v. Karel Ankerman
Zoals u van ons gewend bent, treden wij niet zelden buiten de gebaande paden en ook in de Big Apple wijken we niet van ons vaste protocol af. Uiteraard proeven we onafgebroken van het charisma van New York en maken we middels een stadswandeling kennis met Manhattan, Central Park en Broadway, maar ons ‘main purpose of visit’ komt voort uit de vele ontwikkelingen op het gebied van kunst en architectuur. Onder meer de Shed, de Neue Galerie, de Frick Collection en de Cloisters kunnen onvoorwaardelijk op onze aandacht rekenen.

Vertrekdatum: 2 april 2019
€ 2.225| Lees meer over deze reis
Schotland op zijn elegantst
Edinburgh
Edinburgh
5-daagse cultuurreis o.l.v. drs. Thomas Scholten
Historische pracht, architectonische hoogstandjes, alsook adembenemende natuur voeren de boventoon gedurende deze reis in en om Edinburgh. Het met historie verweven stadscentrum weet te boeien met een Old- en New Town, terwijl we bij de uitgestrekte landschappen buiten de stad een andere tegenstelling treffen in de low- en highlands. Nieuwsgierigheid is geen mens vreemd en derhalve nemen we middels een boottocht een kijkje op het legendarische meer van Loch Ness. Voorts bezoeken we diverse gallery’s en onderwerpen we de haven, die een prominente rol speelde bij de industrialisering van de stad, aan een nadere inspectie.

Vertrekdatum: 10 april 2019
€ 1.295 | Lees meer over deze reis
icon_tablet Over ons
Wilt u meer weten over de doelstellingen van Academische Reizen of bijvoorbeeld over de reisvoorwaarden? Deze informatie vindt u op onze website.

 

icon_setting Openingstijden
U kunt ons aansluitend op kantooruren tevens op zaterdag en in de avond bereiken.
Ma t/m vrij 09.00 - 20.00 uur
Za 09.00 - 17.00 uur
Contactgegevens

 

icon_help Brochure
In het Cultoura magazine vindt u een overzicht van onze reizen, Cultoura-trips en diverse, relevante artikelen. Vraag hier de meest recente editie aan

 

Lees hier alles over onze zeer deskundige reisleiding
Ontdek de verschillende invalshoeken van onze reizen.
Contact
Academische Reizen
E-mail: info@academischereizen.nl
Telefoonnummer: 020-589 29 40
Volg ons op sociale media
icon-facebook
U ontvang deze e-mail omdat u bent ingeschreven voor de Academische Reizen nieuwsbrief. Klik op   afmelden  als u geen e-mails meer wenst te ontvangen of om uw profielgegevens aan te passen. Heeft u vragen dan kunt u ons telefonisch bereiken via 020 589 29 40 of per e-mail op info@academischereizen.nl
Academische Reizen is onderdeel van Institute of Travel, all rights reserved 2017 ©