Website   |   Agenda   |   Mijn menu   |   Catalogus   |   Openingstijden
 
Ga je voor thrillers, strips of 'De zeven zussen'? Voor ieder wat wils. Ook eren we het werk van de Utrechtse fotograaf Anna van Kooij in Bibliotheek Neude
 
 

Welk boek wordt verkozen tot DE thriller van het jaar? De shortlist voor de NBD Biblion Gouden Strop is vandaag bekend gemaakt. Op donderdag 25 mei vindt de feestelijke uitreiking plaats in Bibliotheek Neude. Grijp je kans om ter plekke een exemplaar te bemachtigen en direct te laten signeren door de winnaar. 

Tijdens dit jaarlijkse event komt heel thrillerliefhebbend Nederland samen. Ontdek wat het recept is van een goede thriller. Of hoe je de grenzen tussen waarheid en fictie opzoekt. Met o.a. Marion Pauw, Marelle Boersma, Jeroen Windmeijer en Corine Hartman.

 

Eregast is de Zweedse schrijver Karin Smirnoff die het 7e deel van de Millennium-reeks schreef, dat vlak voor de Avond zal verschijnen. Charles den Tex interviewt haar. Iedere bezoeker gaat met een goedgevulde goodie bag, inclusief thriller!, naar huis.  

donderdag 25 mei | 19.00 - 22.00 uur  
Bibliotheek Neude

 
Reserveer je ticket   S
S
 
Leen
Leen
Leen
Leen
Leen
 
S
 

Anna van Kooij (1978) fotografeerde 20 jaar voor de culturele sector. Achter haar camera wist zij als geen ander de sfeer en energie van het moment te vangen in beeld. Ze voelde zich thuis in musea, theaters, concertzalen, bibliotheken, festivals en podia. Helaas, Anna is ongeneeslijk ziek en kan tot haar verdriet niet meer fotograferen. Met veel liefde zetten we, samen met andere culturele organisaties, haar werk in de schijnwerpers. 

t/m vrijdag 19 mei | Bibliotheek Neude 

 
Lees meer   S
S
 

Express yourself! Keer je binnenstebuiten en schrijf een tekst over je buitenkant en je binnenkant, over je dromen en de realiteit. Herover je fantasie en vertrouw ze toe aan het papier. 

zaterdag 13 mei | 10.30 - 12.30 uur
Bibliotheek Neude 

 
Reserveer je ticket   S
S
Strips, strips en nog meer strips

Kom naar de Utrechtse Stripmakersmarkt in bieb Neude. Voor één middag is de unieke Utrechtse stripwereld verenigd. Een rits aan striptekenaars presenteert hun werk. Volg de workshop characterdesign en draken tekenen, talks, duik de leeshoek in én kom naar de uitreiking van de Gouden Mus.

zondag 21 mei | 12.00 - 17.00 uur
Bibliotheek Neude

 
S
 
Donderdag 11 mei a.s. komt ‘Atlas. Het geheim van Pa Salt’, deel 8 van de populaire De zeven zussen-reeks van Lucinda Riley uit. Ben je nog niet aan de serie begonnen, maar wel benieuwd? Bibliotheek Utrecht mag 2 exemplaren van de luxe-editie van deel 1 weggeven aan een nieuwsgierige lezer. Meedoen? Stuur voor woensdag 10 mei 12.00 uur een bericht via instagram. 
 
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta   insta
 
S
open