Canvas

Hallo,

Duistere moord met onbekende dader: ✔️. Politieke verwikkelingen: ✔️. Eigenwijze inspecteur: ✔️. Klepper van een cliffhanger: ✔️. Een arsenaal aan lichtjes gedemodeerde gebreide truien: ✔️.

Oké, we hebben genoeg afleveringen van The killing in huis gehaald om elke misdaadliefhebber de hele zomer zoet te houden via VRT NU. Meer fan van intens Italiaans drama? Dan is My brilliant friend warm aanbevolen.

The killing x 3 

De eigenzinnige inspecteur Sarah Lund gooit alles in de strijd om moordzaken op te lossen. Maar het grotere thema in de drie seizoenen van The killing is verlies.

Scenarioschrijver Sören Sveistrup: “The killing gaat altijd over iets dat je kunt verliezen. Je kunt je leven verliezen, en je zelfrespect, ideeën en natuurlijk je gezin. Je kunt alles verliezen dat waarde voor je heeft. En dat is mijn eigen nachtmerrie - om op een dag wakker te worden en te ontdekken dat het allemaal weg is.”

Bekijk alle seizoenen via VRT NU 

Voor herhaling vatbaar

 
Kijk via VRT NU (tot 17/8) 
 
 
Kijk via VRT NU 
 
 
Kijk via VRT NU 
 
Herkansing

My brilliant friend, seizoen 1

My brilliant friend valt nog altijd met niets in tv-land te vergelijken.” Straffe woorden van Knack. 

De Italiaanse serie, gebaseerd op de razend populaire romans van Elena Ferrante, toont de innige vriendschap tussen de brutale Lila en de introverte Lenù in het Napels van de jaren ’50. Ze proberen elk op hun eigen manier uit de armoede te ontsnappen.

Bekijk aflevering 1 en 2 om 22u05 op Canvas en via VRT NU 
 
advertentie
 

Albatros

In Albatros gaan tien lotgenoten op dieetkamp in de Ardennen. Als toemaatje serveert Canvas een exclusieve blik achter de schermen van deze tragikomische serie.

Kijk via VRT NU 
 

Fiskepark

Is Tomas De Soete schuldig aan de moord op zijn vriend Bent Van Looy? De fictiereeks Fiskepark is een eigenzinnige parodie op het true crime-genre.

Kijk via VRT NU 

Wim Opbrouck tipt It's a sin

“Wat een mokerslag van een reeks! Begin jaren tachtig. Het hiv-virus. Eerst is het een gerucht, later een dreiging en daarna een diepe angst die als een donkere schaduw boven het bestaan van de hoofdpersonages hangt. 

De ernst van het hiv-virus was mij in de jaren tachtig wel bekend, maar dat dit virus zo genadeloos was, komt binnen als een slag in je gezicht. Zeker in een wereld die steeds intoleranter wordt tegenover de roze gemeenschap en alles wat genderfluïde of anders is. De schaamte om uit de kast te komen en de nog grotere schaamte als je besmet raakte, is jammer genoeg nog steeds brandend actueel, alsook de plaatsvervangende schaamte van de ouders met een kind dat verliefd wordt op iemand van hetzelfde geslacht. Pijnlijk. 

Hoewel It's a sin een dramareeks is, is ze gelukkig doorsprekt met humor en toont men het stomende homomilieu in het Londen van de jaren '80 in al zijn glorie. De soundtrack is ‘a trip down memory lane’ met klassiekers van Pet Shop Boys, Kate Bush, Kelly Marie, Blondie, Erasure en Culture Club.”

- Wim Opbrouck, speelde onder meer Gerrit Callewaert in In de gloria (ook te zien via VRT NU)

Bekijk It's a sin via VRT NU 
Ga naar canvas.be
Facebook   Youtube   Instagram   Twitter