Nieuwsbrief van 26-5-20 6:30:18
Online bekijken

Als veiligheid, design en functionaliteit centraal staan

Onzichtbare binnendeuren

In het Belgische Adegem was strakke vormgeving de norm voor deze nieuwbouw eengezinswoning met kantoorruimte. De argenta invisidoor DL en SDX-binnendeursystemen passen er perfect in het plaatje. Vooral de kamerhoge SDX-schuifdeuren springen in het oog … of net niet. De minimalistische architectuur wordt in deze woning doorgetrokken in de keuze van de binnendeuren.
 

Een deur is maar gewoon een deur tot het wooncomplex vol rook staat

Rookverspreiding is bij brand in woningen of gebouwen een groot probleem. Relatief kleine branden produceren veel rook die zich in het gebouw of de woning verspreidt, bij bewoners soms inhalatietrauma’s veroorzaakt en gedeeltelijke of totale ontruiming van het gebouw steeds vaker noodzakelijk maakt. Bovendien is rook doodsoorzaak nummer 1 bij brand en daarmee levensgevaarlijk.

IDA, Interior Doors Aluminium

IDA, ofwel 'Interior Doors Aluminium', springt in op de trend van minimalistische binnendeuren -en wanden met een industriële steellook. Nog beter: IDA doet het met aluminium waardoor strakke lijnen met hoogste detaillering in het oog springen en een karaktervolle uitstraling geven aan elk interieur. Dankzij de uitgebreide collectie van IDA creëer je voor elke interieurstijl, zowel modern, klassiek als industrieel, een passende binnendeur -of wand die de woning uniek maakt.

Zwarte houten binnendeuren met industriële uitstraling

De industriële look is niet meer weg te denken uit de Nederlandse interieurs. Waar veel trends slechts een kort leven kennen, lijkt deze trend een vaste waarde. Stoer, robuust, ruimtelijk en met een vintage tintje. Berkvens Deursystemen speelt in op deze woonwens en introduceert Berkvens Zwart: een nieuwe lijn zwarte deuren en kozijnen. Verkrijgbaar als complete sets, inclusief hoogwaardig hang- en sluitwerk.

Functionele afsluiter

Binnendeuren zijn sfeer- en beeldbepalend voor het interieur. Door bewust na te denken over kleur, materiaal en detaillering kan de gewenste uitstraling gerealiseerd worden. Daarnaast dienen binnendeuren over belangrijke functionele eigenschappen te beschikken. Zo zijn ze medeverantwoordelijk voor het binnenklimaat en kunnen ze besloten of juist open ruimtes creëren. Geluid wordt gedempt en ze bieden uitkomst bij brand, door compartimentering van brandhaarden en het (langer) openhouden van vluchtwegen.

Contour: het nieuwe RVS designbeslag van Reynaers

Stijl, kwaliteit en bedieningsgemak komen samen in Contour, het nieuwe designbeslag van Reynaers. Contour is een strakke en slanke beslaglijn gemaakt van RVS, geschikt voor ramen, deuren en (hef)schuifdeuren. Creëer met Contour één uniforme uitstraling voor alle ramen en deuren. Steeds meer architecten en huiseigenaren kiezen voor een tijdloze, strakke uitstraling.

Basiskennis Bouwkunde: Houten binnendeuren

Houten binnendeuren zijn in te delen in vlakke deuren met vulling, massieve vlakke deuren en paneeldeuren of "stijl"-deuren, met of zonder glasopening(en). Van deze drie deurtypen wordt de vlakke deur met vulling het meest toegepast, meestal in afgewerkte vorm, de zogenaamde lakdeur. Binnendeuren kunnen ook zijn uitgevoerd als brandwerende of geluidwerende deur, als deur bestand tegen (röntgen)straling dan wel als kogelwerende of inbraakwerende deur.
4.625
Leveranciers
25.853
Producten
872.880
Gebruikers
Bekijk NBD-Online
NBD
Facebook twitter Facebook
Privacy Waarborg
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.