Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Nieuwsbrief 21 mei 2020   Ga naar de Twitterpagina  Ga naar de Facebookpagina  Ga naar de Instagram feed

Dans in tijden van Corona

Waar kun je genieten van dans nu alle theaters en dansscholen vanwege het coronavirus de deuren gesloten houden? Bij Dans Magazine! Profiteer van een van de mooie aanbiedingen en maak het thuiszitten nog aangenamer

Bekijk hier onze aanbiedingen!

En volg ons ook op instagram!


Dansnieuws

NDTV: Interviews met choreografen van het Nederlands Dans.

In een nieuwe serie op NDTV van het Nederlands Dans Theater is een reeks interviews te zien met choreografen gelieerd aan NDT. Je krijgt niet zo vaak een kijkje in de werk- en denkwijze van grote choreografen.  

Balletvloer voor online danslessen: actie voor dansscholen! 

Overal ter wereld proberen dansers in vorm te blijven, ondanks de coronacrisis. Gelukkig kan je gebruik maken van de ‘Jumping Soft Balletfloor’ van Ron de Groot Theatertextiel en Toneelinrichting.  

Het laatste dansnieuws? Ga dan naar onze website


Binnenhof wordt dansvloer: dansondernemers overhandigen protocol. 

Dansondernemers zijn klaar om de 1,4 miljoen dansende Nederlanders weer te verwelkomen op de dansvloer. Hiervoor stelden zij het basisprotocol dans op, dat in ontvangst is genomen door Tweede Kamerlid Niels van den Berge van GroenLinks en door Cultuurminister Van Engelshoven.


Jan Kooijman maakt online interviewserie over dansen op 1,5 meter

In een interviewserie op YouTube spreekt acteur en voormalig danser Jan Kooijman mensen uit de danssector over de gevolgen van dansen op 1,5 meter afstand. Hij spreekt Igone de Jongh, Ed Wubbe, Floris Bosveld, Conny Janssen, Alida Dors en Lucia Marthas in de verschillende afleveringen.  


5 voordelen van thuis dansen 

Hopelijk kunnen we binnenkort gewoon weer samen dansen, maar voor nu blijven de dansscholen nog gesloten. Hoewel thuis dansen niet zo leuk is als met elkaar, zijn er toch een aantal voordelen!


Theaters open: gaat het de cultuursector helpen?

Theaters mogen vanaf 1 juni weer open. Tenminste voor maximaal dertig mensen in het hele pand. In juli wordt dit aantal verhoogd naar honderd man. Is dat wel een realistisch plan?


Zo maak je jouw eigen choreografie

Loop je vast bij het maken van je eigen choreografie of wil je het voor het eerst proberen? Wij zetten 6 tips voor je op een rij!


‘‘Ik adem, slaap en eet dans.’’ Nederlands toptalent Maggy danst bij The Alvin Ailey School in New York

Lekker lezen over dans tijdens de coronacrisis? Lees ons interview met de drieëntwintigjarige Maggy van den Heuvel! Haar liefde voor dans motiveert om van haar passie haar beroep te maken. Dat betekent hard werken en een grote toewijding, maar dat is het volgens Maggy meer dan waard. Hoe word je eigenlijk een goede danser? En wat is nodig om je dromen te kunnen bereiken? In dit interview vertelt de gedreven Maggy haar inspirerende verhaal.

 


Word ambassadeur van Dans Magazine

Heb jij een dansschool óf geef je dansles en wil je graag ambassadeur worden van Dans Magazine? Dat kan! Hier vind je meer informatie over het ambassadeurschap.


 

Op Dansmagazine.nl vind je onder andere:

Choreografen en dansers Dansgezelschappen Voorstellingen
Dansopleidingen Dansscholen Abonnement nemen

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2020. Alle rechten voorbehouden.