Livestream in het Concertgebouw | Filmmuziek Top 100 | Prijsvraag | Rachmaninov | Prijsvraag
 
Bekijk de online versie
 
 
Binnenkort in het AVROTROS Vrijdagconcert
Ella van Poucke speelt Dvořáks Celloconcert
Op vrijdag 17 maart soleert Artist in Residence Ella van Poucke in het meeslepende Celloconcert dat Antonín Dvořák schreef toen hij in de VS verbleef als directeur van het National Conservatory of Music in New York. Daarnaast speelt het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Bas Wiegers de Nederlandse première van A walk into the future van de Noorse componist Øyvind Torvund én Rachmaninovs geliefde Symfonische dansen.
Klik hier voor meer informatie en kaartverkoop
 
 
 
Het Zondagochtend Concert
Tsjaikovski, Mozart en Elisabeth Leonskaja
Deze zondag speelt Grande Dame Elisabeth Leonskaja het sprankelende Twaalfde pianoconcert van Mozart met strijkers uit het Concertgebouw Kamerorkest. Zij spelen ook Tsjaikovski's Souvenir de Florence. Luister naar de live concertregistratie op NPO Klassiek of kijk mee via de livestream voor het zondagse Concertgebouw-gevoel.
Meer informatie
 
Filmmuziek
Alle 'Filmmuzieksessies' zijn nu te zien!
In het kader van de Filmmuziek Top 100 maakte AVROTROS voor NPO Klassiek opnames van nieuwe arrangementen van filmmuziek. De musici spelen muziek uit Intouchables, The Godfather, Koyaanisqatsi en Pirates of the Caribbean. En waar anders dan in de bioscoop?
Ga naar de Filmmuzieksessies!
 
 
 
Meer klassiek
Dit is seizoen '23/'24 van Het Zondagochtend Concert
Deze zaterdag wordt 'Een goedemorgen met' gepresenteerd door...
Van Bingen tot Boulanger: Componistes in De Muziekfabriek
In aankomend AVROTROS Vrijdagconcert: Rachmaninov en Mosolov
Teun & Teun in Spiegelzaal
 
 
 
10 maart: uitzending van de Filmmuziek Top 100
Luisteraars van NPO Klassiek hebben massaal gestemd op hun favoriete filmmuziek. Ben je benieuwd welke soundtracks daartoe behoren? Luister dan aanstaande vrijdag van 08:00 - 18:00 uur naar de Filmmuziek Top 100 op NPO Klassiek. Of check alvast de lijst via de link hieronder!
Dit is de Filmmuziek Top 100
 
 
 
Het Zondagmiddagconcert
Chailly leidt Rachmaninov bij het Concertgebouworkest
Riccardo Chailly dirigeert een onvervalste hit én een onterecht geflopt werk van Rachmaninov. Het beroemde Tweede Pianoconcert en de bijna vergeten Eerste symfonie in één concert. De 24-jarige Japanse pianist Mao Fujita soleert. Aaanstaande zondag live te beluisteren op NPO Klassiek in Het Zondagmiddagconcert.
Wie is Rachmaninov?
 
Prijsvraag
Nieuw Klassiek: J.M. Coetzee's nieuwe roman 'De Pool'
Meesterlijk toont Coetzee in zijn nieuwe boek De Pool de stroeve liefde tussen een Poolse concertpianist en de elegante Beatriz, die de avances van de pianist lang afweert. Wil je kans maken op een exemplaar van deze roman? Beantwoord dan de prijsvraag!
Doe mee aan de prijsvraag
 
 
       
Nieuwsbrief doorsturen       (Tijdelijk) Afmelden      Privacyverklaring