Binnenkort voor zaken naar India? Vraag dan eerst een nieuw paspoort aan. Nieuwsbrief Russia Travel / BRIC Travel – 30 november 2016

2 years ago
  • Html
  • Text
Nieuwsbrief Russia Travel / BRIC Travel – 30 november 2016

Binnenkort voor zaken naar India? Vraag dan eerst een nieuw paspoort aan


Sinds enkele jaren gelden er verscherpte regels voor het aanvragen van een zakenvisum voor India. Zo moet u bij uw eerste aanvraag persoonlijk naar het consulaat om uw vingerafdrukken te registreren en een gelaatsscan te laten maken. Deze gegevens worden door de Indiase overheid opgeslagen, zodat u bij uw volgende visumaanvraag niet nogmaals naar het consulaat hoeft. Dit wordt onderaan op het online formulier aangegeven. U kunt de afhandeling van uw vervolgaanvraag dan ook probleemloos delegeren aan BRIC Travel.
Hoewel uw biometrische gegevens zeker vier jaar worden bewaard, zijn ze altijd gekoppeld aan uw paspoortgegevens. Een verlopen paspoort betekent dus: opnieuw naar het consulaat. Hebt u hier geen zin in en wilt u India de komende jaren vaker bezoeken? Vraag dan voordat u uw visumaanvraag in werking zet, een nieuw paspoort aan, zodat u profiteert van de maximale geldigheidsduur.
Ook als u voor het eerst voor zaken naar India gaat, kunt u vertrouwen op de deskundigheid van BRIC Travel. Onze visumadviseurs helpen u bijvoorbeeld graag bij het samenstellen van een correct en compleet pakket aan vereiste documenten.
Bel of mail ons voor meer informatie.

Alternatieven voor PostNL


Documenten opsturen naar BRIC Travel? Als er genoeg tijd is, kunt u altijd gebruikmaken van aangetekende verzending via PostNL. Helaas doen zich hierbij de laatste tijd veel vertragingen en problemen voor. Bovendien bezorgt PostNL niet meer op maandag.
Enkele alternatieven: 
1. Tijdens kantooruren kunt u uw documenten persoonlijk komen afgeven op ons kantoor.
2. U kunt uw documenten voor ons klaar laten leggen op de balie van Aviapartner op Schiphol. Deze service kost € 15,00.
3. Buiten de openingstijden van Aviapartner kunt u uw documenten op Schiphol afgeven aan een medewerker van Russia Travel. Omdat deze hiervoor speciaal naar de luchthaven moet komen, kost deze service € 50 (excl. btw).
4. Als u in Amsterdam woont, is een fietskoerier een aantrekkelijke optie.
5. Een veilig en voordelig alternatief: verzending via DHL. Als u zelf geen klantnummer bij DHL hebt, kunt u uw documenten  na overleg met ons op het klantnummer van BRIC/Russia Travel naar ons verzenden. U profiteert dan ook nog eens van een gereduceerd tarief van € 30 (excl. btw).
U ziet: keuze genoeg! Voor alle opties geldt wel dat we graag van tevoren even met u overleggen. 

Extra dagelijkse vlucht naar St. Petersburg


Na jarenlang lobbyen mag KLM vanaf 18 februari 2017 eindelijk een tweede dagelijkse vlucht aanbieden tussen Amsterdam en St. Petersburg. Heen vliegt u aan het begin van de avond. U bent dan even na middernacht in St. Petersburg. De terugvlucht naar Amsterdam vindt ’s ochtends vroeg plaats.
Benieuwd naar beschikbaarheid en tarieven?  Neem dan snel contact op met BRIC Travel.

Kazachstan breidt visumvrij reizen uit


Als u de Nederlandse nationaliteit hebt, kunt u al enige tijd zonder visum naar Kazachstan reizen, mits u er niet meer dan 15 dagen blijft. Per 1 januari 2017 wordt de maximale verblijfsduur hoogstwaarschijnlijk verruimd tot 30 dagen. Uiteraard houden wij u in onze nieuwsbrief op de hoogte.
Wilt u binnenkort naar Kazachstan, maar hebt u geen Nederlands paspoort? Neem dan voor uitgebreid advies contact met ons op.

Eerste capsule hotel in Moskou


In Chimki, een voorstad van Moskou, is onlangs het eerste capsulehotel van Rusland geopend. Het idee achter capsulehotels, razendpopulair in Azië, is dat u voor een overnachting niet veel ruimte nodig hebt. Uw hotelkamer bestaat dan ook uit niet meer dan een capsule van 2 x 1 x 1,25 meter – net genoeg voor een matras, opbergruimte voor uw bagage, een plankje, een kapstok en een stopcontact. Het moge duidelijk zijn: dit type hotel is niet bedoeld voor claustrofobisch aangelegde reizigers.
Wat een capsulehotel ondanks de beperkte ruimte zo aantrekkelijk maakt, is natuurlijk... de prijs. In het capsulehotel in Chimki betaalt u tussen € 10 en € 15 per nacht, een koopje in vergelijking met een overnachting in een “gewoon” hotel. Vanaf het capsulehotel is het bovendien niet ver naar luchthaven Sheremetevo, thuisbasis van Aeroflot en vertrekpunt van de KLM-vluchten naar Amsterdam.
Russia Travel

BRIC Travel

Facebook
Russia Travel
BRIC Travel
Twitter
Deze informatie wordt u aangeboden door Russia Travel, onderdeel van de BRIC Travel groep. Uw reisgenoot voor, tijdens en na uw reis!
Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief? Stuur een berichtje naar: afmelden@russiatravel.nl

This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Russia Travel / BRIC Travel · Kabelweg 21 · Amsterdam, 1014 BA · Netherlands

Share this newsletter on

Related newsletters

Russiatravel.nl

Categories: Abroad Holidays
Age: 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

© 2019