Biologische wijn voor 3,99 ? En thuisbezorgd? EKOnoom!

4 years ago


Text only:

VRIJDAG 2 MEI 2014

Biologische wijn voor 3,99 ? En thuisbezorgd? EKOnoom! La Bodega de Pinoso: wijn met een mediterrane zielEKOnoom kiest samen met De Nieuw Band voor La Bodega de Pinoso omdat:
-deze coöperatie haar leden motiveert en ondersteunt om over te schakelen naar biologische landbouw;
-ze prachtige wijnen hebben, die al veelvuldig in de prijzen zijn gevallen;
-het team uit een groep jonge, enthousiaste wijnmakers bestaat die er naar streven om volledig biologisch te werken. La Bodega de Pinoso werd in 1932 als coöperatie opgericht in het dorpje Pinoso, 50 km ten westen van Alicante. Er zijn 300 boeren bij de coöperatie aangesloten en 50% van de wijnproductie is biologisch. De Bodega stimuleert haar leden om om te schakelen naar biologisch en organiseert daarom o.a. bijeenkomsten over biologische landbouw. Hun streven is om uiteindelijk 100% biologisch te werken.Intensieve begeleiding van de wijnboeren
De boeren die aangesloten zijn bij de coöperatie worden intensief door het team begeleidt. Zo worden er monsters van de druiven naar het laboratorium gehaald om de rijpheid te onderzoeken en te bekijken wat de beste tijd is om de druiven te plukken.Mediterrane ziel
De grond en het klimaat rond Pinoso zijn ideaal voor het verbouwen van druiven die mooie wijnen opleveren. De wijnen hebben, zoals men dat in Spanje zegt, een "mediterrane ziel". Dit komt onder meer door het gebruik van inheemse gisten en -druivenrassen. De grond en het klimaat rond Pinoso zijn ideaal voor het verbouwen van bijvoorbeeld de druivensoort monastrell.De Bodega combineert moderne en traditionele technieken waardoor ze onder meer met lage sulfietgehaltes kunnen werken. Het resultaat: mooie wijnen die al veelvuldig in de prijzen zijn gevallen!http://www.youtube.com/watch?v=pWKhIBuYYM8&feature=player_embeddedFLOS de Pinosa in rood, rosé en wit: € 3,99 per fles. Nu profiteren! 


Acties 2+1 ActieProfiteer van onze voordeelacties: Vele tientallen actie-artikelen op onze site, eenvoudig te vinden bij de "Actieproducten". Extra EKOpunten voor een bestelling vanaf 40 euro. En extra voordelig je voorraadkast bijvullen, dat kan nu ook bij ons!Deze week dus weer 3 interessante artkelen in de 2+1 actie.
Bestel van onderstaande producten 2 stuks en je ontvangt er 1 gratis bij.
Je ziet op het besteloverzicht in de webwinkel niet dat je er drie ontvangt; wij doen het gratis derde exemplaar er tijdens het inpakken bij. Om gebruik te maken van deze actie dus bij het aantal "2" (of een veelvoud daarvan) invullen. Fruitbeleg abrikozen (De Nieuwe Band, 250 gram)2+1 gratisSpinazie (Machandel, 330 ml)2+1 gratis Chocoladetablet melk (Vivani, 100 gram)2+1 gratis  EKOtopper! Speciaal voor onze nieuwsbrieflezers hebben wij de EkoTopper. Iedere week kiezen wij één product uit ons assortiment die je met veel voordeel in je winkelwagen kunt leggen. Deze week in de EkoTopper:Asperges wit KLASSE 2 (500 gram)

 van € 7,95
voor slechts € 4,95   


 


SP Flos de Pinoso rood, fles 750 mlVAN € 5,25
VOOR € 4,49 Yoghurt volle DEMETER (Zuiver Zuivel, 1 liter)VAN € 1,79
VOOR € 1,52


 
 


Veel meer mooie AANBIEDINGEN vindt je in onze webwinkel route.ekonoom.nl


 
PROFITEER OOK VAN ONZE EKOpunten! Een grotere bestelling betekent meer korting!
 
 
Bestellingen van 40 euro of meer belonen we met extra voordeel. Je krijgt dan per 10 euro 2 EKOpunten kado. Een EKOpunt is € 0,25 waard en kan worden gebruikt bij het betalen van je volgende bestelling(en). Bijvoorbeeld: Bij een bestelling van 40 euro krijgt u 2 EKOpunten, dus € 0,50 kado. Bij een bestelling van 100 euro zijn dat 14 EKOpunten, dus € 3,50 kado!
Dat is een korting op je hele bestelling van 3,5 %!
 
Plaats je bestelling op tijd op route.ekonoom.nl :
Bezorgdag is dinsdag of woensdag, dan bestellen vóór maandagochtend 10.00 uur
Bezorgdag is donderdag of vrijdag, dan bestellen vóór woensdagochtend 10.00 uur


 


De pakketsamenstelling voor komende weekDe groenten
Paksoi (niet in gemakscombi, groot groente en -combi), Chinese kool (niet in minicombi), witlof, en raapsteel. kropsla (alleen in groot groente en -combi) en nieuwe krielaardappeltjes (alleen in basisgroente). Alles Puur Noord Nederland!Het fruit
Ananas (niet in gemaks- en minicombi), appel Elstar, mandarijn Ortanique en banaan De bijzondere groente in de pakketten van komende week:

Witlof,  lov'it! Witlof is het hele jaar van Nederlandse bodem beschikbaar in onze webshop. Johan Krops te Nagele en de maatschap Leendertse-Klompe in Biddinghuizen zijn onze telers.Maar wist je dat de teelt van witlof uit twee fases bestaat? Eerst worden de wortels van witlof op het land geteeld. Dat betekent dat het zaad tussen half mei en juni wordt ingezaaid. Vervolgens worden de witlofwortels van oktober tot december gerooid. Deze wortels worden in het donker opgeslagen. In het donker komt er opnieuw een groeipunt op de wortels. Dit is het begin van de herkenbare witlofkrop.De witlofwortels worden bewaard in de koelcel. Daar komen ze tot rust. Vervolgens kunnen de witlofwortels op ieder gewenst tijdstip uit de koeling worden gehaald en in zogenaamde trekbakken gezet. Dit zijn bakken waarin de witlofwortels op water worden geteeld. Op de wortels groeit vervolgens binnen drie weken heerlijke witlof. De wortel wordt van de witlofkrop verwijderd en vervolgens wordt het witlof verpakt. Door een goede planning van onzee witloftelers is witlof het hele jaar door beschikbaar.  


Nieuws


 

Leer kinderen dat biologisch eten belangrijk is


 
 
Robina Weermeijer in blog Bordje Groente:
"Leer je kinderen dat biologisch eten belangrijk is"
Op de website www.bordjegroente.nl heeft Robina Weermeijer de onderstaande blog geplaatst. Hierin gaat ze in op de voordelen van biologisch voedsel. En volgens haar is het voor de toekomst vooral belangrijk om onze kinderen te leren… lees verder

Recepten


Ananas gebakken
Ananas met zoete kokossaus
Chinese aardappelschotel met broccoli, prei en paddestoel
Chinese kool ovenschoten met kerrie
Crmesoep van kropsla
Geroerbakte asperges met kip en courgette
Paksoi met shoarma
Raapstelen maaltijdsalade
Raapstelen uit de wok
Raapstelenstamppotje
Rabarber met bananen
Witlof met avocado
Witlofsoep met kaas en gerookte zalm
Witlofstamppot met gerookte zalm


Wilt u de digitale nieuwsbrief van EKOnoom niet meer ontvangen?
U kunt zich eenvoudig afmelden via http://route.ekonoom.nl/newsletter-cancel.asp?id=cHJ2Z28Vx4flvs70S8b8Qx3MODwCm31Rk3R33O91.
Ook een antwoord sturen met de tekst Stop nieuwsbrief is voldoende.


Powered by Aspin internet solutions, Groningen 

Ekonoom.nl

Categories: Environment | Nature Biological Cooking | Eating | Beverage
Age: 7 until 13 year 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018