‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Til patienter og pårørende 25-09-2020

Jeg kunne godt have undværet ’kemo-skolen’

Det var ved et rent tilfælde, at Birgitte så, at hendes venstre bryst så anderledes ud. Til trods for, at lægerne fandt to knuder, var der ingenting at mærke. Derfor er det blevet Birgittes kæphest, at kvinder også skal være opmærksomme på at se efter ændringer, når de undersøger deres bryster.
Læs hele Birgittes historie her

Corona har gjort det ekstra svært at være kræftpatient

Knæk Cancer er tilbage i uge 43 med oplysning og indsamling - i et år, hvor coronatiden er særligt hård for kræftpatienter og andre sårbare. Behovet for midler til forskning, patientstøtte og forebyggelse vokser, og danskernes engagement i kræftsagen er endnu vigtigere i 2020 end tidligere år.
Læs mere om Knæk Cancer 2020

Kun hver tredje teenager har alkoholaftaler med deres forældre

Når unge har aftaler med deres forældre om alkohol, drikker de mindre end dem, der ikke har. Men for mange forældre kan det være svært at tage snakken om alkohol, når husets teenager bliver lidt større. Kun hver tredje 15-20-årige har aftaler med deres forældre om alkohol. Det viser en ny rapport fra Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden.
Læs mere om, hvordan du kan påvirke alkoholforbruget hos din teenager

Bedre brug af sundhedsdata skal kaste lys over hele kræftforløbet

Trods nogle af verdens bedste sundhedsregistre henligger dele af kræftforløbet i et datamæssigt mørkeland. Ved at kaste bedre lys over sundhedsdata gennem hele kræftforløbet kan vi komme til at opspore og behandle kræft bedre. Det skriver Kræftens Bekæmpelse adm. direktør Jesper Fisker i et debatindlæg, sammen med flere aktører på kræftområdet.
Læs debatindlægget her

Det skriver andre medier om kræft
 

Kvinder får forsinkede brystkræftundersøgelser

(Sjællandske Nyheder 23-09-2020)

Hver måned bliver over 200 kvinder med mulig brystkræft forsinket i undersøgelsesforløbet i Region Sjælland. Overholdelsen af tidsfristerne for kræftpakkerne for brystkræft i Region Sjælland blev kun overholdt 56 procent af forløbene i 1. kvartal og 44 procent i 2. kvartal. Det er markant ringere end året før. - Det utilfredsstillende og vi arbejder hårdt på at rette op, siger Jesper Gyllenborg, vicedirektør for Sjællands Universitetshospital.
Læs artiklen her

Penkowa-studie i afhjælpning af bivirkninger af kemoterapi trukket tilbage

(Videnskab.dk 23-09-2020)

En uafhængig gennemgang af de videnskabelige data i et forsøg udført af Milena Penkowas har ført til, at studiet er trukket tilbage af det tidsskrift, der bragte det. Ifølge Penkowa viste studiet, at at mineralet bismuth reducerer alvorlige bivirkninger af kemoterapi. Og hun brugte studiet til at sælge behandling til blandt andet kræftpatienter. Milena Penkowa har tidligere fået underkendt forskning.
Læs artiklen her

For få læger uddannes i smertelindring

(dr.dk 22-09-2020)

Mange uhelbredeligt syge med store smerter har svært ved at få hjælp til lindring. Der mangler nemlig læger med speciale på området. Halvdelen af de læger, der arbejder med det har ikke uddannelse i palliativ behandling. En af dem er Allan, der lider af store smerter på grund af prostatakræft. De specialuddannet læger, der har behandlet ham er væk og erstattet af læger uden den relevante uddannelse.
Læs artiklen her

 
Det sker i Kræftens Bekæmpelse
 

19 kendte danskere samler ind til brystkræftsagen

For andet år i træk går en række kendte danskere sammen om at samle penge ind til brystkræftsagen under kampagnen Støt Brysterne. I år deltager blandt andre Lisbeth Østergaard, Line Baun Danielsen, Ellen Hillingsø, Emil Thorup og Neel Rønholt. De ønsker alle at sætte fokus på den mest udbredte kræftform blandt danske kvinder.
Læs mere om indsamlingen her

Knæk Cancer 2020: Det går pengene til

( 24-09-2020)

Kræft rammer én ud af tre danskere, og de to andre bliver pårørende. Derfor står vi år efter år sammen og indsamler penge til Knæk Cancer. Og det nytter. De penge, som bliver indsamlet i år, går til 15 temaer indenfor forskning, patientstøtte og forebyggelse.
Her kan du se, hvad pengene bruges til