In je browser bekijken || 31 augustus 2022
Bitcoin Focus

#92 Marc van der Chijs: 'Binnen 18 maanden een nieuwe all-time high'

#92 Marc van der Chijs: 'De bitcoin markt is overleveraged'
Marc van der Chijs is een gevierde Nederlandse ondernemer die vooral zijn sporen verdiende buiten Nederland. Hij vergaarde zijn rijkdom door Youku Tudou in 2015 te verkopen voor een slordige 3,7 miljard dollar. De geboren Arnhemmer, vooral opgegroeid in het buitenland, was medeoprichter van deze Chinese evenknie van Youtube.

Al sinds 2013 is hij in aanraking gekomen met bitcoin, het jaar dat de all-time high op ~$1.242 lag. Hij staat ook mede aan de wieg van Hut 8, een beursgenoteerd bitcoin mining bedrijf uit Canada. Met het First Block Capital fonds investeert hij in bitcoin als asset en in bitcoinbedrijven zoals Hut 8. In oktober dit jaar is hij één van de sprekers tijdens het Bitcoin Amsterdam-event.

We hebben Van der Chijs regelmatig gesproken voor de wekelijkse podcast Hup Bitcoin en we spreken hem nu voor de dinsdageditie van Bitcoin Focus. Hoe kijkt hij tegen de huidige bitcoinmarkt aan en welke factoren houden de prijs van bitcoin tegen?

Vooropgesteld, Van der Chijs staat over het algemeen bekend als zeer optimistisch over bitcoin (bepaalde prijsuitspraken uit het verleden bleken ook te hoog gegrepen), maar hij toont ook veel realisme in zijn antwoorden en is kritisch hoe de wereldpolitiek zich momenteel ontvouwt.

Marc vertelt in deze Bitcoin Focus-editie heel openlijk over zijn opvoeding en jongere jaren met reizende en ondernemende ouders. Hij vervolgt met een kijkje in zijn carrière, van het begin in de zakenwereld, het zijn van een entrepreneur met een succesvol eigen bedrijf in China tot zijn huidige werkzaamheden omtrent bitcoin en carbon credits.

De miljonair deelt zijn visie over de Europese en Nederlandse politiek, crises in de hele wereld - van klimaat tot energie - en van de (geo)politieke onrust in de wereld en polarisatie in de VS, hoe het consumentenvertrouwen daalt terwijl de Fed zomaar onvoorspelbare maatregelen kan gaan nemen.

Ook deelt Van der Chijs zijn visie over de huidige markt: overleveraged risico's, het geheim van Hut 8 als hodler en ook de regeldruk en aanstaande spotmarkt ETF in de VS. Uiteraard komt ook een prijsraming voorbij:

"Een prijs van 1 miljoen dollar is nu wel ver weg hoor. Dat gaat wel komen, maar dat gaat nog een aantal jaren duren."

Benieuwd? Je kunt op onze website het begin van het interview lezen, inclusief audio-fragment.

Wil je het hele artikel lezen? Neem een abonnement of lees een los Premium-artikel met de pay-per-view optie. Je kunt hier lezen hoe je dit via lightning kunt doen.

Hodl on,
Wessel

Meer van dit soort verhalen? Neem een abo!

Volg de premium nieuwsbrief van Bitcoin Focus en mis niets. Lees elke maand 8 unieke artikelen over trends, tech en ontwikkelingen. Benieuwd wat je kunt verwachten? Bekijk hier de laatste premium artikelen.
  • Minstens acht premium artikelen per maand
  • Voor beginners en experts
  • Betaal met bitcoin, creditcard, PayPal, iDeal, Apple Pay of SEPA.
  • Het abonnement wordt automatisch verlengd (behalve als je met bitcoin betaalt)
  • Per maand opzegbaar

14,95 / maand

Klik hier om meer te leze over een abonnement voor Bitcoin Focus Premium!
Volg Bitcoin Focus ook op onze socials!
facebook twitter instagram custom