Boommarters op zolder | Marker Wadden: vogelparadijs in nieuw land | Bijzondere mini-orchideeën
Groene kikkers

Groene kikkers

Er bestaan meerdere soorten, zo houd je ze uit elkaar >
 
 
Roots
Vogelparadijs in nieuw land
De Marker Wadden

Als vogelfan kun je er je hart ophalen: de Marker Wadden in het Markermeer. Pas zeven lentes jong is dit nieuwe land en het barst er al van de vogels. Benieuwd welke vogels je er zoal ziet? Vogelonderzoeker Camilla Dreef weet er alles van. 
Foto: ANP

Roots
Zeldzaam en prachtig, en ze bloeien nu
Bijzondere mini-orchideeën

Bij de term orchideeën denk je in eerste instantie wellicht aan hoge, fel gekleurde planten in het moeras. Maar er zijn ook soorten die juist op schrale grond leven, op dennennaalden of zomaar in een wegberm. Juist dit zijn bijzondere mini-orchideeën.
Foto: Paul Edwin Giesbers

Advertorial
Roots
Extra dik zomernummer!

Met deze extra dikke Roots geniet je deze zomer van 156 pagina’s leesplezier. Ontdek welke (broed)vogels eraan komen, en hoe het gaat met de waterbuffels in de Biesbosch & met de zeldzame zilveren maan. Wandel mee door Broek in Waterland, de Achterhoek & de Dolomieten. En nog véél meer! Bestel Roots nu voor € 8,75 en profiteer binnen Nederland van gratis verzending.

Roots
Nieuwe aflevering podcast Notenkrakers
De (onzichtbare) kwartel

De kwartel leeft in ruige graslanden, vergraste heidevelden en graanakkers. Je ziet hem zelden, in 99,9% van de gevallen zul je vooral de kenmerkende korte zang horen
Foto: Getty Images

Roots
Zo fotografeer je ...
Bergen

Voor veel bewoners van het vlakke land zijn bergen de ultieme vakantiebestemming. En natuurlijk gaat de camera mee. Maar hoe krijg je die bergen ook mooi op de foto? 
Foto: Harold van den Berge

Roots
Gespook op zolder
Nest jonge boommarters

Natuurfotograaf Niels Kooyman hoort steeds vaker geluiden op zolder en vindt uiteindelijk een nest jonge boommarters. Op een voor de soort wel heel bijzondere locatie. Een buitenkansje om het familieleven van deze atleten onder de marterachtigen te kunnen fotograferen.
Foto: Niels Kooyman

Roots
Natuurshot van de Week
Mol trekt een paar baantjes...

In de volgende nieuwsbrief vind je op deze plek weer de Foto van de Week. Maar in de week dat ook de astronomische zomer is begonnen, krijgt deze zwemmende mol éven zijn moment in de schijnwerpers .... 
Een mooie zomer gewenst! 

Foto: still uit video Clarinda Zonneveld

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2023 Roularta Media Nederland. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden