Blijf op de hoogte van leuk en belangrijk nieuws van de Gemeente Boxtel.Bekijk de webversie
26 juli 2022
Blije tuinen maken mensen en klimaat blij
De hitte van de afgelopen dagen maakt het nog weer eens extra duidelijk: het vergroenen van tuinen is belangrijk. Vandaar dat vandaag wethouder Desiré van Laarhoven-van Abeelen, Inge Huisman van Woonstichting JOOST en Marc Christiaens van WSD het convenant Blije Tuinen ondertekenden. 
 

Vergroenen

Doel van het convenant is het vergroenen van 10 tuinen van JOOST in de gemeente Boxtel. Door te vergroenen kunnen tuinen makkelijker water opnemen en wordt de omgeving minder warm in de zomer. Ook neemt de biodiversiteit in de vergroende tuinen toe. Als bijkomend voordeel biedt Blije Tuinen mensen met een uitkering de gelegenheid om kennis te maken met werken in het groen. 

Nu gaat het nog om een pilot. Als de pilot succesvol is, wordt gekeken of en hoe er een vervolg aan gegeven kan worden zodat meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ervaring kunnen opdoen met werken in het groen en er meer tuinen vergroend worden.
 

De Kenniskompanie

Een vierde belangrijke speler bij het tot stand komen van Blije Tuinen is De Kenniskompanie. De Kenniskompanie is een kennis- en innovatieplatform van negen gemeenten en WSD. Binnen De Kenniskompanie is het idee voor Blije Tuinen ontstaan en verder ontwikkeld. 

PERSBERICHT: Sleuteloverdracht De Kleine Aarde
In de ochtend van 21 juli is De Kleine Aarde officieel gepasseerd bij de notaris. Stichting DB Grondbeheer is hiermee eigenaar geworden. Aansluitend op de ondertekening bij de notaris, vond op het gemeentehuis de officiële sleuteloverdracht plaats door wethouder Désiré van Laarhoven aan initiatiefnemer van De Plaatsen Geert van der Veer. Wethouder Désiré van Laarhoven: “Hiermee is voor de gemeente definitief een markant stuk duurzame geschiedenis overgedragen aan een partij die het gedachtengoed van De Kleine Aarde op eigen wijze een nieuwe impuls geeft.”

Lees verder
PERSBERICHT: Provincie en gemeente Boxtel praten over woningbouw en versnelling

’s-Hertogenbosch/ Boxtel, 21 juli 2022  - Er ligt een grote bouwopgave in de gemeente Boxtel, net als in de rest van Brabant. Onze provincie heeft 12.000 huizen per jaar nodig om aan de behoefte te voldoen én de achterstand in te lopen. De gemeente Boxtel heeft een inhaalslag te maken omdat de gemeente achterbleef ten opzichte van het provinciale gemiddelde. De gemeente is aan een inhaalslag bezig. De prognose voor de gemeente Boxtel voorziet in 1.235 woningen voor de periode van 2020-2030, daarvan zijn 830 woningen al echt concreet in plannen ingetekend. (Toch) is Boxtel een van de 10 gemeenten in Brabant waar de inhaalslag achterblijft. Gedeputeerde Ronnes sprak daarover met wethouders Wim van der Zanden en Désiré van Laarhoven tijdens een werkbezoek. Niet om met de vinger te wijzen, maar om als provincie naast de gemeente te staan om te zien waar de problemen zitten en mogelijk dus ook de oplossingen liggen.

Lees verder
PERSBERICHT: Regeling ‘Huisvesting arbeidsmigranten Boxtel’ goedgekeurd

De aangepaste regeling ‘Huisvesting arbeidsmigranten Boxtel’ is door het college goedgekeurd. Dit betekent dat het traject tot aanvragen voor een arbeidsmigrantenhuisvestingsvergunning wordt vervolgd. “Door de verruimde criteria biedt de vernieuwde regeling meer mogelijkheden voor de initiatiefnemers”, zegt wethouder Mariëlle van Alphen. “Uiteraard blijft een veilige en comfortabele huisvesting, voor zowel arbeidsmigranten als omgeving, hierbij het belangrijkste uitgangspunt.”

Lees verder
Bekendmakingen van deze week
Lees onze bekendmakingen en lees meer informatie over onder andere vergunningen, verkeersbesluiten, bestemmingsplannen en lokale wet- en regelgeving.
 
Openbare collegebesluiten
Via de besluitenlijsten van het college kun je het dagelijks bestuur van de gemeente volgen. 

Bekijk de openbare collegebesluiten